Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

İyi vatandaş Luka Doncic

Sloven yıldız Luka Doncic, takımının madalya şansını kaybetmesine karşın ülkesi için mücadelesini son ana kadar sürdürdü.

NBA sezonunu 66 maçta 36.2 dk, 32.4 sayı, 8.6 ribaund, 8.0 asist ortalamasıyla geçiren Doncic, Dünya Kupası’nda 32.2 dakika sahada kaldı, 27 sayı, 7.1 ribaund, 6.1 asist ortalamaları tutturdu. Triple double beklentilerine en fazla İtalya karşısında yaklaşan Doncic 29 sayı, 10 ribaund, 8 asist üretti ve 2 asistle kaçırdı.

Slovenya çeyrek finalden itibaren hedef dışı kalmasına karşın, Doncic kalan maçlarda dinlenmeyi düşünmedi ve takımına liderlik yapmayı sürdürdü.

3 YORUMLAR

  1. Kimseye durup dururken o parayı vermiyorlar NBA’de… Adam her seferinde hak ediyor en yüksek kontratı. Fenerbahçe Euroleague kupasını aldığında Bogdan müthiş bir basketbolcuydu, ama o küçücük yaşında Doncic’in ‘farklı’ bir basketbolcu olduğu hemen görülebiliyordu. Basketbol kariyeri bittiğinde hala başladığı andaki kadar parlak bir basketbolcu olacak. Çünkü sadece yetenekli değil, aynı anda profesyonel. Bizde de yetenekli basketbolcular var, ama onlara mahallelerde ve kafelerde atılan havalar, Amerika’da sıradan takımlar yeterli oluyor ve o seviyede kalmak daha rahat bir hayat demek; çalışmayı bırakıyorlar, bireysel gelişim ne demek bilmiyorlar, amatörlüğün gereğini yapıyorlar. Sıradan takımların havlu sallayıcısı kategorisinde basketbolu bırakıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi