Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img

Haftanın Türlüsü (Necip Kapanlı)

- Reklam-

Federasyonunun ilk döneminin en büyük projesi BGL İdi (zaten ikinci dönemde Gelişim Merkezi’ni saymazsanız, yaptıkları hiçbir şey yok)… Hem genç oyuncular denk takımlarla çok sayıda maç yapacak, hem de getirilen zorunluluklar sayesinde kondisyoner, asistan koçlarla gelişimlerine katkı sağlanacaktı. İlk BGL Final Fourlarında salonun neredeyse yarısı doluydu, maç TV kanalından yayınlanıyordu, basketbol camiasının önemli isimleri salondaydı, hatta MVP seçilene otomobil hediye edildi. Bir de son BGL’ye bakın… Belli ki artık federasyona angarya geliyor… Yukarıdakilerin hiçbiri yok… Hevesi kaçmış, etrafını küstürmüş, yeni bir şey üretemediği gibi, eskiyi dahi koruyamayan bir insan neden yeniden federasyon başkanı seçilmek ister? Evden kaçmak için mi?

TBL’DE YILIN KOÇU

TBL’de çok keyifli maçlar izliyoruz. Yalova işi baştan sıkı tutup BSL’ye döndü. Gaziantep, Mersin Basketbol’u zorladı. Genç kadroları için BSL erken olabilirdi, sanki onlar için daha hayırlı oldu. rakibine göre çok daha mütevazı bir kadroyla seriyi 5 maça kadar taşıma başarısını gösterdi. Ligin en başarılı koçu kim, deseniz cevabım Berat Gök olur. Şimdi heyecanla serisini bekliyoruz.

BUĞRAHAN VE KARŞIYAKA SEYİRCİSİ

Liglerde sonuca en fazla etki yapan taraftar kuşkusuz Karşıyakalılar… Ancak bazen dozajı kaçırdıkları da bir gerçek… Buğrahan Tuncer’in yaptıklarını onaylamak mümkün değil ve mutlaka sağlam bir ceza almalı… Buğrahan’ın açıklamasını dinlediğimizde ise kendimizi onun yerine koyamıyoruz… Söylediği gibi ailesine sözlü saldırılar yapılmış, oradaki görevliler ve tabii hakemler duyarsız kalmışsa, onlara da yazıklar olsun…

SARICA ÇOK FORMDA

Ufuk Sarıca’nın son sezonları çok iyi gitmedi, özellikle Avrupa’ya erken veda için üzücü oldu. Play-off’lardaki Galatasaray serisinde ise Ufuk Sarıca ne kadar iyi bir koç olduğunu bizlere yeniden hatırlattı. 4 yabancı ile başladıkları serinin bütün maçlarını üç yabancıyla oynamak zorunda kaldıklarında Sarıca yerlilerden maksimum verim aldı. Genel olarak mağlubiyetlerden sonra fazlaca, her takımın başına gelen eksikleri ön plana çıkaran Sarıca bu defa gerçekten sakatlıklardan söz etmekten haklıydı. Ancak daha önemlisi takımını, dezavantajlı sürdürdükleri seriyi kazanacaklarına inandırması, Mert Celep ve Ergi Tırpancı da dahil herkesin özelliklerinden yararlanması idi…

Not: Et çok pahalı… Ortaya karışık yerine sebze dolu türlüye devam…

- Reklam-

6 YORUMLAR

  1. Bugrahan’a bakarken Goksenin’in yaptiklarini kaciriyoruz. Isinmalar sirasinda videolari acik. Profesyonellik disi hareketler yaptiklari. Tribunu tahrik edince, bu tip sonuclar kacinilmaz. 2008 yiliydi sanirim yine GS’de bir Gaines vardi. Tribune para atmisti geriye.. “Bana kufur edildi” diyor aciklamasinda Bugrahan. E sen ne yaptin orada coluk cocuk kadin otururken.. ?

    • Evet evirip cevitip olayı Ksk Tribününe getiriyor hemen hepsi. Ksk taraftarı bu ulkede basketbolu en iyi bilen taraftardir. Yerli yabancı hakemler ve takinlarcda bunu biliyor. Bu yüzden zeytinyagi gibi üste cikmaya çalışıyorlar. Hakem hatalı bir düdük çalınca, rakip oyuncu attığı bir üç sayı sonunda dönüp tribunleri kiskirtinca taraftar ne yapsın afetin iyi yaptınız mı dedin? Buğrahan’in, Göksenin’in ve Sadık’in ettikleri küfür, hakaret ve tukuruklerin sorumlusu Ksk seyircisi mi?

