Salı, Ekim 22, 2024
spot_img

Ergin Ataman: Milli Takım 7-8 Senedir Başarısız Ama Şampiyonluğa İnanıyorum

- Reklam-

Panathinaikos‘un koçu Ergin Ataman, beIN Sports’a özel bir röportaj verdi.

Tecrübeli koç, mental hazırlık sürecini, sıradaki hedeflerini ve ‘den Avrupa’ya dönen ile hakkındaki görüşlerini paylaştı.

* Sporda en büyük başarı mental hazırlıkla geliyor. Teknik olarak bakıldığında bugün herkes aynı şeyleri biliyor. Sadece EuroLeague değil, diğer sporlardaki koçlar da bunu biliyor. Star oyuncuları idare edebilmek, onları motive edebilmek, onları mental olarak rakibe ve hedefe hazırlamak çok ayrı bir olay. Bu çok kolay değil. Burada her zaman her şey güllük gülistanlık olmuyor. Burada çok sert, çok gergin dakikalarımız da oluyor. Geçen sezon bunları yaşadık, burada 8-9 saat toplantı yaptığımız dönemler oldu. Soyunma odasında çok sert müdahaleler, konuşmalar yaptığımız günler oldu.
* Önemli olan oyuncuları hep birlikte kenetleyip buna inandırabilmek. Burada en önemli şey oyuncularınıza karşı dürüst olacaksınız. Onların da insan olduğunun farkında olacaksınız ve oyuncularınıza basketbolu sevdireceksiniz. Baktığınız zaman Oyuncular Birliği kurallarına göre günde üç saat antrenman yaptırabilirim. Çıkarım burada üç saat antrenman yaptırırım, oyuncu biter sonra maça çıkarız. Bu yüzden bunları ayarlamak, oyuncunun antrenmana gelirken basketbolu severek gelmesini sağlamak lazım. Başarı ancak bu şekilde gelebiliyor.
* Sırayla gidersek, back to back şampiyonluk yaparsak bu benim için ilk olmayacak. Anadolu Efes‘te bunu daha önce yapmıştım. Benim için ilk olacak hedef basketbol milli takımımızla ‘nda madalya kazanmak, hatta şampiyon olmak. Tabii ki aşama aşama gitmek lazım. Önce madalya, sonra şampiyonluk. Bu da benim için bir ilk olacak. Kulüpler düzeyinde kazanılabilecek her kupayı kazandım ve kazanmak için mücadeleme devam edeceğim. Çok ciddi rakiplerimiz var ama milli takımlar düzeyindeki tek başarım Dünya Kupası’nda çeyrek final. Şimdi bu dönemde elimizde güzel bir jenerasyon var. NBA’deki oyuncularımızın üçü Avrupa’ya geldi. Alperen müthiş bir aşama kaydetti, Onuralp orada G-League’de oynuyor. EuroLeague’de oynayan oyuncularımız var. Buna gerçekten inanmasam söylemem.
* Sonuçta baktığınız zaman Türk Milli Takımı son 7-8 senede bir şey yapamadı. Başarı çok zor diyebilirim ben de inanmasam ama gerçekten bu kadronun bir ilki bana yaşatabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden bundan sonraki ilk hedefim bu. Türk Milli Takımı daha önce 2001’de Aydın Hoca ile Türkiye’de oynanan turnuvada Avrupa ikincisi olmuştu. Bir ilk olması açısından bizim şampiyon olmamız gerekiyor.
* Sezon başında sadece Maccabi‘nin oyun kurucusu, İspanya milli takımının guardı ‘ı transfer ettik. Bu bizim için önemliydi. Sloukas EuroLeague’in en iyi oyun kurucusu olsa da 35-36 yaşına geldi. Lig önemli bir maraton. Bu yüzden tecrübeli bir oyun kurucuya daha ihtiyacımız vardı. Ondan sonra biraz durduk, çünkü zaten elimizde şampiyon bir kadro vardı. Bu yüzden NBA pazarından çıkabilecek fırsatları beklemeye başladık. Şansımıza iki tane Türk oyuncu geldi. Tabii bu benim açımdan bir avantajdı. Transferler, çocukları ikna etmek kolay oldu. Benim burada olmam bir faktördü. Aynı dili konuşuyoruz, milli takımda beraber olduk. NBA’de çok önemli işler yapan iki oyuncumuz sıradan bir takıma gelmediler, EuroLeague şampiyonuna geldiler. Bu yüzden bu transferlerde çok zorlanmadık. Cedi de, Ömer Faruk da iyi niyetli şekilde geldiler. Ama gelir gelmez de EuroLeague basketbolunun kolay olmadığını gördüler. İkisi de çok potansiyelli oyuncular, ikisinin de bize zaman içerisinde çok faydalı olacağını düşünüyorum.

  • Devşirmeyi bütün ülkeler kullanıyor. Biz de nu konuda en iyisi için karar vereceğiz.
- Reklam-

2 YORUMLAR

  1. Milli takım başarısızsa bunda bir Türk koç olarak senin de payın var, basketbolun bir parçasıysan sorunun da parçasısın. Anadolu Efes’de bunu daha önce yapmıştım demen de kibrinin ve egonun ne olduğunu gösteriyor sanki tek başına şampiyon yaptın. Devşirmeyi bütün ülkeler kullanıyor diye biz de kullanmak zorunda değiliz millet kendini camdan atıyor biz de mi atalım? Önemli olan kendi oyuncunu yetiştirip geliştirebilmek hazıra konmak, sürekli oynatılıp parlatılan yabancılarla kupalar kazanmak, şampiyon olmak değil !

  2. Larkin ve wilbekin’i egon devşirme statüsünden çıkardı. Son şampiyona bu adamlara ihtiyacımız olduğunu herkes gördü. Larkin gibi birini harcadın sakatım dedi diye

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,250TakipçilerTakip Et
37,476TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi
online terapi