Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Nedim Yücel: Akatlar ruhunu geri getireceğiz

Beşiktaş, Bandırma’dan aldığı gençlerle yola çıkarken “uzun vadeli projelerden” söz etmişti. Oysa asıl nedenin ekonomik odluğu biliniyordu. Gerekçesi ne olursa olsun, ilk Beşiktaş gençlere, gençler de Beşiktaş’a çok şey verdi. Oyuncular değer kazanıp ayrılmaya başladığında ise Beşiktaş’ın yerli rotasyonu zayıfladı, ucuz yabancılarla birlikte son sezon takım düşmenin “1” numaralı adayı haline geldi. Devre arasında çok pahalı maliyetlerle takım yeniden kurtuldu ve son hafta sonuçlarıyla da ligde kaldı.

Bu sezon ise Beşiktaş, genel menajerliğe Nedim Yücel’i getirerek yeniden yapılanmaya gitti ve gençlerin yanına deneyimli yabancılar alarak Başaltı’na oynayabilecek bir kadro kurdu.

Sezon yaklaşırken genel menajer Nedim Yücel ile bir söyleşi yaptık…

1. Birkaç genç oyuncu dışında takımı yeniden kurdunuz. Kadroyu kurarken uzun vadeli bir projeniz oldu mu?

Transfer sezonu sırasında döviz kurlarının ani yükselişi ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik belirsizlikten dolayı hem oyuncular hem de kulüpler uzun süreli kontratlar yapmaktan kaçındılar açıkçası fakat kurduğumuz bu kadrodaki amacımız tabii ki oyuncularımızı uzun süre bünyemizde tutmak.

2. Beşiktaş taraftarı bu takımdan ne beklemeli? Siz Beşiktaş taraftarından ne bekliyorsunuz? Geçen yıl birkaç yüz kişiye oynayan Beşiktaş bu sezon salonu doldurabilir mi? 

Beşiktaş taraftarı takımının sahada armaya yakışır şekilde mücadele ettiğini gördüğü zaman sonuca bakmaksızın her zaman yanında olmuştur ve Akatlar’ı doldurmuştur. Ben bu formayı giyerken de her zaman buna şahit oldum. Genel Menajer olarak da bu seneki kadro planlamamızda bu profile uygun, kaybetse de soyunma odasına taraftarımızın alkışlayarak uğurlayacağı, formasının değerini bilen ve terinin son damlasına kadar savaşacak oyuncularla yola çıkmaya çalıştık. Taraftarımız inanıyorum ki bu takımın mücadelesini görecek ve tekrardan Akatlar ruhunu geri getireceğiz. Tabii ki geçen sezon yaşananlardan sonra takımda köklü değişikliklere gitmek zorunda kaldık. Baştan aşağı yeni bir takımın birbirine adaptasyonu bir süre alacaktır fakat mücadelemizle ve çok çalışarak bu süreyi mümkün olduğunca azaltmaya çalışacağız.

Uzun bir aradan sonra Eurocup’ta mücadele edeceğiz ve çok zorlu bir grupta yer alıyoruz. Aynı zamanda iki sezondur takımımız Türkiye liginde malesef Playofflar’a katılamadı. Hedefimiz iki cephede de önce Play offlara kalmak, sonra da gidebildiğimiz kadar yukarı gitmek.

3. Takımda altyapı milli takımlarında yer alan değerli genç oyuncular var. Onlarla ilgili düşünceleriniz neler? A Takımda ne kadar süre alabilirler, az süre alabileceklerin gelişimi için nasıl bir planlamanız var?

Dediğiniz gibi elimizde çok değerli genç oyuncularımız var ve onları da takıma monte etmeye çalışacağız. Samet çok önemli bir aşama kaydetti ve bu yaz görev aldığı altyapı milli takımlarda bu gelişimini ispatladı, umuyorum aynı ilerlemeyi sezon içinde de gerçekleştirecek ve bence bu sezonun flaş genç oyuncusu olmaya en büyük aday. Aynı zamanda Kerem Konan, Yağız Aksu, Emir Adıgüzel ve Ata Özbekce diğer gençlerimizden de çok büyük beklentilerimiz var. İnşallah onlar da takımımızın çok önemli parçaları olacaklardır.

4. Koçla Bursaspor’da birlikte çalıştınız. Dusan Alimpijevic’i anlatmanızı istesek neler söylersiniz?

Dusan ile bu geçirdiğimiz dördüncü sezonumuz olacak. Her sezon kendisini daha da geliştiren, çok hırslı, hedefleri olan, çok çalışkan bir antrenör. Saha içi, saha dışı kendisiyle çok güzel bir uyum yakaladık. Euroleague’de görev alan en genç antrenör unvanına sahip ve bu yaz da 2 Euroleague takımı kendisiyle çok ciddi şekilde ilgilendi. Umuyorum çok başarılı şekilde uzun yıllar beraber çalışırız ve kendisiyle. Şu anda en büyük hayalimiz yakın bir gelecekte EuroCup’ta zirveye ulaşıp tekrardan hem kulübümüzün dolayısıyla kendisinin de Beşiktaş armasıyla Euroleague’de mücadele edebilmesi. 

5. Daha önce de Beşiktaş’ta çalışan Sırp gelişim koçu Dorge Sijan geri getirdiniz. Görevi ne olacak, sadece A Takımdaki oyuncularla mı çalışacak? Ondan altyapı antrenörlerini eğitmesini de isteyecek misiniz? 

Dorge Sijan kulübümüzde hem A takım hem de alt yapılarda gelişim koçu olarak görev yapacak. Aynı zamanda BGL takımımızın Recep Mermerci ile birlikte başında olacak. Alperen, Şeyhmus, Sadık, Ercan, Furkan ve Egehan gibi çok önemli genç oyuncular kulübümüze geldiğinde onların gelişimlerine çok büyük katkısı olmuştu. Elimizde şu anda potansiyelli, gelişime açık genç oyuncular varken biz de tekrardan onu bünyemize kattık ve onların gelişimi açısından Dorge kulübümüze tekrardan büyük katkı sağlayacaktır.

6 Yerli oyuncuların yeterli rol alamaması milli takımları etkiliyor. Bu konuya bakış açınız nedir? Yabancı statüsünü doğru buluyor musunuz? Yerli oyuncu konusunda neyi yanlış yapıyoruz? Sezon bittiğinde Beşiktaş’taki gençlerin gelişiminden söz edebilecek miyiz?

Günümüz basketbolunda geniş rotasyon çok önemli ve 5 yabancı kuralı Türk oyuncularımız için çok iyi bir fırsat oldu. Bu fırsatı değerlendiren, çalışıp takımlarında sorumluluk alan, önemli roller üstlenen oyuncularımız var fakat maalesef bazı oyuncularımız da Türk oyuncu havuzunun dar olması ve beş yabancı oyuncu kısıtlamasından dolayı yerlerini garanti görüyorlar ve şu an kendileri için çok fazla rekabet ortamı olmaması dolayısıyla kendilerine gerekli yatırımı yaptıklarını söylemek güç. 5 yabancı kuralına döndüğümüzden beri Milli Takıma maalesef çok önemli etkisi olduğunu söylemek de güç şu anda. Olimpiyat elemelerinden de elenmemizle yaklaşık 2 sene Milli Takımlarda önemli organizasyonlarda yer alamayacağız. Bu iki sene içinde rekabet ortamını arttırarak Türk oyuncularımızı daha çok çalışmaya teşvik edecek, hatta Avrupa ile aynı şartları sağlayıp, oyuncularımızı da ihraç edebileceğimiz bir çözüme ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi