Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Onan: Amerika, Avrupa’ya zarar veriyor

Nirvana’da düzenlenen Basketbol Günleri’ne katılan Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan programı sunan Burçin Badem ve Ali Emre Dedeoğlu’nun sorularını yanıtladı.

BASKETBOL GELİŞİM MERKEZİ BASKETBOLUN MABEDİ OLACAK
İstanbul’da her sene 8-10 bin maç var. Bu tesis tamamlanınca bütün maçlar kompleksteki küçük salonlarda oynanacak. Burası basketbolun yaşayan mabedi olacak, Böyle büyük bir kompleks Türkiye’de tektir. Burası 50 sene sonra da basketbola hizmet edecek.

ÇAĞDAŞ BODRUM’UN SALON SORUNU
BSL’de en az 2500 kişilik salonda oynama zorunluluğu var. Bodrumlular “Yıkıp yapacağız” dediler, yapmazlarsa burada oynayamayacaklarını biliyorlar. Salon Spor Bakanlığı’na ait, bakanlık yapamıyorsa kendilerinin yapmaları gerektiğini biliyorlar. Biz ligin marka değeri açısından bazı kriterler getirdik, kuralları esnetemezsiniz.

Bodrumlular salonun kriterlere uyması için proje yaptılar, tabii bir maliyeti vardı. Zamanları da vardı ama benim anladığım herhalde maliyet fazla geldi. Kriterleri herkese uyguluyoruz. Afyon ve Manisa da benzer sorunlarla karşılaştı, kriterlere uygun yerlere geçtiler.

Kriterleri uygulamak zorundayız ve bundan geri adım atamayız. Bildiğim kadar ile Bodrum-Muğla 116 kilometre. Orada oynayacaklar. Fenerbahçe de yolda saatler geçirip Büyükçekmece deplasmanına gidiyor.

AMERİKA AVRUPA’YA ZARAR VERİYOR

  • NBA’in ekonomik gücü sınırsız ve bu nedenle de kimseyi tanımıyor, istediğini alabiliyor. Sezon içinde milli maç oynuyoruz, NBA oyuncuları gelemiyor. Şimdi NCAA de hem burs, hem de büyük paralar veriyor. Sonuç olarak Avrupa Basketbolu tehlike altında. Dünya üçüncüsü olan U19 Milli Takımından 3 oyuncu NCAA’e gitti. Kulüpler, “Neden oyuncu yetiştirelim, bu kadar kolay gidebileceklerse.” diyorlar. Her veli çocuğunu NCAA’e göndermek istiyor.

Arda Güler İspanya’ya giti, Fenerbahçe 30 milyon euro kazandı. Alperen NBA’e gitti. NBA kulübünün vereceği maksimum rakam 845 bin dolar. Basketbolda da kulüpler NBA’e giden oyuncusundan dolayı 10 milyon kazansın. Avrupa NBA’e çok katkı veriyor ama adam yerine konmuyor.

1 Yorum

  1. Kriter diyorsun da Tbf yönetimi yöneticilik kriterlerine uyuyor mu acaba? Dünyanın neresinde dopingden ceza alıp kariyeri biten, kanun kaçaklarıyla poz veren adamı federasyon başkanı yaparlar? Abd, Avrupa’ya zarar veriyor doğru Tbf de ülke basketboluna, o zaman niye şikayet ediyorsun? Ülke basketbolu iyice dibe doğru gidiyor, koskoca ülke Türk guard yetiştirip geliştiremiyor, mevcut ekonomik şartlarda daha da kötüye gidecek, dövizin artması kulüplerin kapanmasına bile yol açacak, milli takımın hali de ortada ve ne siyasi güçle yönetici olabilmişler ne de sırtını yabancı oyunculara dayayarak başarılı olabilmiş koç başarısızlıkların hesabını vermiyor ya göz boyuyor ya da masal anlatıyor. Para, makam ve çıkar uğruna bu kadar da basitleşip,küçülmeyin basketbolu iyice batırmayın ya işinizi doğru düzgün yapın ya da bırakın gidin…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi