Cumartesi, Eylül 7, 2024
spot_img

40 Yerli Boşta

- Reklam-

Geçmişte 15 Temmuz’da takımlar genç oyuncularla başlar, 10 gün sonra Türkler eklenir, Ağustos başında da yabancılar gelirdi…

Şimdi ise mevsimler kaydı… 40 civarında yerli oyuncu da boşta… Üç nedenle… Henüz Büyükçekmece, ve Manisa gibi takımlar transfere başlamadı… İkincisi 4+3 kuralı nedeniyle belli ki, halen boşta olan Türklerin büyük bölümü TBL’de iş arayacak… Üçüncüsü oyuncuların talepleri ile kulüplerin teklifleri örtüşmüyor…

İşte boştaki yerliler…

Hakan Sayılı, Mert Celep, Efe Tırpancı, Kaan Sarıaslan,Sinan Sağlam, Mustafa Baki Görür, Dorukhan Engindeniz, Ege Arar, Utku Yücedağ, , Barış Özkan, Okben Ulubay, , Metehan Akyel, İsmail Cem Ulusoy, Boran Güler, Erdi Güraslan, Emircan Koşut, Ata Kahraman, Yesukan Onan, Leon Apaydın, Tevfik Akdamar, Muhammed Baygül, , Kartal Özmızrak, Berkay Candan, Ahmet Safa Yılmaz, Hadi Özdemir, Çağatay Özkan, Muhaymin Mustafa, Yunus Emre Sonsırma, Can Korkmaz, Kılıçaslan Şenkahya, , Ege Havsa, Can Uğur Öğüt, Berkay Genç, Arda Berk Kaya, Doğan Şenli, Bora Satır, Tarık Sezgün.

- Reklam-

27 YORUMLAR

    • Hepsi pasaportu sayesinde BSLde kontrat alıyor. Yiğitcan, Okben harici üstteki oyunculardan hiç bir tanesi İspanya Ligi’nde kontrat alamaz. İtalya , Fransa , Almanya vs Avrupa’nın herhangi bir üst düzey liginde kontrat alamazlar. Yetenekleri doğrultusunda yerleri bir alt ligimiz TBL zaten. Yabancı kuralını bugün 1 artı 4 yerli yapalım. 4 yerli olarak kim oynayacak? Can Uğur, Erdi , Burak Can ? Bu yerlilerle milli takım seviyesinde biz kimi yenebiliriz ? B klasman Avrupa şampiyonasında oynayan takımları…

  1. Avrupa’da farklı seviyelerde birçok lig var, yok mu oynayabilecekleri bir Avrupa ligi, mesleğinde iyi olan birçok doktor, mühendis gidiyor Avrupa’da iş bulup çalışıyor, basketbolcu neden gidemiyor Avrupa’ya.

  2. Bu şu demek – anlayana tabii – :
    1) Türk oyuncular yurtiçinde kazandığı parayı, yurtdışında bulamıyor.
    2) Türk oyuncuların Avrupa’da piyasası yok.
    3) Yurtiçi oyuncu piyasası gereksiz yere çok yüksek olduğundan dolayı, piyasa düşmesi için takımlar bekleme sürecinde.
    4) Bu yorum sitenin görüşlerine uymadığından dolayı yayınlanmayacağını bilmeme rağmen yazıyorum…

    • AB üyesi olmadığımız için svrupaya gidecek oyuncu orada tabancı ststüsünde olacak.kendi ülkesinde değer görmeyen bir oyuncuyu sen yabancı kontenjanı içinde alırmısın? Hiç birinizin bilgisi yok fikri çok.burada yerlileri kötüleyenletin tamamı ya fb efes taraftarı ya da basketbol oynamış ama bir yere gelememiş kişiler bu yüzden empati kuramıyorlar.

    • 0 galibiyet ? O kadar da değil. Guard a Kartal Özmızrak ve Can Korkmaz, shooting guard a Muhammed Baygül ve İsmail Cem Ulusoy, small forvet e Okben Ulubay ve Sinan Sağlam, power forvete Yiğitcan Saybir ve Berkay Candan,center a Egemen Güven ve Emircan Koşut. ayrıca 4 adet de çok az süre almak için yedekler Dorukhan Engindeniz, Hakan Sayılı, Erdi Gülaslan ve Ahmet Safa Yılmaz. Bu 12 kişilik takım en az 3 en fazla 5 maç kazanır bence. illa ki küme düşecektir. Çünkü 7 galibiyet bile kalmaya yetmeyebilir.

  3. Tepkisiz,neme lazımcı,şark kurnazı,çıkarcı, umursamaz, milletiz,birlik, beraberlik desen hiç yok. Halbuki tüm yerli oyuncular bir araya gelip tepki vermeliydi, 4+3 kuralı kalkmazsa hiçbir Türk oyuncu sözleşme imzalamayacak demeliydiler ama olmadı. Ülkeyi 80 yıldır yöneten siyasal islamcı,din tüccarı zihniyet de sorgulamasın,tepki vermesin diye kasten cahil bıraktırılan insanımızın halini iyi kullanıp da onca senedir istediği haltı yemiyor mu?

    • Oyuncu yazanNeden siyasete girdinki yazdıklarının siyasal islamla ne alakası var 80 yıldır ülkeyi islamcılar mı yönetiyor biraz tarih okumanı tavsiye ederim biraz öğren ondan sonra burda yaz burası Basketbol platformu siyaseti alet etme

      • Çok alakası var da sen anlamıyorsan o senin sorunun. Ülkede siyasetin girmediği bir yer kaldı mı ve 80 yıldır ülkeyi hangi zihniyetin yönettiğini de bilmiyorsan asıl sen tarihi iyi oku ama gözlerinle sonra da olmayan aklınla ahkam kes olur mu?

  4. 40 yerlinin çoğu vasat kalitede oyuncular peki gelen yabancıların hepsi üst düzey mi? Yerli oyunculara yeterli şans verilmiş, adil rekabet ortamı yaratılmış mı, gelişmeleri için neler yapılmış,onlar kendilerini geliştirmek için ekstra çaba sarf etmişler mi, neden yabancılar hata yapsalar dahi oynayacaklarını biliyor, sürekli oynatılıp parlatılıyorlar, menajerler niye her işin içindeler,Türk koçlar neden daima hazıra konma hevesindeler, federasyon ve kulüpler, A milli takımın başarısız olması gerçeği gözümüzün önündeyken neden yerli oyuncu gelişmesi için uğraşmıyor?

  5. Türk oyuncuların malesef disiplin sorunu var, hergün antrenman yapıp çalışmıyorlar, Okben, yiğit, mert ve diğerleri hepsinin ortak özelliği yetenek var ama süreklilik yok, bir maç yıldız öbür maç yok.

  6. – Hak etmediği kontratı isteyen ÇAKAL Menajerlerle iş tutmalar

    – Hoca gönderen takım içi oyunlar

    – Yönetim veya taraftarla süreci yönlendirmeler

    – Maç sonu inisiyatif alamamalar

  7. Neden sadece basketbolda %80 yabancı olsun. O zaman millet vekilinin, tiyatrocunun, esnafın, fabrikatörün, memurun, işçinin, marketlerin, seyircinin, gazetelerin, burada yorum yazanların ve hatta T.C. vatandaşının en az %80’i yabancı olsun! İyi bir BSL olsun diye neyi feda ediyoruz lütfen görün artık. Bu nedir yabancı merakı her alanda!

  8. Bu sayı daha da artacak çünkü altyapılarda başarılı olan gençlere A takıma çıktıklarında süre ve inisiyatif alma şansı verilmediği için kendilerini geliştiremiyorlar. 4+3 kuralıyla birlikte maalesef daha da imkansız hale gelecek. Çok yetenekli olanlar NBA’ya gidiyor. Fakat bunların sayısı da son on yılda sadece beş kişi.

