Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Fenerbahçe Koleji’ne Nefes Aldıran Galibiyet

TBL 21. hafta açılış maçında yabancılarıyla çok etkili oynayan Fenerbahçe Koleji 17’ye kadar çıkan fark 2’ye kadar düşse de baştan sona üstünlüğü bırakmadı ve Çayırova karşısında sahada 99-95 galibiyetle ayrıldı. 


Fenerbahçe Koleji 10-4 ile başladı, Çayırova ise bu dakikalarda krizi pota altında Oğuz Savaş ile çözmeye çalıştı. 5. dakikanın sonunda farkı çift haneye çıkaran Fenerbahçe ilk çeyreği 32-22 ile geçti.


İkinci çeyrekte ilk sayılar 2 dakikanın sonunda Çayırova’dan geldi. Özellikle Mike Davis’le sahada çok etkili olan Fenerbahçe rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermedi. Bu dakikalarda Diante Watkins’in 1e1’leri dışında etkili geçiremeyen Çayırova skorun gerisinde kalmaya devam etti. İkinci çeyrek 55-41 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi.


İlk yarı sonunda Fenerbahçe’de Mike Davis 21 sayı ve Croswell 12 sayı, Çayırova da ise İlkan Karaman 15 sayıyla çift hane çıktılar. 


Üçüncü çeyrekte çıkış yakalamaya çalışan Çayırova, İlkan Karaman ve Tolga Kaan Birer ile iyi başlasa da devamını getiremedi. Yabancılarıyla çok etkili olan Fenerbahçe farklı üstünlüğünü sürdürdü. Son bölümde Çayırova savunmayı yukarı çekse de farkı eritemedi ve çeyrek 74-62 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile noktalandı. 


Son çeyreğe kısalarıyla yayın gerisinden Çayırova yüzdeli başladı. Yakaladığı ritmi sürdüren sarı lacivertliler geçiş hücumlarından skor bularak farklı üstünlüğü elinde tutmaya devam etti. Son bölümde 10-0 seri yakalayan Çayırova uzun zaman sonra farkı tek haneye indirdi. (89-82). Son bölümde Diante Watkins’den kritik katkı alan Çayırova 4 saniye kala farkı 2’ye kadar çekti. Ancak üstünlüğü rakibine hiç kaptırmayan Fenerbahçe karşılaşmanın 99-95 galibi oldu.


Öne çıkanlar…Fenerbahçe Koleji: Mike Davis 31 sayı 6 ribaund 6 asist 3 blok 2 top çalma,  ED Croswell 25 sayı 6 ribaund, Gökay Hacıoğlu 14 sayı 5 ribaund
Çayırova Bld: İlkan Karaman 28 sayı 11 ribaund 5 blok, Diante Watkins 22 sayı 8 ribaund 8 asist, Edward 15 sayı 6 ribaund 4 asist 4 top çalma 
NOT: – Fenerbahçe Koleji’nde çifte lisansla oynayan Yiğit Hamza Mestoğlu A takım idmanında çarpraz bağlarından sakatlanarak sezonu kapattı.

  • 10 galibiyeti bulunan Çayrova son 6 maçından 2 mağlubiyetle ayrıldı.
  • 8 galibiyeti bulunan Fenerbahçe Koleji bu galibiyetle 4 maçlık mağlubiyet serisini noktaladı.
  • Ribaundlarda 50-39 Çayırova’nın farklı üstünlüğü bulunurken asistlerde 23-19 Fenerbahçe Koleji önde kapattı.
  • Karşılaşmada sadece ilk çeyrekte iki kez liderlik değişirken Fenerbahçe farkı 17’ye kadar çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi