Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Başka Bahara (Selam Gökçe)

Anadolu Efes’te maçların önemi arttıkça oyunun önemli aktörlerinin sayısı azalıyor.

İlk periyodda Will Clyburn’un olağanüstü yüzdesi ve etkinliği umutlarımıza tavan yaptırdı. Ancak haftalardır düşüşte olan Bologna ise oyundan vazgeçmeyeceğini savunma sertliği ile göstermeye başladı. Bologna sene başındaki formundan uzak olsa da en az Efes kadar deneyimli oyuncuları olduğunu her haliyle ortaya koydu.
Efes ilk yarıda Will Clyburn’la 20 sayı buldu. Ama rakibin giderek artan savunma azmi ve kendisinin de aynı yüzde ve tempoyu sürdürememesi nedeniyle ikinci devre sadece 2 sayı bulabildi. Shane Larkin her zamanki hucum gücünden uzaktı. Maçın kırılma anlarında Elijah Bryant’ın üst üste kaçırdığı atışlar bir anda momentumu Bologna’ya geçirdi. Bu noktadan sonra bence geç kalınmış Larkin ve Clyburn hamleleri oyunu yeniden Efes e çevirmeye yetmedi.
Efes’te açıkça görüldü ki her iki uzun Tyrique Jones ve Daniel Oturu geleceği olabilecek ama bugün için henüz bu düzeyde yeterince etkili olamayan oyuncular. Ercan Osmani ise daha uzun süre sahada kalabilse sonucu değistirebilirdi. Haftalardır oyununu geliştiren Ercan bu gün faul problemi de olduğu için 11 dk. katkı verebildi. Onun da faul probleminden uzak kalmayı öğrenmesi gerekiyor.
Darius Thompson da beklenenin çok uzağındaydı.
Tomislav Mijatovic’e bu noktaya kadar takımını çok iyi getirdiği için tebrikler.
Daha önce bahsettiğim gibi Mijatovic, Erdem Can’ın şanssız doneminden sonra, sakat oyuncuların da iyileşmesi ile birlikte takımı fabrika ayarlarına geri getirdi. Ama o sistemde çok büyük katkıları olan Dunston ve Micic’in yerini dolduramamış olmaları ve eldeki oyuncuların da yıpranmaları sürdürülebilir başarıları sağlayamadı.

Neticede Anadolu Efes bugün iç saha üstünlüğü olan bir takım olamadı.
Bence olabilecek en iyi rakiplerden biri ile eşleşti ve elindeki bu güzel fırsatı kaçırdı.

Ben çok umutluydum ve hayal kırıklığı yaşadım.Açıkçası Efes’in daha ileri gidebileceğini düşünüyordum.
Fakat bunun bir spor olduğunu hatırlayalım, başarılı olmayı doğru algılayalım. Bunun bir süreç olduğunu ve geliştirilmeye çok uygun olduğunu unutmayalım.

Anadolu Efes umarım kısa sürede toparlanır, yenilenir ve önümüzdeki sezon tekrar Euroleague arenasında arzu ettiğimiz başarılara ulaşır.

13 YORUMLAR

  1. “Erdem Can’ın şanssız dönemi” ve “….. Dunston ve Micic’in yerini dolduramamaları”!!!!! Yeri doldurulamayan oyuncuların yerine alınan oyuncuları getirten kim? Bu da mı şanssızlık?…. Bir enkaz yığını ile bu noktaya kadar geline bilinmesine mi sevinelim? Yoksa çok tatsız bir şekilde sonlanan efsane kadroya mı üzülelim? Fabrika ayarlarına dönülecekseydi niye bu kadar zaman, enerji ve kaynak gereksiz yere değişim için harcandı? Bu gibi durumların “şanssızlık” veya “şanssız dönem” gibi ifade kamuflajları ile geçiştirilmesine neden ihtiyaç duyuluyor bunu anlayamıyorum!….

  2. Herkesin yorumuna saygiyla.
    Taaaaaaaaaaaaaaaaa … Eylul ayinda sezonun basinda yazdim burada ve digerlerinde. Efes Pilsen bu sene Play – Off – a kalirsa … SUPRIZ olur demistim.
    Eger sakatlik falan filan. Sakatliklar bu kadar uzun surmez degil mi.
    Sen egonu Sinan Erdemin disinda birakmaz san 1 – degil 2 – degil 3 -tane oyuncu bu koc gitsinde bizler atimizi oynatalim modundalardi.
    Gorduk atlari 1-ci ceyrekte fossszzz oldu.
    Bologna takim GURES basketboluyla seni disari itti sen en yaptin– KALDIRRRRRRRRRRRR FIRLAAAAAAAAAAAAT.

    Sakin haaaaaaaaaa ..fake yapip potaya gidersin —
    Sakin haaaaaaaaaaa ..fake yapip savunmacini denize dokup 2- sayi ALANI icinde sayi ve ya sut atarsin eger raaaaaaaaakip seni GURES basketboluy;a pota disina itmise.

    Bunlari size MINIKLEREDE — YANI U-10 -larda ogretirler sayin EGO lar.
    Bilmem anlatabildim mi.
    Saygilarimla.
    Hollandadan
    Hasan Ulu

  3. yazık oldu efes’e..aslında bazı oyuncular sene başından beri hiç istenilen katkıyı vermedi.örnegin Thompson gibi..bu oyuncu sene başından beri efes’e hiç katkı vermedi..yazık buna verilen paraya..@

  4. yazık oldu efes’e..aslında bazı oyuncular sene başından beri hiç istenilen katkıyı vermedi.örnegin Thompson gibi..bu oyuncu sene başından beri efes’e hiç katkı vermedi..yazık buna verilen paraya..

