Dünya 1 numarası, son VNL şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2024 yılı milli takım sezonunu Antalya’da açıyor. Milliler, Antalya etabında; Japonya, Hollanda, İtalya ve Fransa‘yla mücadele edecek.
Bu seneki ilk sınavını VNL’de verecek son şampiyon A Milli Kadın Voleybol Takımı, üç ayaktan oluşan organizasyonda her hafta 4 karşılaşma yapacak.
“Filenin Sultanları”, ligin ilk haftasında 14-19 Mayıs’ta Antalya’da, ikinci haftasında 28 Mayıs-2 Haziran’da ABD‘de, üçüncü haftasında da 11-16 Haziran’da Çin’de mücadele edecek.
16 takımın mücadele edeceği VNL’de üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar, finallerde mücadele etme hakkı kazanacak.
A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın VNL’nin ilk haftasında yapacağı maçların programı şöyle:
15 Mayıs Çarşamba:
20.00 Japonya-Türkiye (TRT Spor Yıldız)
16 Mayıs Perşembe:
20.00 Hollanda-Türkiye (TRT Spor Yıldız)
18 Mayıs Cumartesi:
20.00 İtalya-Türkiye (TRT Spor Yıldız)
19 Mayıs Pazar:
20.00 Fransa-Türkiye (TRT Spor Yıldız)
Millilerimizin kadrosu şu şekilde:
Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin
Pasör Çaprazları: Melissa Vargas
Smaçörler: Hande Baladın, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Tuğba İvegin
Orta Oyuncular: Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı
Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge, Ayça Aykaç Altıntaş
Antalya etabında oynanacak diğer karşılaşmaların programı ise şu şekilde:
15 Mayıs Çarşamba
17.00 Fransa-Almanya (TRT Spor veya TRT Spor Yıldız)
16 Mayıs Perşembe
14.00 Almanya-İtalya (TRT Spor Yıldız)
17.00 Bulgaristan-Japonya (TRT Spor veya TRT Spor Yıldız)
17 Mayıs Cuma
14.00 Japonya-Almanya (TRT Spor veya TRT Spor Yıldız)
17.00 Fransa-Polonya (TRT Spor veya TRT Spor Yıldız)
20.00 İtalya-Bulgaristan (TRT Spor veya TRT Spor Yıldız)
18 Mayıs Cumartesi
14.00 Polonya-Hollanda (TRT Spor veya TRT Spor Yıldız)
17.00 Fransa-Bulgaristan (TRT Spor veya TRT Spor Yıldız)
19 Mayıs Pazar
14.00 Almanya-Hollanda (TRT Spor veya TRT Spor Yıldız)
17.00 Polonya-Japonya (TRT Spor veya TRT Spor Yıldız)
WNL – League Sampiyonu ve deeeee
Avrupa Voleybol Sampiyomu Kadin Milli Voleybol takimimiza basarilar
dileklerimle.
Dualarim ve gonulerimiz genc kizlarimizla olacak.
Saygilarimla.
Hollandadan
Hasan Ulu
Voleybolda sorunlar Erman Kunter’in “Basketbolda yabancı sayısı 7’ye çıktı …- Cumhuriyet” yazısında makaraya aldığı maskaralık mertebesine ulaşmış olmaktan çok uzak henüz, ama benzer eğilimler mevcut. Kadın takımında Staff’ta 8 tane İtalyan var !!! Bu adamlara ödenen dünya para. Bu takım kazansa hem para, hem şöhret, hem kariyer hem de reklam olarak bir yere kadar Türkiye kazanıyor, bütün bu dördünün kalanı İtalya’nın kazancı. Yani biz bu iki ülke için oynayacağız bu yaz. Dışarıya milli takım antrenörleri ihraç eden ülkemizin kendisine ve en büyük rakibine bakışı işte bu.
Erkeklerde ilk kez uluslar liginde boy gösterecek milli takımın ise staff yapısını tam bilmiyorum, ama oraya da çok mütevazi kariyerli bir Fransız başantrenör atandı, milli takım “menejeri” aracılığıyla. Hem de çok daha fazla iç-dış kariyeri olan antrenörlerimiz, hele hele erkekler şampiyonlar liginde bile şöhret olmuş Türk antrenörler Atik ve Kavas dururken.
Bu nahoş durumlara karşın kadın ve erkek milli takımlarımızın maçlarını heyecanla bekliyoruz. Kadın takımımızdan olimpiyat öncesi uluslar liginde başarı umuyoruz. Erkekler ise ilk kez girecekleri dünya son 16’sında iyi derece yaparlarsa olimpiyata gidecekler. Zor ama sporda herşey mümkün, erkek oyuncularımızın milli takım olarak pek olmasa da şampiyonlar liginden ve diğer Avrupa Kupalarından deneyimleri var.
Değerli sporsever, maalesef yabancı hastalığı iş hayatından spor,sanata her yere yayılmış vaziyette. Gerçekten belli bir kalitede, ülke sporuna,sporcusuna katkısı olacak yabancı koç,oyuncu gelsin karşı değilim tabii ki. Ama önüne gelen vasat yabancıyı da sırf ucuz diye de getirmek,haksız rekabet ortamı yaratmak, yabancı hata yapsa da kenara almayı bırak sahada tutup koçun da alkışlayıp teşvik etmesi ama aynısını Türk oyunculara yapmaması hangi akla hizmettir? Bu işin içinde menajer oyunları varsa ki var demek ki sporun içinde en baştan en aşağı bunlarla para ve iş ilişkisi olanlar hüküm sürüyor yoksa bu kadar hainliği cümle düşmanlar birleşse yapamazdı. Futbol, basketbol,voleybol branşlarında masörün bile yabancı olduğu takımlar var, Türk sporcu yok ! onu anladık,masör ve fizyoterapist de mi yok ülkede ? Türk basketbolcular birlik olup sözleşmiş bir şekilde aynı tepkiyi veriyorlar umarım bu birliktelik devam eder. Fenerbahçe futbol takımı Mourinho ile anlaşmaya çalışıyor,kendisi yıllık 12 milyon euro ekibi için de 3 milyon euro talep ediyor ki ekibin içinde masör de var ! Vergileri de kulüp ödeyecek ki bu durum her kulüp için geçerli. Voleybolda da yabancı hoca sayısı geçen sezon arttı gelecek sezon daha da artacak. Önüne gelen yabancı hoca peşinde. Atik ve Kavas demişsin ne güzel de mesela Fenerbahçe’de 4 yıl önce kupa kazanan ve ligde de finalde kaybedip ikinci olan takımın hocası Erkan Toğan şimdi nerede bilen var mı? Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra Türkiye’den bir takım ona teklif yapmadığı için yurtdışında U20 takımı çalıştırdı bir senedir de boşta diye duydum. Fenerbahçe ile kupa kazanmış,final oynamış kaybetmiş hoca Türkiye’den bir kulüpten teklif almıyor ya da beklediğini alamıyor! Erkan gibiler ortada yok ama Fransız,İtalyan, yıllanmış Kanada’lı ne arasan var. Aşırı milliyetçi ve faşist olmakla suçlanıyoruz ama zaten yakında ülkede Türk harici Rus, Ukraynalı, Özbek, milyonlarca Arap ile başka ne varsa onlar olacak biz kendi ülkemizde sığıntı olacağız gibi…
Sorma koç. Yönetim o sezon erkek voleybolu boşladığı (en masrafsız takım sporu branşı olmasına karşın) için eski milli kaptanımız Erkan’a – Halkbank yardımcı antrenörüyken – “al idare et” dercesine verdiği takımı adam neredeyse şampiyon yapıyordu. Suç işlemiş gibi sürgüne gönderildi. Şimdi de Kerem Eryılmaz’ın ( O da şöhretlii Castellani’Nin yardımcısıyken ) başına benzer işlerin gelmesinden korkulur. (O şampiyonluğa yaklaşamadı ama ağır bütçeli aday bankalardan bir tanesine nal toplattı) Kalburüsütü menejerlerle çalışmayana Türkiye’de ekmek de yok, su da. Oyuncu gidiş geliş gelişleri tam bir çorbaya döndü. Haak-Egonu olayı ile menejerler voliyi vurdular, daha pek çok şey. Hele bu yıl bir Marina Markova olayı var ki, Muratpaşa’dan Vakıf’a anlaştıkları halde son iki aylığına İtalya’ya gidip Avrupa teşvik kupasını o kulübe kazandırdı, şimdi öyle geldi Vakıf’a. Artık aylık yapıyorlar, yıllık transferler geride kaldı. Eda bunların arasında 15 yıldır kulüpten ayrılmadan meydan okuyor bir tek. FB’ye Ergül üçüncü kez, Meryem ve Vuckova ikinci kez getirildi. Polonya Milli antrenörü oyuncu ve fizyolu staf’ı ile 1 yılda ayrıldı, başka bir İtalyan geliyor. Vakıf ve Arkas’ın şöhretli antrenörleri kulüplerine demir attılar, götürüp getiriyorlar herkesi. Eczacı ise Ferhat Akbaş’ı getireliberi yükseldi, ikincilikten aşağı inmiyor, oysa yabancılar antrenörken Vakıf’ın elinden bir şey alamıyordu, bir tek 2015 yılı hariç. Öbür yanda Neriman milli takıma asla alınmaz, Yeliz ise tam afaroza uğradı. Gittiği her kıtada her ülkeyi birbirine katıyor, ülkemizi muhteşem tanıtıyor ama Türkiye’de kulüp bulamıyor. 1 yıl Japon tecrübesi olan Tuğba Japon maçının en iyi oyuncusuydu mesela, ama en çok uzakdoğu deneyimli olanlar 1- Yeliz, 2- Neriman asla milli olamazlar. Neler oluyor neler, basketbol kadar beter olmasın diye dilemekten başka elden gelen bir şey yok.
Polonya Milli antrenörü dediğim – Lavarini – FB’den ayrılılyor Polonyalı staf’ı ve oyuncusuyla, Polonya Milli Takımından değil