  2. Gençler Bgl’de oynayıp A takıma çıktıklarında ne olacak ki hele 4+3 kuralı hayata geçerse. Bu kuralla tbf’nin gençlere ve geleceğe bakış açısının ne olduğu iyice belli oldu. Ufuk doğru,
    yanlış her karara itiraz etmeyi alışkanlık edindi, Mert,Ergi gibi çocukları sakatlıklardan dolayı mecburen oynattı onlar da karşılığını verdiler tıpkı bir zaman Sertaç’ın yaptığı gibi. Bu işler mecburiyetten olmamalı, şans,süre,rekabet adil olmalı. Tbl’de çok keyifli maçlar izliyoruz doğru da yine en kritik anlarda topları hep yabancılar kullanıyor. Buğrahan veya bir başkası kimseye öyle hareketler yapamaz,taraftarlar da koro halinde durmadan küfür edemez,oyuncu itemez,sahaya,oyuncuya bir şey atamaz,kimse kimsenin elini,kolunu bükemez de yapılanlara ciddi cezalar verilmezse bu işlerin sonu gelmez de ülkede nereyi tutsan elinde kalıyor maalesef. Son söz de Türk futbolcu Samet Akaydın 19 Mayıs sebebiyle Atatürk paylaşımı yaptı diye yunan takımından gönderildi ve bu takımın basketbol takımının koçu da aynı zamanda Türk milli takım koçu ve sözde ülkesi milleti kırmızı çizgisi olan güya Atatürkçü kişi ve ondan bu rezalete karşı ne ses ne de tepki var tıpkı Ataman Güneyligil olayında olmadığı gibi…

  3. Buğrahanın açıklaması tamamen kendini aklamak üzerine ve hayal ürünüdür. Buğrahan ve değerlerine karşı en ufak bir küfür dahi edilmemiştir. Tribünde olumsuz tek tezahürat yapılan insan maçtan önce ısınma esnasında Göksenin Köksal olmuştur. Buğrahan 4 faul ile oynarken maç 9 sayı iken Thomasa bilerek faul yapmış ve 5 faul alıp Gsyi sahada yalnız bırakmıştır hatta Yakup Sekizkökün o faulden sonra ona bir tepkisi bile oldu ellerini açarak sen napıyosun der gibi bir hareket yapmıştır. Buğrahan faulden sonra itiraz bile etmeden oyun dısına çıkarken pota arkasındaki reklam panosunu tekmelemiş ve o esnada tepkiye maruz kalmıştır sonra orta parmağını göstermiş en sonda yaptığını herkes gördü zaten. Sakın Buğrahan kardeşimiz bana küfür edildi yalanının arkasına saklanmasın ordaydım ve herşeyi birebir izleyip yaşadım.

  4. Basketbol dan soğudum Buğrahan gibi milli ve örnek olması gereken birinin yaptığı hareket ya Sadık a ne dersiniz en çok da Yakup a üzülüyorum onun gibi efendi saygılı birinin sahip olduğu oyunculara bakın yazık basketbolumuzun geldiği yere bakın tabiki de Göksenin yeri ayrı!basketbol değil de konuştuğumuz konulara bakın yazık.

  5. Evet evirip cevitip olayı Ksk Tribününe getiriyor hemen hepsi. Ksk taraftarı bu ulkede basketbolu en iyi bilen taraftardir. Yerli yabancı hakemler ve takimlar da bunu biliyor. Bu yüzden zeytinyagi gibi üste cikmaya çalışıyorlar. Hakem hatalı bir düdük çalınca, rakip oyuncu attığı bir üç sayı sonunda dönüp tribunleri kiskirtinca taraftar ne yapsın aferin iyi yaptınız mı dedin? Buğrahan’in, Göksenin’in ve Sadık’in ettikleri küfür, hakaret ve tukuruklerin sorumlusu Ksk seyircisi mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,250TakipçilerTakip Et
37,207TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi
online terapi