Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Böyle Antrenörler Görmek İstiyoruz! (İlker Yıldız)

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi 23. haftasında oynanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor – Çayırova Belediyesi maçında çok ilginç bir olay yaşandı.

Ev sahibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor maçın son 1,2 saniyesinde Kevin Kaspar’ın iki sayılık basketi ile maçta 91-90 öne geçti. Bu son saniye basketi ile maçı kazandıklarını düşünerek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor masörü galibiyet sevinci yaşamak adına sahaya girdi. Maçın hakemleri de bu tür durumlarla ilgili talimatlarda yer alan kurallar gereği ya da o kuralları yorumlama tercihlerinden dolayı ev sahibi takım aleyhine teknik faul verdiler. Bu teknik faul sonrasında verilen serbest atışı Çayırova Belediyesi oyuncusunun sayıya çevirmesi sonucunda maç uzatmaya gitti ve uzatmada kazanan taraf deplasman takımı Çayırova Belediyesi oldu.

Maçın son bölümünde yaşananlarla ilgili video görüntülerini birçok kez izledim. Anlaşılan o ki, masör arkadaş oyun kurallarına pek vakıf değil. Ancak maçın seyrini değiştirmeyecek, sportmenliğe aykırı olmayan ve tamamen sevinçten kaynaklı olarak gerçekleşen bir tepki sonrasında, küme düşme tehlikesi yaşayan bir takımın bu denli katı bir şekilde cezalandırılması da ne kadar doğru o da tartışılır. Bu tabii ki basketbol kurallarını belirleyenlerin ve bu kuralları yorumlayanların tekrardan düşünmesi gereken bir durum olduğunu belirtip, asıl konuya geçmek istiyorum.

Görüntüleri izlediğimde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor oyuncularının birçoğunun, bu sevinç gösterisinin pahalıya patlayacağını bilmelerinden ötürü takım masörüne tepki verdiklerini görüyoruz. Muhtemelen bu mağlubiyet sonrasında haklı olarak da günah keçisi masör olacak. Birçok kişi de acımasızca eleştirecek ve belki de kulüple ilişiğinin kesilmesine varan bir durum yaşanacak (inşallah öyle bir durum yaşanmaz).

Görüntülerde oyuncuların ve hakemlerin masörün hatalı davranışına karşı haklı olarak tepki gösterdiklerini görüyoruz. Hatta kimi oyuncunun, masörün üzerine doğru yürüdüğünü de görüyoruz. Kolay değil, emeklerinin boşa gitmesi söz konusu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor başantrenörü Sayın Ahmet Murat Yolcu’nun ise masöre verilen tepkilere karşı, bu tepkileri daha da arttırmamaları adına kendi oyuncularına eliyle durmaları gerektiğini gösterdiğini görüyoruz (Ben öyle anlıyorum).

Ahmet Murat Yolcu’nun, hatalı da olsa insani bir sevinç gösterisinde bulunan masör arkadaşı aşırı tepkilerden koruması çok güzel bir davranıştı. Diğer bir boyutu da küme düşme tehlikesi yaşayan bir takımın başantrenörü olarak masörün samimiyetine inandığı için gösterdiği olgun davranış için de ayrıca tebriki hak ediyor olmasıdır.

Kimilerinin kazanmak için her yolu mubah gördüğü ve insanlıktan çıktığı bir dönemde, kendisi “insan olmak ve insan kalmak” adına hepimize çok güzel bir örnek oluyor. Örnek bir antrenör davranışı göstermesinin yanında, insana değer vermesi ve fanatizme boğulan sporumuzun içinde hâlâ yeşermeyi bekleyen güzel hasletlerin olduğunu göstermesi de çok anlamlıydı.

Basketbolumuz adına birçok olumsuz örneklerle karşılaştığımız bir dönemde, böyle güzel örnekleri daha çok gündeme getirmeli ve bu örnek davranışı gösterenleri de tebrik etmeliyiz. Teşekkürler Sayın Ahmet Murat Yolcu.

Basketbol emekçisi olan masör arkadaşın gönülden bağlı olduğu kulübüyle daha nice sevinçler yaşayacağına eminim. Sevinçten dolayı yapmış olduğu gayriihtiyari davranışı maçın uzatmaya gitmesine neden oldu ama nasıl bir oyuncunun ya da bir antrenörün hatalı kararıyla bir takım kaybedebiliyorsa, takımın bir parçası olan masörün hatalı davranışı da istenmeyen sonuçlar doğrurabilir. Ülke basketbolumuz adına sevindirici olan ise; masörün de tıpkı oyuncular gibi takımın bir parçası olduğunun bilincinde olan güzel yürekli Sayın Ahmet Murat Yolcu gibi antrenörlere sahip olmamızdır.

Her şey Türk basketbolu için. Saygılarımla.

4 YORUMLAR

  1. Böyle bir olay sanıyorum ilk defa yaşanıyor umarız ki masör arkadaş işinden olmaz,kulübü de küme düşmez. Ne yaparsak yapalım insanı ve insanlığı en başa koymadıkça her tarafımız başarı ve kupa olsa ne yazar? Merak ettiğim böyle bir olay karşısında teknik faul çalınması kurallarda var mı yoksa hakem neye istinaden yorum yapıyor da teknik faul çalıyor?

    • Hani futbolda ilk saniyelerde de olsa penaltı olabiliyorda son saniyelerde de olabilirdi,neden son saniyede teknik faul olamıyor..Neden daha çok vicdani kısmı Ön plana çıkarılırki, evet bizde üzüldük kendisi adına kaldı ki kimse yerinde olmak istemez..Bu bakımdan kağıtspor camiasına çok geçmiş olsun,ve masörün işinin başında kalmasını temenni ederim.. Bu heyecanı ve Hevesiyle Hakediyor..Selametle

  2. Her he kadar hayat farklı yönlere akmış olsa da Murat Yolcuyu en az 30 yıldır tanıyorum inanın o zaman da harika bir insandı konu tamamen insan olmakla ilgili yolu açık olsun umarım takımı ve kendisi çok başarılı olur

  3. Her son saniye biten maçta görülebilecek bir sevinç, hakem arkadaşlarin bunu suzmeleri gerekirdi böyle teknik faul olmaz yazik oldu takımın emeğine ve devamında ligdeki durumuna Murat yolcu yu da kutluyorum çok şık bir davranis.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi