Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Gergin Maçın Galibi Mersin

Playoff’ların merakla beklenen eşleşmesinin ilk maçında ev sahibi Mersin Büyükşehir Belelediye Gaziantep Basketbol’u 89-80 yenerek 1-0 öne geçti. Maçın bitimine 51 saniye kala çok büyük bir kavga çıktı. Canberk Kuş kendisine yapılan faulün ardından elindeki topu rakibine fırlatınca Antepli oyuncular Canberk’e saldırdı. Erkin Şenel ve Canberk Kuş saha içinden diskalifiye edildi. Arda Birkeser, İbrahim Yılmaz ve Turan Altunbaş Antep benchinden diskalifiye edilenler olurken oyun dışı kalmış olmasına rağmen sahaya giren Evaldas Kairys de diskalifiye edildi. Antep benchinin önünde yaşanan kavgada neredeyse tüm bench kavgaya karıştı. Güney derbisinde üst düzey bir ortamda iyi bir mücadele izledik ama daha iyi hücum eden ev sahibi ekip seride öne geçmeyi başardı. Antep tarafında Mo Watson bekleneni ortaya koyamazken Yiğit Onan’ın eksikliği hissedildi ama 6 oyuncu çift haneye çıktı. Rakibine göre daha geniş rotasyonla oynayan Mersin tarafında ise iki yabancı dışında çift hanelere çıkan tek isim Canberk Kuş oldu. İki takım çok sayıda kasti faul ve teknik faulle cezalandırılırken gerginlik maç boyu son raddedeydi.

İlk çeyreği 19-16 önde tamamlayan Mersin devreyi de 44-39 önde geçti. Üçüncü çeyrek sonunda orta sahadan gelen üçlükle Mersin 65-54 ile ciddi bir avantaj yakalamış durumdaydı.

Son çeyrek başında Mersin maçı koparacak gibi gözükse de bir anda gelen Antep serisi ile 5 dakika kala fark tek hanelere indi. Watson’ın ve Erkin’in üst üste turnikeleriyle fark 3 dakika kala 4 sayıya düştü. Süreye oynamak ile kendi hücumlarını oynamak arasında kalan Mersin tüm ritmini yitirdi. Freimanis’e yapılan son derece gereksiz kasti faul ardından fark 2 sayıya indi. Bu dakikadan sonra Kairys maça ağırlığını koydu. Son 1.08’e 5 sayı farkla girilirken bu noktada yapılan anons ile oyun bir hayli durdu. 51 saniye kala saha karıştı. Canberk ile Erkin’in arasındaki tartışma dev bir kavgaya dönüştü tam 6 oyuncu diskalifiye oldu. Kalan sürede akıllı oynayan Mersin karşılaşmadan 89-80 galip ayrıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi