Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img

Federasyon Seçimlerini Tarafsız Kurumlar Yapmalı (Selam Gökçe)

- Reklam-

Amacımızın ‘de basketbolun çağdaş düzeye çıkarılması, geliştirilmesi ve sonucunda bir ‘Türk ‘u yani ekolü oluşturabilmek olduğunun bilincindeyiz sanıyorum.

Aklını bu konuya veren bir çok basketbol emekçisi ve sevdalısı çeşitli platformlarda temel basketbol değerleri ve özellikle altyapıların geliştirilmesi ile ilgili önemli noktaları belirtmekte, son derece isabetli önermeler yapmaktalar.

Bütün bu çabalar zaman içinde özellikle milli takımlar düzeyinde meyvelerini verecektir. Ancak bence gözden kaçırılmaması gereken önemli bir konu daha var.

Federasyon yönetimini arzu edilen hedefe uygun, donanımlı birilerine emanet etmek.

Deneyimlerime ve gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki mevcut sistemde bunu rahatça başarabilmek hiç kolay değil. Ümitlerimizi kırmak için değil başarabilme arzularınızı tetikleyebilmek için söylüyorum.

Çerçeve Statü ve benzer yaptırımlar federasyon seçimlerini mevcudun dışına götürmeyi engeller durumda.
Düşünün bir seçim var ve örneğin siz seçim yapılacak kurumun başındasınız ve seçimi siz düzenliyorsunuz. Böyle bir adil seçim düşünülebilir mi? Federasyonlar kendi başkanlarını kendi belirledikleri ya da onlar için belirlenmiş olan oylarla seçmekteler.

Kişisel görüşüm bu seçimler baştan ayağa ele alınmalı, en uygun ve adil şartlar gerçekleştirilmelidir.

Seçim tarafsız bir kurum tarafından yapılmalı ve delegasyon gerçekten o sporla yakinen ilgilenen kişilerden oluşturulmalıdır. Oluşacak yönetimde ilgili sporun paydaşları dışında çok az, hatta danışman düzeyinde üye bulunmalıdır.

Federasyon çalışanlarının başkan dahil fahri çalışması günümüz koşullarında söz konusu olamaz. Başlangıçta belirlenecek ücretler denetimli olarak gerçekleştirilmelidir. Böylece dışarıda kimin ne kadar örtülü ödenek ve benzeri gelirler sağladığı söylentileri ortadan kalkacaktır.

Anlaşılacağı üzere ciddi bir malı program ve denetim şarttır.

Şimdilik bu kadar. Okuduysanız teşekkürler.

- Reklam-

1 Yorum

  1. Mevcut iktidar düzeninde hiçbir federasyon seçimi de kurumlar da bağımsız ve tarafsız olamaz maalesef. Konuyla alakası yok ama mevcut zihniyetin ne olduğunun iyi anlaşılması için bir örnek vermek isterim, devlet şirketine çaycı bile (küçümsemek için söylemiyorum) torpille alınıyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,250TakipçilerTakip Et
37,207TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi
online terapi