  5. Erdem Can yardımcı antrenör koltuğu itibariyle EL’de şimdiki Efes hocasından daha deneyimli olduğu halde, geçen yıldan devraldığı enkazdan birşeyler üretme çabasında olduğu halde onun – kazma bir usül ve gerekçeyle – gönderilişinden haz duyanlar, nefret ettikleri bir bençte yetişmiş olduğu için ona illet olanlar, ona “stajyer” diyenler, bu maçın son çeyreğini – hatta isterlerse bütününü – bir daha izleyip gerçek anlamda bir stajyerin deneyimli bir meslektaşı karşısında düştüğü durum üzerine kafa yorabilirler, eğer arzu ederlerse.

  6. Sayin Sporsever.
    Vahaahhahaahhahahahahahah …daaaa ..Vahahahahaha.
    Tabiki yorumunuza saygiyla. Yanlis analsilmasin.
    Umarim memlekete geldigimde ..Bir Tuskish Caaaaaay ve de memleketimin olan Trabzon demlenmis Caaaayla berbaer otururuz daaaaa ister bu maci bastan sonraya ve yahuuu bu SON 10 – dakikayi seyir ederiz beraber.
    Mac kurnaz raaakip koc falan filan ve yaaahuuu son Ceyrek Deneyimli bir meseltas falan filan.

    Sunu hep yazarim — maclar 4 x 10 – dakikadir ve maclar 1 – ci Ceyrekte alnimaz. Ister Kurt hoca olun ister Deneyimli ve ya Stajer.
    Umarim kisa yoldan anlatabilmisdirim.
    Saygilarimla.
    Hollandadan.
    Hasan Ulu

  7. Daha önce de yazdım hiçbir başarısızlıkta Alper Yılmaz ortalıkta yok!!! Ataman kanatları altındayken gelen başarılar ile hep göz önündeydi halbuki!?!?! Ataman gidince takıma hiç bir katkı veremediği ortada.Bu yıl başarılı tek transfer yok bunda A.Yılmaz mı yoksa E.Can mı sorumlu , bunu bilen de yok!??? Thompson -Willis-T.Jones-Daum!!???-Hollatz-Oturu mu katkı verdi takıma yoksa ATAMAN dönemi Larkin-Clyburn-Babuş-Bryant ve Pleiss mı!?!? Sorunun cevabı belli kazanılan tüm maçlarda eskiler başrolde yenilerden Oturu ve Türk transfer Osmani hariç(ki Mijatoviç ile katkı verebildiler) katkı yok.Hadi Thompson herkes için geçerli transfer ayrıca gelecek yıl umudum daha çok, T.Jones da alışma diyelim ama bu transferleri sahiplenen kim!?!?!! Erdem Can zaten bir facia oldu başta kendi hata yaptı zaten saçma sapan egolarla… Ayrıca 5 yıldır yazdık Efes sistemi Avrupa ‘da hiç bir takimda yok ; Ataman bu takımın Koçu-Menajeri-Ceosu-Basın sözcüsü hatta Tarihi deyu… Laso bile korktu bu sorumluluklardan düşünün yani!?! Erdem Can ise kervan yolda düzülür dedi ve darmadağın oldu!?!! Kulüp içinden gelen Mijatoviç niye bu kadar başarılı zaten Efes’i biraz bilen şaşırmaz… Dolayısıyla Alper Yılmaz ne iş yapar bu takımda bilen varsa beri gelsin…

  8. Unutmadan Ataman, Pana’ya giderken Babuş ve Bryant’ı yanında götürecekti ve bunu bizzat izin almak için Alper’e söyledi bunun üzerine A.Yılmaz; Bryant ile sanırım 3 yıl Babuş ile de 1 yıllık sözleşme imzaladı…Ataman buna saygı duyduğunu sene başı röportaj da söylemişti…

  9. Bu maçı kesin almalıydık. Evet çok rahat alabilirdik. Neden olmadı? Çünkü koçumuz bu maçta ne yaptığını kendisi de anlamadı bence. Asvel maçında olduğu gibi bu çok önemli maçta da inanılmaz hatalar vardı. Bazı oyuncularımız önceki maçlarda çok iyi oynamış olabilir ancak bir oyuncu var ki tel tel dökülüyor, tam arayı acacağız, resmen takıma acı fren yaptırıyor hoca da sadece izliyor. Bu oyuncu Daniel Oturu. Maalesef bu maça hiç ama hiç hazır değil, bariz sırıtıyor. Bu maçta denenmeli evet ama sonrasında hiç süre almamalıydı. Diğeri de Jones, o da kötüydü. Ercanda faul problemine girince koç çaresizlik içinde kıvranıp, hatalar yapmaya devam etti. Oyuncu değişimleri yerinde değildi. Elindeki başka uzun oyunculara süre verip oynatmalıydı.Bunu hiç düşünmedi, takımı kaostan çıkaracak hamleleri yapamadı sadece izledi ve maalesef bu maç çok canımızı yaktı.
    Üzgünüz, hem de çokkkkk…
    Yine de canları sağolsun, buraya kadarmış.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi