Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Erdem Can: Hiçbir Zaman Oyuncumu Eleştirmem

Efes Koçu Erdem Can, Real Madrid yenilgisinden sonra görüşlerini aktarırken, “Sonucu ne olursa olsun hiçbir zaman oyuncularımı eleştirmem” dedi.

Erdem Can şöyle konuştu:
Real Madrid‘i galibiyetten dolayı tebrik ederim. Bugün harika mücadele ettiler. Bizim için üzerinde durmamız gereken başlıca konu savunmamız, bu durum elbette herkesin malumu. Çok daha sert oynamamız lazım, ayrıca oyun planına sadık kalmalıyız. Sahada mağlubiyeti bu kadar kolay kabullenmeyip mücadele etmeye başladığımız zaman işler daha farklı olacak. Bu bir süreç, kısa süre içerisinde daha iyiye gitmeyi umuyoruz.

Yabusele’nin ilk çeyrekte attığı 16 sayının tamamı Tyrique Jones’un üzerinden değildi, bu sayıların bir kısmı savunma rotasyonlarımızdan kaynaklanan sayılardı. Dolayısıyla bu sadece bir oyuncunun üzerine yıkabileceğimiz bir durum değil, biz Yabusele gibi fizikli bir oyuncuyu durdurabilmek için ve Tibor Pleiss’ın dış şut tehdidiyle Walter Tavares’i zorlayabilmesi için maça bu iki oyuncuyla başladık. Günün sonunda bizim ana plan içerisindeki başlıca problemimiz savunmadaki yetersiz agresifliğimizdi. Burada problemi bir oyuncunun üzerine yıkmak veya beşleri konuşmaktansa savunmadaki agresiflik seviyemizin yetersiz olduğunu konuşmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Agresifleşmeye başladığımız zaman ilk çeyrekte farkı çok çabuk erittik ama ikinci çeyrekteki kırılma noktalarında fark yeniden açıldı. Bu bölümde Tyrique sahada yoktu, dolayısıyla bir oyuncunun üzerinden değerlendirme yapmak yerine genel fotoğrafa bakmak daha doğru olacaktır.

Bedeli ne olursa olsun ben burada oyuncularımla ilgili ‘o kötü, bu şunu yapmadı, o iyi değil’ diye hayatım boyunca konuşmadım, konuşmayacağım. Bu benim için net. Oyuncularım ellerinden geleni yapıyorlar. Plan içerisinde daha iyi olmamız gereken noktalar var ve onları konuşup çözeceğiz. Maçı şu anda uzunlar üzerinden konuşmak mı yoksa genel olarak birebirde çok çabuk yenildiğimiz pozisyonlardan bahsetmek mi yoksa boş ve kolay atışları kaçırdıktan sonra geriye koşma konusundaki kırılganlığımız mı? Bütün bunları bir potada beraber konuşmak gerekiyor. Dolayısıyla sorumluluk benim. Koç olarak takımımı daha iyi hazırlamam gerekiyordu. Oyuncularım zamanla daha iyi olacaklar.”

9 YORUMLAR

  1. Hiçbir zaman oyuncumu eleştirmem diyorsun umarım bu görüşün hiçbir zaman değişmez birileri de senden ders ve örnek alır. Takım yeni koç da sistem de elbet istenen ve beklenen uyum için sezon başında belli bir süre gerekecek,sabırlı olunursa başarı elbet gelecektir. Türk oyuncuları da sadece maç koptuğu anda değil önemli anlarda da sahada tutabilir,sorumluluk verebilirsen onların dolayısıyla da ülke basketbolunun gelişmesi için çok iyi olur, sana ve ülkeye basketbolu sevdiren ama son yıllarda yabancılarla başarılı olmaya çalışmak gibi alışılmışın dışında bir tutum içine giren Efes’e de yakışan budur…

  2. Eeeeyvallah sayin Erdem Can Hocam. Dobra – Dobra konusmussunuz. Daha yolun basindasiniz ve olur bunlar. Tabiki SAVUNMA – Sayin hocam ve herkes ayni telden calmasi lagizim ve bu zamaaaaaaaaan ister sayin hocam. Yaaaaaaaaaaaa Saaaaaaaaaaaaabir diyeyim hadimi bilmeden. Gende bir sekilde yazdiklarim oncelerden tabiki kulaklariniza gitmis. Esthahufurullah sayin hocam. Ben kimim ki. Soylediginiz gibi savunma sadece Erkan Yilmaz la olmuyor ve yanina 10 x daha — yani Takim lagazim. Takim olmak icindeeeeeeee zamana gerek var. Affiniza siginarak. Saygilarimla. Hollandadan Hasan Ulu

  3. Tabi ki sorumluluk sende, bende olacak değil ya. Bu iş sana üç gömlek büyük koç, jones unu da al git. Maçı nasıl yönettiğini, nasıl oyuncu değiştirdiğini ne zaman mola aldığını anlayan olmadı. Biz real i 58 atıp yenmiş, şampiyon olmuştuk, sen devrede 55 yiyorsun. Takımı Alba Berlin e çevirmişsin bravo.

    • Sayin FSY yorumcumuzzz- Cumlelerinize saygiyla. Biraz daha sakin desem ne dersiniz ?? Diger yorumcumuz da yazmis- Dogan – bir dagin arkasindan dipe vurursunuz degil mi. Kim gelirse gelsin ve ben — tabiki ben kimim ki — Sayin Erdem Can hocamiz bu tasin altindan kalkar. Yaaaaaaaaaaaaaa sabir. Saygilarimla. Hollandadan Hasan Ulu

  4. Ergin Atamanın gölgesinde Anadolu Efes ağıır geliyor. Sezon sonunu göremeyeceğini düşünüyorum. Efes Ergin ataman öncesine geri dönmüş.
    Takım mücadele etmiyor, çünkü bazı oyuncular savunma yapmıyor, Larkin tam bir balon, 4 numara yok, 5 numaraların hiç biri savunmacı değil, dün 4 numaradan 5 dk içinde 14 sayı yerken Erdem Can sadece baktı. Campazzo cnı ne istiyorsa yaparken larkin seyretti, ee nasıl olacak bu iş, biraz direnç istek olur. Ama paralar şahane larkin 4 milyon dolar, yazık.

    • Erdem’e yüklenmeden önce 1 ay sonra 34’e girecek olan ve dizinde sorun olan Pleiss ile 2 ve vasat Zizic ile de geçen sene 3 yıllık sözleşme yapan,yaptıranlara kızmak lazım. Burada kazandıkları paraları hiçbir yerde alamayacaklarını bildiklerinden de ne kendileri gittiler ne de kulüp anlaşmaları fesh edebildi o nedenle de özellikle 5 numarada bu sezon çok sıkıntı olacak. Larkin’e de o parayı teklif ettiler üstüne de Türk olması için 1 milyon dolar da verdiler o da böyle yağlı bir teklifi red edemeyeceğinden,vergi vermeyeceğinden, ne yaparsa yapsın sahada kalacağından kabul etti de geldi onu da unutmayalım.

      • Sayin yorumcumuz — CEVAP — Yazdiklarinza saygiyla tabiki. Dogru seyler yazoyorsunuz ve bilinen enformasyonlari yazmissiniz ve ben ve bizler tarafindan katacagimiz bir sey yok bu cumlelerinize. Dedimdeeeeeeeee … Uuuyyyy Pizzzummm Usaaaak … Bu seneki beklentileri Efes Pilsen -den bahis ediyorum — beklentileri biraz daha asagiya ceksek nasil olur ?? Yaaaaaaaaaaani PLAY – OFF desem ve daha yukarisi seker olur Efes Pilsen icin desem. Bu Lazzz Usagunuuuu Kapikuleden geri mi cevirirsiniz. Vahahahahaah … Piraz cumbus olsun dileklerimle. Saygilarimla. Hollandadan Hasan Ulu

  5. Erdem Can hoca maalesef takıma negatif bir hava verdi biz taraftarlar gözünde bilmiyorum neden ama bu şekilde hissediyorum. Olumsuz bır tavır içinde

  6. Sakin beyler. Öndeki ilk çıta geçen yılki Efes’tir. Öbürleri tarihin yaprakları. Sizin gergin efes’e ilk geldiğinde ne olmuştu ? Takım bu kadar var mıydı ? Azıcık izan !

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi