Salı, Ekim 22, 2024
spot_img

Obradovic: Şut En Önemli Faktör

- Reklam-

Dört hazırlık maçını da kazanan ‘da koç , katıldığı podcastte, yeni kurulan kadronun antrenmanlardaki adanmışlığına vurgu yaptı.

* Geçen sezona başlarken bazı oyuncular takımdan ayrılmıştı. Bir geçiş dönemi yaşadık, takımdan ayrılan iki oyuncunun biri EuroLeague şampiyonu oldu diğeri ise Finallerinde oynadı.
* Bu sezona girerken bazı oyuncular takımdan ayrılmak istedi. Bu tarz durumlarda oyuncuların kararına saygı duymak bence en doğrusu.
* Neredeyse 80 oyuncuyu teker teker inceledik. Marketteki her oyuncuya baktığımızı söyleyebilirim. Tabii ki geleceği görmek imkansız. Oyuncular olumlu ya da olumsuz anlamda beklentinizden daha farklı performanslar gösterebiliyor. Ama şunu söyleyebilirim ki takım için en doğru oyuncu olduğunu düşünmediğim isimleri asla etmiyorum.
* Şut her zaman en önemli faktördür. Her zaman verdiğim bir örnek var. ‘i Rimas Kurtinaitis topu nerede alırsa alsın ilk olarak çembere bakardı. Kariyerim boyunca çalıştırdığım oyuncular arasında sürekli bunu yapan tek isim oydu. Sonuçta basketbolun temel amacı topu çemberden geçirmek. Şut atmak da mümkün olduğu kadar tekrar yaptıkça gelişen bir yetenek.
* Bu sezonki ilk antrenmanımızdan sonra kadromuzdaki Sırp oyuncular salonda kalıp şut çalışması yaptılar. Yabancı oyuncular da aynı şekilde salondan ayrılmadı. Partizan’da çalıştığım yıllar boyunca bunun olduğunu hiç görmemiştim. Önceki yıllarda oyunculara boş gününüzde gelin diye yalvarırdık ama asla gelmediler. Bu şekilde nasıl daha iyi bir şutör haline gelebilirsiniz ki?

- Reklam-

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

33,250TakipçilerTakip Et
37,476TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi
online terapi