  9. Spor sitesine siyaset sokmasan duramazsın.Senin Spor sitesine yazacak spor bilgin yok. Onun için işi ve kabahati hemen siyasilere atıyorsun.

    • Senin spor bilgin var mı ki millete laf atıyorsun? Siyasilerin etki etmediği bir yer var mı ülkede? Siyaset ve siyasetçiler yüzünden millet tepkisizleşti herşeyin sebebi de o bilmem anlar mısın?

    • İnsan “Polyanavari” olmayagörsün, rezilliklerin sebebinin hırsızlık olduğunu inkar eder, durur, işaret edenleri de suçlar, suçlamanın bir yeni şekli de “bilgisizlik” oldu, aynaya bakarak konuşurmuş gibi.

  10. Arkadaşlar kadrolar yabancı oyuncularla dolu. Oynamayan oyuncu nasıl değerini yükseltecek? Yerli oyuncular sadece rotasyonda düşünülüyor ve kendilerine bu yönde rol biçiliyor. Kaç tane antrenör topları yerliye kullandırıyor. Genelde yerlilerin vazifesi yabancıya alan açmak savunma yapmak ve yabancıyı beslemek. 85M ülkede 5 tane iyi basketbolcu çıkmaması yerli basketbolculara yüklenecek bir yük değil. Bakın Yunanistana senelerdir yerli oyunculardan ödün vermiyor. Gençlere zorla şans tanıyor. Hocaları da bu gözle bakmak zorunda hissediyor.

    • Maalesef senin gibi birkaç yorumcu dışında herkes toplanmış “vurun kahpeye” modunda değerlerimizi linç etme peşinde. Hiçbirinin ülkenin yabancı çöplüğüne dönmesinden şikayetleri yok. Kadrolar yabancılarla doldu da her yıl kupalara katılan 10 takımdan kaçı başarılı oluyor? FB’nin EL dördüncülüğü başarıysa, başka başarılı yok. O da değil diyenler için hepsi fiyasko. Bunlar da mı “tembel” yerlilerin kabahati, onlar oynamasalar da kabahatli öyle mi ? Avrupa’da hiçbir ülke menejerlere ipleri verip de onları bizdeki gibi simsarlaştırmadı, hepsinde “gizli” birer ulusal irade vardır, değerlerini iteklerler, bizde ise “gizli” olan (aslında pek de olmayan) yönetici + bazı eski şöhret veya şöhret olamamışlar + menejer + elit antrenör ortaklığı şeklinde dörtlü çete, malı götürdüler, Fransa’dan 50 yedik. Bu rezillik yerli düşmanlarının umurunda mı? Biri de yabancıseverleri FB veya Efes taraftarı olmakla suçlamış, o gafil bilsin ki çöp yabancılara para ödeyip yerli oynatmadan yıllarca daha düşük bütçeli rakiplere Avrupa kupalarında maskara olan takımlar GS, BJK, KSK, TS, BrS ve diğer tümüdür, FB ve Efes suçu “en az” olanlar. Yıllar önce gelen bir Sırp peygamber muamelesi gördü, Türklere çamur attı, tezgah yürüsün diye, başka hiç bir ülkede yeltenemeyeceği işler çevirdi, Türkçe bilmez çevirmen lafını “cüzdan” yerine “pasaport” diye çevirdi, halâ “pasaport” diye geveleyen yabancıseverler var, onlara göre bunlar TBL’de oynasın, BSL’lerde ve özellikle Avrupa maçlarında bunlara süre verilmemeye devam edilsin, ABD ve Avrupa’nın bütün hurdalıkları bize dolsun, milli takım da 50 yesin rezil olsun, oh gel keyfim gel. Böyle yazanların geçim kaynaklarını merak ediyorum. Bu simsar tablosunda yerleri ne ?

  11. Türk oyuncular alt taş gruplarında fiziksel üstünlükleri nedeniyle çalışma ihtiyacı duymuyorlar. A takım seviyesune gelince de yabancı duvarına çarpıp kendilerine geliyorlar. Ama geç oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,250TakipçilerTakip Et
37,202TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi
online terapi