Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Genç Dinozorlar’ın “Alimpijevic Olayı”na Bakışı

Genç Dinozor kimdir? Basketbol ruhu genç ve enerjik olan, dinozor misali tecrübeli spor insanlarıdır.

Kadroda kimler var? Necip Kapanlı, Haydar Kemal Ateş, Cem Gökçe, Selam Gökçe, Fatih Söylemezoğlu ve zaman zaman “Genç Dinozor” konukları.

Amacı nedir?

Türk Basketbol Kamuoyuna ve özellikle veli, oyuncu, antrenör, yönetici ve tüm “Genç Öz kaynak” gruplarına gündemde ait basketbolun saha içi ve saha dışı olaylarını farklı ve geliştirici bakış açısıyla değerlendirmek ve basketbol kamuoyuna farklı düşünce pencereleri açmak.

Bugüne kadar arzu edilmese de zaman zaman spor sahalarında çok çirkin olaylarla karşılaşılmıştır. Spor kamuoyu yakın zaman içerisinde futbol sahasında hakem yumruklanmasını şaşkınlığını hala yaşarken, bu sefer kabul edilemez bir çirkin davranış da basketbol sahalarında yaşandı.
Beşiktaş basketbol takımı baş antrenörü Dusan Alimpieviç, hafta sonu oynadıkları Bursaspor maçında rakip takım teknik heyet ve yedek sırasına tenasül organını tutarak kabul edilemez çirkinlikte bir hareket yapmıştır.

2003 yılında Beşiktaşlı futbolcu Pascal Nouma’nın da aynı hareketi yapması sonrası Federasyondan 7 ay ceza alıp, zamanın kulüp yönetimi tarafından Beşiktaş ile ilişiği kesilmiştir.

Bahse konu Alimpieviç ise başarılı koçluğunu gölgeleyen davranışları ilk değildir.
Bursaspor’a geldiği hafta özel turnuvada koridorda hakeme fiziki temasta bulunup tartaklamaya kalkışmış, Erşan Kartal olayının kahramanları (!) arasında yer almış, Bahçeşehir’e yurttaşı koç olunca, daha önceki Türk koçları aşağılayıcı açıklama yapmıştır.

Darüşşafaka maçı sonrasında rakip koç Yakup Sekizkök ile el sıkışırken, meslektaşının parmağını kıvırdığı da hatırlardadır.

Hakkı Yeten, Süleyman Seba gibi centilmenlikleri ve sportmenlikleri ile Türk sporuna örnek olmuş başkanların yarattığı kültürden gelen Beşiktaş kulübünün binlerce sporcusuna böyle bir şahsiyeti geçmişte de olduğu gibi rol model olarak göstermeyeceğine inancımız tamdır. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat yıllardır Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Olimpiyat, yarışmanın çok ötesinde fair play ruhunu temsil eder. Bu olayın Hasan Arat gibi bir olimpist bir centilmeni de çok rahatsız ettiğinden kuşkumuz bulunmamaktadır.

Basketbol federasyonun da geçmişte aynı suça verilen ceza ağırlığını göz ardı etmeden Türk insanını, Türk sporunu ve kulüplerimizi rencide etmeyecek, bu tip insanların gençlerimize bir daha örnek teşkil etmeyeceği ağırlıkta bir ceza ile spor kamuoyunun vicdanını rahatlatmasını bekliyoruz.

Öte yandan Dusan Alimpijevic bu çirkin davranışıyla kariyerine çok büyük zarar vermiştir ve dönüşü yoktur. Hiçbir ciddi kulüp, böyle bir çirkinlik sergileyen antrenörle çalışmak istemez.
Önümüzdeki günlerde Alimpijavic’in özür dilemesiyle karşılaşabiliriz ancak geçmiş davraışları da dikkate alındığında bunu samimi bir pişmanlık olarak görmeyeceğiz.

Bugünlük de bu kadar…

Unutmayın, yaş sadece bir rakam. Basketbol ise ruhumuzun büyümeyen çocuğudur. Hem Dinozor, hem de genç olabilirsiniz…

6 YORUMLAR

  1. Bjk yöneticisi tv spikerine saldırmıştı sonuç ne oldu yeni yönetime yine yönetici yapıldı! Artık her şey değişti o eski Bjk zihniyeti yok o nedenle de bu saygısız, şımartılmış zata da olması gerektiği gibi ceza da verilmez umarım yanılıyorumdur ama sanmıyorum…

  2. Olayı neden tamamen tek taraflı yorumluyorsunuz? Sanki Alimpieviç o hareketi durup dururken yapmış gibi olaya tek taraflı bakmayın. Alimpieviç şüphesiz ki ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır, hiçbir şey yaptığı çirkinliğin mazereti olamaz, hatta bu cezayı TBF’ten önce kendi kulübü vermelidir. Ancak olayın Bursaspor benchi, özellikle Metin Türen tarafı da iyi irdelenmeli. Oradan gelen bir hareket veya hakaret varsa o da cezalandırılmalı.

  3. Benzer hareketleri yapan sarı takımların oyuncularına nasıl SAHİP çıktıkları da ortadadır. Ancak sarı gözlükle bakanlar için bu olaya da ancak böyle yazı yazılırdı. Ayrıca rakip takım bencinden yapılan el hareketleri ve sözler için de keşke bir şeyler yazabilseydiniz….
    Tek kelime ile YAZIKKK

  4. Bu Koç arkadaşın ilk günden beri sergilediği ölçüsüz ve şımarık tavırlarını “kazanma hırsı” adı altında normalize etmeye çalışan ve sosyal medyada Beşiktaşımıza yakışmayan yorumlar yaparak sağa sola salya saçan kişileri de kulübümüz adına konuşmamaya davet ediyorum…
    Bu kulüp başarı ile anılsın, böyle işlerle değil!!!

    Maça ailemiz ile gelemeyeceksek bu hoca değil kralı gelse burada tutmayız!!!

  5. Bırakın bu hikayeleri beyler. Bursa her yenildiğinde ağlayan, çamur atan ve varlığı spor dünyası için hiç gerekli olmayan bir kulüptür. Beşiktaş Alimpijević ile başarılı olunca bunu hazmedemeyenler olması normal ama ne Beşiktaş taraftarı, ne yönetimi ne de TBF’den size ekmek çıkmaz. Önce yediğiniz 29 sayı farkı hazmedin, sonra da hiç konuşmayın ki ezikliğiniz ile dalga konusu olmayın.

  6. Hiç öyle Süleyman Seba, Hakkı Yeten güzellemesi yapıp da nostaljik hüzünlenmelere girişmeyin.
    Evet, Beşiktaş antrenörü hata yapmıştır ancak sahada adrenalin yükseldiğinde birçok oyuncu ve/veya antrenör -Dusan kadar olmasa da- uç söylemler kullanıp aşırı hareketler yapabiliyor. Lafımın arkasındayım bundan dolayı hiçbir antrenör veya oyuncu gönderilmemeli.
    Obradovic ve Itoudis burada yıllarca sportmenliğe yakışmayacak şeyler yaptılar. Ne yani, Dusan’ın yaptığını yapmayınca eylemleri etik mi kabul edilecek?
    Dusan, son yıllarda kimsenin yapmadığını -bakın yapamadığını değil yapmadığını- yapıp yerli oyunculara kendilerini değerli hissettirecek sorumluluğu ve süreli veriyor. Sizin çok edepli “yerli” ve yabancı antrenörler maç içinde kaç dakikayı yerli -devşirme değil yerli- oyuncuya veriyorlar?
    Bugün “yıldız” veya “duayen” diye anılan birçok oyuncu ve antrenörün geçmişinde bir sürü etik olmayan davranış ve söylem var. En basiti, Basketbol Federasyonunun hâlihazırdaki Başkanı doping kullanımı sebebiyle ceza almadı mı? Sanırım basketbolu salonda veya tribünde izleyen hiçkimse küfretmiyor, sinirlenince ve olumsuz/çirkin bir söylem veya davranışa tanık olunca “Ayyy terbiyesiz adam!” deyip geçerek maç izlemeye devam ediyor.
    Bir Galatasaraylı olarak kendimi de katarak söylüyorum, önce bir aynanın karşısına geçip boylu boyunca kendimize bakalım. Ben Göksenin diyeyim, siz Melih deyin; hatırlayalım yaptıklarını. Ben Dusan’ın Türk basketboluna katkısına bakarım. Herkes önce kendi kapısının önünü süpürsün. Tüm kapı eşiklerinin temiz olduğuna kalben ve zihnen ikna olunca Dusan’a eline ve diline hâkim olmasını söyleriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi