Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Bir BGL Maçı Ve Mekanik Cinayeti

Zaman zaman bu sayfalarda hakemlikte mekaniğin önemini vurguluyor ve kötü örneklerin görüntülerini getiriyoruz. Bunlardan biri Fenerbahçe BEKO-Gelişim Koleji maçının sonunda yaşandı.

Karşılaşma 89-89 berabere iken Fenerbahçe’den Yiğit Yancı 2 saniye kala sağ forvetten üçlük attı, iki oyuncunun savunmasına karşı yaptığı atış sayı olmadı ve potanın diğer tarafına düştü. Bu sırada pozisyondan sorumlu olan hakemler faul kararı vermezken, şutun atıldığı yerle ilgisi olmayan Yener Yılmaz faul kararı verdi ve sonucu etkiledi.

Aslına bakarsanız BGL’de kimin kimi yendiğinden çok, hangi oyuncunun ne kadar geliştiği önemli. Keşke hakemler de böyle bakabilse… Ve en önemlisi sonuca karışmadan ama mekaniğe uyarak düzgün maç yönetebilse… Sadece Yener Yılmaz’a değil, top tarafında olması gereken ön hakemin bulunduğu yere bakın… Dünyayla alakası yok..

İKİ FARKLI AÇIDAN FAUL ÇALINAN POZİSYON…

4 YORUMLAR

  1. Sahada bulunmanın hakemlik olduğu anlatılmış sanırım arkadaşlara.Sadece DURmaları yeterli.DURa DURa maç yönetmenin keyfi de başka olsa gerek.Hatta sadece DURmakla kalmamışlar aynı noktaya bakarak,topu izleyerek hakemlik kalitelerine kalite katmışlar !

  2. Kime ne söylerseniz söyleyin kusura bakmayın ama kimsenin umuuurunda değil ne federasyon basganinin ne mhk basganinin ne muhteşem ve işe yaramaz sadece el kaldırıp kafa sallayan mhk üyelerinin herkes bur yol tutturmuş gidiyor işte kazık çaktılar gidecekleri de yok malesef eğitim deseniz super eğitimci profesyonel hakemlerimiz tarafından harika yapılıyor nereden tutsanız elinizde kalır bu arada parayi kim götürüyor bulun bulabilirseniz:))

  3. Hadi Fener A takımı iç sahada olunca ya da diğer büyükler iç sahada olunca türlü isguzarliklar yapip seyircisine şirinlik yapıyorsunuz kim ev sahibi ise!!! de bu ligde buna gerek var mı düşündürücü ötesi yazık hakemliği geldiği hale bakın

  4. Bu yener arkadaş bunu zamanında süperligde de yapıyordu. Sonra ne olduysa biraz duruldu derken anladık ki geçici bir durummuş 🙂 Bu arkadaşımızın kafası basketbol haricindeki özel hayatı ile çok meşgul sanırım. Basketbol oyunu haricindeki diğer oyunlarla oynadığı zaman yerine biraz mekanik okusa, çalışsa muhtemelen düzeltecek kendini ama gece gündüz kafasını kaldıramadığı diğer oyunlar bell ki buna izin vermiyor. Tabi sadece yener yılmaz hocamız da değil Mehmet hocamız da (arabilecen) bayağı yoğun mesaideler. Bu iki kafadar basketbol hakemliği haricinde her işe uygunlar ama hakemliğe değil. Ne etik olarak ne mental ne de fiziksel olarak. Haa bir de ne de mekanik olarak :)))

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi