Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Alperen Şengün All-Star Yolunda (Yasin Yıldırım)

Sezon başlarken hepimizin içinde başka bir heyecan vardı. Alperen Şengün yeni hocasıyla neler yapacak, oyunu bu disiplinli ve savunmacı koça uyum sağlayabilecek mi? En önemlisi de hücumundaki gelişim devam edecek mi soruları aklımızı kurcalıyordu.
Rockets sezona 3 mağlubiyetle başlayınca bir eyvah dedik ama geri dönüş muhteşem oldu. 6 maçtır kazanan Houston’ın yıldızı Alperen olarak parlıyor. Yeni koçun savunma şemalarına alışma noktasında bir iki yalpalayan Houston bu yazın en tartışmalı transferiyle kendine geldi. Dillon Brooks’ın “manyaklığı” bir anda Rockets’ı takım halinde savunma yapıp doğru basketbol oynamaya yönlendirdi. Ligin en büyük çılgınlarından birinin yanında en aklı başında isimlerinden Fred VanVleet’in kadroya katılması ve topa çok bağımlı olmayan bu oyuncular Alperen’in de önünü açtı.
Alperen sahada o kadar iyi gözüküyor ki bazen NBA’de değil de altyapı maçındaymış gibi takılabiliyor. Sayı atmak gerektiğinde sayısını atıyor, oyunu tepeden kurması gerektiğinde kuruyor ve bazen kendini arka plana da atıyor. Sadece 31 dakika sahada kalıyor olmasına rağmen 19.4 sayı 8.2 ribaund 6 asist gibi son derece tatminkar rakamlara ulaşan Alperen teorik olarak şu an bir All-Star olarak adlandırılabilir.

Alperen ile ilgili en sevindirici şey gelişmiş istatistiklerden DefRtg olabilir. Kariyerinin ilk sezonunda 116.6 ve 120.3 savunma raytinglerine sahip Alperen bu sezon 106.1 gibi gayet iyi rakamlara ulaştı. İlk iki sezonunda -10 ve -8 net ratinge sahip Alperen bu sezon 10.7 gibi muhteşem bir rakama ulaştı. Sahadayken sadece hücum değil savunma da ileri gidiyor. Saha içi şut yüzdeleri biraz yanıltıcı olabilir çünkü ikilik yüzdesi inanılmaz yüksekken üçlük yüzdesi de beklentinin çok altında kalmış durumda. Ama ne olursa olsun 61.6 gibi bir efektif saha içi yüzdesi mükemmele yakın bir rakam olarak görülebilir.

Alperen’in asist yeteneğini pas açılarını görme yetilerini artık konuşmaya bile gerek yok. Fakat bir konuda ligin en iyilerinden birine dönüştü. Perde kullanımı noktasında takım arkadaşları Alperen’i muhteşem kullanıyor. Maç başına 4.1 screen asist yapan Alperen ligin en iyilerinden biri olmuş durumda. İşin savunma kısmında da lateral yavaşlığını “deflection” yani topa müdaheleler ile kapatan Alperen bu konuda da en yukarılara maç başı 2.8 ortalamayla çıkmış durumda.

Tüm istatistikleri yan yana koymak bir şeyleri anlatabilir ama en güzel değerlendirme göz testi denen maçı izleyerek hissetiklerimizdir. Alperen şu an tüm NBA’deki en önemli yıldız adaylarından biri ama daha da fazlası izlemesi en keyifli 10 oyuncudan biri denebilir. Bu performansın devamı Houston’ın da başarısıyla birleşirse bu yıl all-star maçında Alperen’i izlemememiz için hiçbir neden yok.

SZNDAKİKASAYIİSABETS.ATIŞRİBAUNDASİST
23-2431:419.4%60%61.88.26.0
22-2328:914.8%55,3%71.79.03.9
21-2220:79Ç6%47,4%71.15.52.6

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi