Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Aktaş: Oturu’ya “Bize Gel, 11 Hafta Euroleague’desin” Demiştim

Darüşşafaka’da finansal nedenlere bağlı zorunlu trafiği saymazsak iki sezondur sezon içinde en fazla hareket yaşayan takımların başında Merkezefendi Belediyesi geliyor… Ayrılanlar daha üst seviyedeki takımların yolunu tutuyor, işin tuhafı gelenler gidenleri aratmıyor… Örneğin Merkezefendi Daniel Oturu’yu Anadolu Efes’e gönderdi, yerine Çin’den gelen Moses Wright, Oturu’dan daha fazla iş yapmaya başladı (4 maç, 27.5 sayı, 6.5 ribaund, 1.2 asist, 1.7 top çalma, 0.8 blok)

Koç Zafer Aktaş’la bir yandan alt sıralardan kurtulmaya çalışırken, bir yandan bu trafiği yönetmenin zorluklarını ve Euroleagıe’te giden oyuncuları konuştuk.

İşte Aktaş’tan pasajlar…

  • * Nate Sestiana Telekom’a, Eugene German Çin’e gidince Avrupa’nın ve Dünyanın dikkatini çekmeye başladık. * Geçen sezon Nikos Rogkavopoulos bizim için riskti ancak o da gelişim gösterdi ve onu Baskonia’ya, yani Eurleague’e uğurladık. Öncesinde Max Heidegger’de olduğu gibi…
    * Bu sezon ortasında da Rihards Lomazs Bologna’ya, Danlel Oturu, Anadolu Efes’e gitti. Ayrılanların yerine de Nate Mason ile Moses Wright’ı kadromuza kattık.
    * Potansiyel oyuncuların bizi seçmesinin iki ana nedeni var. Birincisi buradan ayrılırken daha iyi transferler yapacaklarını biliyorlar… İkincisi bu oyuncularla yıllardır sürdürdüğümüz dialoğumuz var. Skaut ekipleri vasıtasıyla genç yetenekleri yakaladığımızı düşünüyorum. Tabii ki her konuştuğumuzu kadromuza katamıyoruz.
    * Örneğin Oturu ile Vegas’ta uzun bir konuşmamız olmuştu. Ona “11 hafta sonra Euroleague yaparsın.” dedim Bana inandı ve karşılığını gördü.
    * Moses Wright’ı Kolej’den beri takip ediyorum. Onunla da geçmişte tanışmış, konuşmuştuk. Oturu bizden giderken, o da Çin’den ayrıldı. Tabii bu bir tesadüftü ama o da daha parlak sözleşmeler sunulurken gelişimi açısından bizi seçti. O da Eurleague oyuncusu olacak.
    * Sezon içindeki değişikliklerden çok mutlu olduğumu söyleyemem. Ligde kalmaya çalışırken, yeni oyuncular bulup sonrasında da sisteme adapte etmeye çalışıyoruz. Ama buna galiba alıştık, ayrıca kulüp de satışlar sayesinde bütçesini hafifletiyor.

9 YORUMLAR

  1. Türk koç olarak önemli olan potansiyelli yabancıyı bulup, getirmek,parlatmak değil potansiyeli olan, gelecek vaat eden Türk oyuncuları bulmak,yetiştirmek, geliştirmek,
    11 haftada eurolig’desin diyebilmek… Türk oyunculara yeterli şans ve süre vermeden yabancıları parlatıp onlarla başarılı olmaya çalışmayı koçluk zannetmeyin…

    • Sen hic turklerin oynadigi bir basket maci izledin mi insani baskette. Sogutuyolar tek bir turk basketci varda oda alperen sengun gerisi bos cop

      • Türklere yeterli şans ve süre veriliyor mu verilmiyor ,neredeyse tüm topları da ortalama 30 dakika oynayan yabancılar kullanıyor böyle olursa şevki kırılan, demotive olmuş Türk oyuncular yetişip,gelişebilir mi ve sen hangi hakla onlara çöp diyebiliyorsun?

  2. Adam haklı Anadoluefesin uzun rotasyonunda lastiğinin patlak olduğunu ve yola devam edemiyeceğini herkes biliyordu!… Bu öngörüyü bir de yerli oyuncularımız için yapabilseniz! 85 milyonda bir şansımız çıkmaz olmaz mı?

  3. Zafer Aktaş in bunun için kendisine pay çıkarmasına anlam veremedim, bugüne kadar Türk basketbolu için ne yaptığını sormak istiyorum kendisine cevap verirse herkes aydınlanmış olur, aslında biri daha var senin gibi zafer Aktaş oda ozan burgaz aynı soru onun içinde geçerli

  4. Ömer Yasir kücuk İsmail karabilen Berkay gibibTürk oyunculari 0 a bağla gelişimine darbe vur sonra elin yabancisini adam ettim diye konuş hadi canım sende

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi