Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Kızı Yerde Yatarken Oyun Durdurulmayınca, Anne Sahaya Atladı

BOTAŞ-ÇBK Mersin BGL maçında bir veli, kızı sakatlanmışken oyunun durdurulmaması üzerine sahaya girip hakeme tepki gösterdi.

BOTAŞ’tan Işıksu Güven savunma sırasında rakibi ile çarpıştı ve göğsüne darbe aldı. Oyuncu ilk başta dizlerinin üzerinde dururken hakemler Çukurova hücum sırasında oyunu durdurmadı, Çukurova ikinci ribaundunu da aldığı sırada Işıksu yerde hareketsiz yatıyordu. Bu sırada BOTAŞ benchi hakemden oyunu durdurmasını isterken teknik faulle cezalandırıldı, karşı tarafta ise tribünden atlayan ve büyük olasılıkla yerde yatan oyuncunun annesi olan bir kadın oyunu durdurmadıkları için hakemin üzerine yürüdü.
(Video JustWomensBasketball)

Basketfaul’un notu: Bir oyuncu örneğin ayak bileğinden, omuzundan sakatlanmış ve diğer takım hücum ediyorsa oyun durdurulmaz. Ancak oyuncu yerde hareketsiz yatıyorsa acil müdahaleye ihtiyacı olabilir, bu nedenle hakemin ilk başta olmasa dahi daha sonra oyunu durdurması gerekirdi. Ancak anlaşılıyor ki hakem oyuncunun abarttığı görüşünde… Nitekim az önce yerde hareketsiz yatan oyuncu, hakemle tartışan annesinin yanına gayet sağlıklı bir depar atınca da hakemin haklı olduğunu düşündük… Yine de hakem arkadaşımıza tavsiyemiz risk almaması ve oyuncu hareketsiz yatıyorsa oyunu durdurması… Ya dili boğazına kaçtıysa… Bilemeyiz…

2 YORUMLAR

  1. Aynen öyle,oyuncu darbeye bağlı olarak hareketsiz yatıyorsa hakem risk almamalı zira kafa ve göğüs bölgelerine gelen darbeler sonucu dilin boğaza kaçması ,kafa travması geçirme, akciğer sönmesi, kalp durması, damar yırtılması, kaburga kemiğinin kırılıp akciğere batması vs gibi durumların olma ihtimali var. Peki eğer hakem oyunu durdurup da oyuncu haberdeki gibi hareketsiz yatarken bir anda depar atıyorsa veya hareketleniyorsa da teknik faul verilebilir mi ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi