Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img

Adanmak… Yalçın Granit (Naci Özonay)

- Reklam-

Çok Değerli Türk Basketbolcuları, Kıymetli Evlatlarımız,

Sevgili Ali Granit, rahmetli büyüğümüz Yalçın Granit ağabeyimizin ile ilgili hayatını ve aynı zamanda Türk Basketbolunun yakın tarihini anlattığı ‘Adanmak’ kitabının sunu bölümünde şöyle diyor;

“Kitap tamamlandığı için artık şunu söylemek mümkün: Bu kitap tabii ki hem benim babama hediyemdir hem de basketbol tarihimize ışık tutması açısından önemlidir. FAKAT ASIL ÖNEMLİSİ, HER NE İŞLE UĞRAŞILIRSA UĞRAŞILSIN, TÜM GENÇLER İÇİN BİR İŞE NE KADAR ADANABİLECEĞİNİN BASKETBOL ÜZERİNDEN ANLATIMIDIR.”

Ben sevgili Ali Granit’e ek olarak, basketbol sporu özelinde Türk basketbolcularımıza, evlatlarımıza şunu söylemek isterim: Bu ülkenin yetenekli gençleri, değerli basketbolcuları; günümüzde gelmiş olduğumuz noktada her alanda işlerin kolay olmadığını görmek için artık çok akıllı olmaya gerek yok.

Sevgili gençler, ‘Adanmak’ kitabı 2016 yılında piyasaya çıkmış. Ancak ben kitabı henüz okudum. (Kitabı geç öğrenmiş ve okumuş olduğumun üzüntüsünü de belirtmeden geçmek istemem)

Okuduğum günden beri ‘Adanmak’ kitabını baş ucumdan eksik etmedim. Bu aralar 3. Kez okumaya ve özel olarak notlar tutmaya başladım. (kısa süre içerisinde bu notları sizlerle paylaşacağım.)

Hani sürekli tartışıp duruyoruz ya Türk basketbolu nasıl olmalı, Türk basketbolu nasıl daha iyi olur? İşte bu kitapta neredeyse hepsi mevcut. Ve önemle de siz genç Türk basketbolcularına vizyon sağlaması açısından çok değerli bir kaynak.

Daha önce yayınlanmış olan “53 Saniye” başlıklı yazımda sizlere ülkemizde ki ortalama okuma süresini ve yılda kaç kitap okuduğumuza dair resmi rakamları paylaşmıştım. Maalesef açısından rakamlar çok sıkıntılı durumda.

Sevgili Türk basketbolcuları, değerli evlatlarımız şunu hepimiz çok iyi bilmeliyiz; herhangi bir alanda gelişmek için çok ve doğru çalışmak önemli ancak, sadece bunlar yeterli değil. İlgilendiğiniz alanlarla ilgili kaynakları da okumak ve geçmişte nelerin başarılıp başarılamadığını ve nedenlerini öğrenmek zorundasınız. Alanıyla ilgili okumayan insan ne kadar pratik yaparsa yapsın bir yanı hep eksik olacaktır.

Değerli Türk Basketbolcuları, Kıymetli Evlatlarımız,

Kitabın ayracında ve arka kapağında şunlar yazılı:

“Yalçın Granit, Türk basketbolunun kuruluş yıllarından başlayarak bugüne kadar etkin rol oynamış; önce sahada, sonra kulübede, ardından da yazılarıyla basında milli basketbolumuz için emek vermiş bir isim. Elimizdeki kitap yalnızca onu kayda geçirmeyi amaçlamıyor. ADANMAK, HEM SPOR TARİHİMİZ İÇİN BİR BELGE HEM DE YENİ KUŞAKLAR İÇİN BİR ŞEYE ADANABİLMENİN İMKANSIZ OLMADIĞINI GÖSTEREN ÖRNEK BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ.”

Evet sevgili Türk basketbolcuları evlatlarımız, Adanmak kitabının bugün ülke basketbolunun gelmiş olduğu noktada siz Türk basketbolcularını hapsetmeye, yaftalama çalıştıkları konuların üstesinden nasıl geleceğiniz konusunda hepinize ışık tutacak bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Adanmak kitabının, bir yandan da hepimizin sızlanmamıza, ağlamamamıza gerek olmadığını, olanaksızlıklar içerisinde yapılabilecek çok şeylerin olduğunu anlatması açısından da ayrı bir önemi ve değeri vardır.

Mustafa Kemal Atatürk’e hayranlığımı beni yakından tanıyan herkes bilir. Kitabı okurken rahmetli büyüğümüz Yalçın Granit ağabeyimizin ‘Türk insanına güvenme, asla vazgeçmeme, çok çalışma ve delice isteme’ tutkusunda Mustafa Kemal Atatürk’ü gördüğümü söylemem sanırım yerinde olur.

Son dönemde Türk insanı ve Türk basketbolunun getirilmeye çalışılan noktaya isyanımı yazılarımı okuyanlar yakından biliyor. Adanmak kitabının içinde siz gençlerin düştüğümüz bu durumdan nasıl kurtulmamız gerektiğinin de cevabını da bulacağınız düşüncesiyle Türk basketbolunun geleceği olan siz değerli evlatlarımıza başarı ve esenlikler diliyorum…

Hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum.

- Reklam-

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,250TakipçilerTakip Et
37,207TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi
online terapi