Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Kupa Şampiyonu Fenerbahçe

Konya’da oynanan Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe BEKO, Anadolu Efes’i 80-67 yenerek kupayı 8. kez müzesine götürdü.

Farkı 18 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe hücum ribaundlarında 16-7, üç sayı isabetinde 14-8 üstünlük sağladı. Nick Calathes 3 asistle triple double kaçırdı.

İlk 5 dakika Nick Calathes ve ardından Shane Larkin’in üçlükleriyle 9-8 Efes üstünlüğüyle geçildi. Neredeyse her baskette galibiyetin el değiştirdiği periyodun sonlarında Fenerbahçe farklı isimlerden gelen üçlükler 26-20’lik skor elde etti.

Fenerbahçe ikinci çeyreğe 6-0’la başladı ve 3. dakika dolmadan farkı 12 sayıya (32-20) çıkardı. Efes bu periyoddaki ilk sayılarını Shane Larkin’in üçlüğü ile dört buçuk dakika sonra buldu. Larkin’in uzak üçlüğü ile 7. dakikada skor 35-29 oldu. Fenerbahçe hücum ribaundlarındaki 9-4’lük üstünlüğünü skora yansıttı ve soyunma odasına 42-35 önde gitti. Serbest atışları Efes 4/8, Fenerbahçe 1/1 ile attı.

Üçüncü çeyreği 8-0’la açan Fenerbahçe 3. dakikada maçtaki en büyük farkı (15) yakaladı: 50-35. Skor 58-40 iken 7. dakikada Motley basit bir kararla üçüncü faulünü aldı. Fenerbahçe son 10 dakikaya 63-49 önde girdi.

Anadolu Efes dördüncü çeyreğe 6-0’la başlayınca (63-55) 56. saniyede Jasikevicius’un erken molası geldi. Fenerbahçe’nin ilk sayılarını 2:40 dk sonra üçlükle Scottie Wilbekin attı. 6 dakika kala Fenerbahçe, Nigel Hayes’in üçlüğü ile farkı 14 sayıya (69-55) getirdi. 4 dakika kala Wilbekin’in üçlüğü ile 17 farkı (72-55) gören Fenerbahçe iyi hazırlandığı finalden kolay galibiyetle şampiyon olarak ayrıldı: 80-65.

Öne çıkanlar…
Anadolu Efes: Shane Larkin 17 sayı (5/7 üçlük), 5 ribaund, 6 asist, Elijah Bryant 15 sayı, 6 ribaund, Will Clyburn 16 sayı, 5 ribaund
Fenerbahçe BEKO: Nigel Hayes 12 sayı (4/7 üçlük), 4 ribaund, 2 asist, Johnathan Motley 15 sayı, 3 ribaund, Scottie Wilbekin 18 sayı (4/13 üçlük), 6 ribaund, 4 asist, Nick Calathes 10 sayı, 11 ribaund, 7 asist

5 YORUMLAR

  1. Dünya’nın tartışmasız en büyük spor kulübü olan, iyi insan,iyi sporcular yetiştiren,eğitime önem veren, tek önder tek başkan tek lider tek reis Atatürk’ün yolundan gitmeyi hedefleyen Fenerbahçe’ye tebrikler, iki maçta da dominant oyunla rakiplerini yenerek hak ettikleri kupayı kazandılar da keşke dopingli iktidar yağcısı federasyon başkanı ve kendi gibi yancıları orada olmasalardı daha da güzel olurdu…

  2. Final Takımlarını ve hakem 3lusunude kutluyorum Seyirci ve atmosfer mükemmeldi tam finale yakışan mucadele oldu uzun yıllardan beri seyir zevki üst düzeyde olan bir maç seyrettik.Trt spor yayın ekbini ve maç anlatımını çok sade fakat heyacan düşürmeden anlatan Ejder Yasin Turhan’ı da kutlarım diğer yayıncı kuruluşların bir maç nasıl seyirciye anlatılır anlasınlar Özlemişiz böyle bir maç seyretmeyi Fenerbahçeyide tebrik ederim .

  3. Sekizinci kez kazanılan Türkiye Kupası kutlu olsun. Bu Kupa finali “ah şu Efes şu kupayı Fener’e bırakmasa bari” diyen GS’lılar, BJK’lıları, TS’luları, Fenerbahçe’nin formunu ve hırsını görüp kupayı kaybedeceğini anlayınca kupaya daha yarıfinalde çamur (Yok çirkinlikler”miş, sanki “güzellikler” ile dolu ligde Fener’in rakiplerinin taraftarları kırk yılda bir yendikleri zaman şiir okuyorlardı tribünlerde, yok “Konya’da öbür yarıfinale ilgi olmamış”mış, sanki Akatlar’da Beşiktaş Avrupa maçlarını bile yıllardır 150 kişiye oynamamış gibi, sanki futbol seyircisini tribüne doldurmakla çıkarttıkları çıngarlar basketbolu güzelleştiriyormuş gibi) atma yolunu tutturanları, her maç Fener’in karşısına oyuncu gibi dikilen – bugün de özellikle Saras’ı taciz edip duran -Karabilecen-Moğulkoç ikilisini, maç sonu suratları asılan başkanından kupa takdimini yapanına dek eski şöhretlerden oluşma Federasyon yönetim kurulunu, maç öncesinde sunucusu “geçmişte finalleri daha çok Efes’in kazandığını” vurgulamaktan bıkmayan usanmayan ama Fener kazanınca Kupa törenini kısa kesen TRT’yi üstüste koyarak kazanıldı. Hepsine geçmiş olsun, Fener sizi üzmeye daha çok devam eder. Gelelim kendimize: Galibiyet ve Kupa sonrası eleştiri olmaz ama bu eleştiri değil hatırlatma zaten: Bu zengin kadro, yıllardır gelen giden yabancı antrenörlerimizin ters süzgeçten geçirerek yaptıkları dar ve zayıf haftaiçi euroleague kadrosundan daha kuvvetli, daha üretken. Bu zafer zaten bugün euroleague’in en deneyimli takımlarından birine karşı kazanıldı. Akıldışı işbölümü gereği haftasonlarındaki iç maçlarda görevlendirilen Türk oyuncular bugünkü gibi bu kadroya karıştırılsaydı bu ve geçtiğimiz sezonlardaki bir çok euroleague mağlubiyeti galibiyet ile biter, EL tarihi değişik yazılırdı. Türk oyuncular bütün Türk takımlarının gaz pompasıdır, onlar olunca öbürlerine de aşk gelir, bunu değişik şekillerde Kaptan Melih’ten tut liglerimizde görevli bir çok coach’a kadar işin içinde olan insanlar ifade edip durdular zaten. Anlamak istemeyenler bu maçın kadrosunu bir daha okusun, maçı da banttan bir daha izlesin. Efes’i yendiğimiz gibi Barça’yı Madrid’i, Olimp’i de… yeneriz, ipe de dizeriz, ama bugün oynayanlar oynarsa. Başka türlü çok çok zor.

  4. Bu arada kupa finali ile tam aynı saatte FB kadın takımı (onlar da kupa galibi zaten) Beşiktaş’a yüz çekti. Başka branş olsa neyse, komplo teorisyenliğine gerek yok, ama aynı kulübün basketbol maçını kupa finaliyle aynı saate koymak ilgiyi düşürmeyi amaçlamak değilse nedir ? Branşın iyiliğini düşünenler böyle kulüplerin saatleri günleri arasına mesafe koyarlar, (geçtim başka branşlardaki maçlarıyla çakıştırmamayı) demek ki bu düzenleyicilerin aklında başka şeyler var. Hernasılsa, cuma Beşiktaş’a 99, bugün 100, bir de kupa, cumartesi – CEV cup’ın taze yarıfinalisti – erkek voleybol takımı mütevazi kadrosuyla Avrupa’nın en iyi bir kaç takımından biri olan Ziraat’e Ankara’da set bile göstermedi, kadın voleybol zaten her zaman en yüksekten uçuyor, Fener’i takip etmek zor, yüklü program, siz çakıştırsanız da biz takip ederiz.

  5. Hakemler, maçta çirkin bi skor cıkmasın diye ellerinden geleni yaptılar. Yener Yılmaz isimli hakemin Efes sempatisi de kabak tadı veriyo artık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi