Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Hasan Arat’a Polonya’dan Fahri Vatandaşlık

Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat, 21 Haziran – 2 Temmuz 2023 tarihleri arasında Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nın gerçekleştirilmesinde aldığı görevler ve sunduğu katkılar nedeniyle Małopolska Bölge Meclisi tarafından verilen “Małopolska Onursal Vatandaşı” unvanını ve Krakow Onur Madalyası’nı dün gerçekleştirilen törenle aldı.

Polonya’nın Krakow kenti ve Małopolska bölgesinde düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nın başarıyla sonuçlanmasının ardından Małopolska Bölge Meclisi, 28 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirdiği oturumda aldığı kararla, Avrupa Oyunları İcra Kurulu Başkanı eski basketbolculardan Hasan Arat’a, Polonya Olimpiyat Komitesi Başkanı Andrzej Kraśnicki’ye ve Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Capralos’a onursal vatandaşlık verilmesini onaylamıştı. Małopolska Bölge Meclisi’nin verdiği bu karar, Małopolska tarihindeki ilk fahri vatandaşlık kararı olması nedeniyle de önem taşıyor.

Törende, onursal vatandaşlık beratını ve onur madalyasını Małopolska Valisi Witold Kozłowski’nin elinden alan Hasan Arat, yaptığı kısa konuşmada, takdim edilen beratı ve madalyayı, Türkiye, ailesi ve emeği geçen tüm Avrupa olimpiyat komiteleri adına kabul ettiğini ifade ederek, Polonya’ya ve Małopolska Bölge Meclisi’ne teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi