Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Herşey Yeniden Başlar Mı? (Selam Gökçe)

Böyle iyi oynayabiliyorsanız daha önce neredeydiniz? Asvel maçını kaybedip, Alba Berlin maçını kendi sahanızda son top bloğu ile kazandınız.
Ercan’ın küçük yaşta devşirildigini hesaba katarsak, Erkan Yılmaz dışında tüm oyuncularımızın ve koçumuzun yabancı olmasına rağmen ülkemizde söylenen şu sözle uyumlu hale gelmeleri hayli şaşırtıcı: ‘Yumurta kapıya gelmeden’ oynamayız.
Anadolu Efes çok kaliteli oyunculardan kurulu olmanın yanı sıra her oyuncusunun da skor tehdidi olan bir takım. İlk çeyrekten itibaren çok iyi hücum ederek Baskonia’ya ilk yarıda kendi sahasında 49 sayı attı. Ancak savunma gayretleri olmasına rağmen basit hatalarla 45 sayı yedi.
İkinci yarı başındaki savunma gayreti için, devre arasını çok iyi değerlendirdiğini düşündüğüm Mijatovic’i kutlamak gerekir.
Ve bütün bu tablonun yanında özellikle ikinci yarıda belirginleşen çok iyi oyunuyla bir tebrik de Ercan’a gönderiyorum. Takımdaki rolünü çok güzel benimsemiş ve ilerisi için daha da çok ümit veriyor.
Üçüncü çeyrekte Koç İvanoviç Chris Chioza da çok ısrarcı olup, Markus Howard ve Codi Miller’ı biraz fazla oturtunca zaten oyunu domine eden Anadolu Efes’in işini bence kolaylaştırdı .
Üçüncü çeyrek skoru maçın nereye gittiğini gösterdi 8-28. (53-77)
Birkaç ay önce bir yazımda, ‘eğer Anadolu Efes ust gruba kalabilirse her türlü sonuç beklenebilir. Çünkü hazır olduklarında ve hedefe yoğunlaştıklarında çok etkili bir takım ve kadroları çok kaliteli oyunculardan oluşuyor, her takımı yenebilecek güçte’ şeklinde bir ifade kullanmış ve yorum yazan arkadaşlardan birisi de haklı olarak ‘ evet ama tren kaçtı ‘ ya da zaman kalmadı diye yorumlamıştı. Ben de açıkçası hak vermiştim bu görüşe. Ancak gelin görün öyle bir noktaya geldik ki iki galibiyet daha alabilirse belki de tahminlerimiz gerçekliğe ulaşacak.
Günün sonucu haklı bir galibiyet 76-97.
Tebrikler.
Buraya kadar gelen Anadolu Efes bunu neden başarmasın. Siz de bir kez daha iki Türk takımını Final 4 da görmeyi hayal etmez misiniz?

3 YORUMLAR

  1. Yumurta-kapı hipotezi de bir olasılık. Ancak önceki koçun iletişim sorunları nedeni ile kendinin getirttiği oyuncuların bile mücadele etmekten çok uzağa düşmüş hallerini bir de şimdiki gayretlerini düşünürsek sorun yumurta kapıdan başka yerlerdeydi diye düşünüyorum…. Bir de birçok oyuncunun sezon sonu kontratı bitiyor. Bunun etkisini de göz önünde bulundurmakta fayda var. Her halükarda Anadoluefes için playoff yapmak çok çok zor….

  2. Anadolu Efes’in bence yapmış olduğu en büyük hata brayn Dunston’un yerini doldurmadan gondermekti. İlk yarı ve baskonia maçı dahil maç sonu oynayamayan uzunlar nedeniyle kaybettiğimiz en az 5-6 maç var. seneye mutaka brandon Davis tarzı bı uzun Efes almalı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi