Cumartesi, Aralık 21, 2024
spot_img

Pratik Bilgiler…

- Reklam-

* Takım arkadaşınız yere düştüğünde onu kaldırmaya koşarak gitmeyiniz. Terliyse o bölgede ıslanan zemin kaygan olabilir ve yardıma giderken siz düşerek sakatlanabilirsiniz.
* Son saniyelerde serbest atışı kaçırmanız gerekiyorsa, ihlal olmaması için topu çembere temas ettirme zorunluluğu olduğunu unutmayın. Çoğu oyuncu topun çemberden geçmemesi için topu çemberin uzağına fırlatmakta ve sonucunda top rakip takıma geçmektedir. Aslında antrenörlerin bu konuda oyuncularına belki bir defalık kısa bir çalışma yaptırması gerekiyor.
* Arkadaşınızın perdesini kullanmak istiyorsanız, acele etmeyin ve hareketsiz duruma gelmesini bekleyin. Uzun oyuncuların hareketli perdelemelerinde, topla oynayan oyuncunun erken harekete geçmesi hücum faulü ile sonuçlanabilir.
* Özellikle uzak atışlarda ayağınızı savunmaya doğru uzatıp temasa neden olmak, size çalınması gereken bir fauldür. Eğer pozisyondan sorumlu hakem doğru yere bakıp, atış hali bitene kadar izlemeyi sürdürmüşse faul top kullanan oyuncuya çıkacaktır.
* 3 hakemli mekanikte yönetim açısından karanlık bölge kalmadı, yeter ki hakemler doğru yerde olup doğru yere bakıyor olsunlar. Özellikle dışarı çıkan toplarda hakemlerin sık sık pozisyonu videodan izlemesi, mekaniği uygulamamasından kaynaklanmaktadır. Maç öncesinde baş hakemlerin mekanik konusunda ekibiyle konuşma yapması önemlidir. Tabii baş hakem, mekaniğe inanıyorsa…
* Hücum ribaundu sırasında hücum oyuncusu top çembere temas ettikten sonra topu geri sahasına çelmişse, takım arkadaşı topu alabilir çünkü top hiçbir takımın kontrolünde değildir.
* İki takım anlaşmadığı sürece ev sahibi takım açık, konuk takım koyu renk forma giyer. İki takım renkleri karışacak şekilde açık veya koyu formayı birlikte giymişlerse hakem oyunu başlatmamalı, kurala uymayan tarafın doğru renkte forma giymesini sağlamalıdır.
* Ayakkabınızın bağı çözülmüşse hakem oyunu durdurmamalıdır. Eğer bu durum başınıza sık sık geliyorsa (özellikle altyapı oyuncuları için) büyüklerinizden öneri alıp, bağınızın çözülmemesi için çalışma yapın. İki kez düğüm atmak önerilerinden biridir.

- Reklam-

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,250TakipçilerTakip Et
37,541TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi
online terapi