Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Oyunculara Pratik Öneriler

  1. Dışarıdan şut atıyorsanız ve rakip düşeceğiniz yere ayağına koyup sizin sakatlanmanıza yol açabilecek bir eylem içindeyse;
    a) Teknik faul almak istemiyorsanız ayağınızı feda edin ve yere düşmemeye çalışın, gerekirse ayağa basın…
    b) Düşecekseniz de geriye değil yanlara doğru düşün…
  2. Çembere yaklaşıp turnike sırasında kendinizi yere atarsanız, savunmaya faul çaldırma ihtimaliniz büyük, bunu bir de “Aaaaah” sesiyle süslerseniz çok büyük olacaktır. Ayrıca son adımınızda yön değiştirip sağ veya sol arkanızdaki savunmayla temas alın… Rakibin patikasına girmiş olmanıza, temasın sorumlusu olmanıza karşın karşın faulün rakibinize çalınacağını göreceksiniz.
  3. Orta sahada faul yapıldığında, temastan sonra da olsa topu kaç metreden olursa olsun çembere fırlatın. Büyük olasılıkla 3 atış için çizgiye gideceksiniz.
  4. Boyalı alanda 3 saniyeden fazla kalmaktan çekinmeyin. 3 saniye kuralı artık sadece kitapta yazılı kaldı.
  5. Size yapılan perdelemeler legal de olsa, rakip oyuncuya omuz bölgesinden çarpıp kafanızı geri atın. Hücum faul çaldırma olasılığının fazla olduğunu göreceksiniz.
  6. Görüş açınız dışında, özellikle arkadan gelip ayağınıza çarpan toplara ihlal çalınırsa itiraz edip teknik faul almayın. Evet, ihlal için topa ayakla bilerek vurmak gerekli ama kural bu ülke için geçerli değil.
  7. Genç oyuncuysanız faullerin size çalınacağından emin olun, 25 yaşına geldiğinizde hakemlere nüfus cüzdanınızı gösterin. Size gençken yapmadığımız ama çalınan faullerin, 30’unuzu geçtikten sonra yapsanız da verilmeyeceğini göreceksiniz.

2 YORUMLAR

  1. Böyle bir ironiye gerek var mıydı? sorusunun cevabı, yazar tarafından kocaman bir EVET olarak cevaplanacağı açık. Ben yine de konunun doğru tespit edildiği, ancak anlatımın çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Ahlaksız veya haksız bir kazanç peşinde olanlar eninde sonunda kaybedenler olacaktır. Bunu düzeltmemiz için altyapıdan başlayan programlar, sonraki seviyelerde kişisel gelişim çalışmaları ve konudan haberdar olan hakem grubuna oldukça fazla ihtiyaç var.

  2. Yaaaaahuu sayin Kapanli Hocaaaaam –Min web sitesi. Sayin ICEMAN bir bakis acisi Pencere acmis ve saygilarimla. Bunlari boyle cumle- cumle yazacaginiza sayin Kapanli hocam. En basit olan sey. Gidin her REAL Madrid macini cap canli seyir edin. Ve yaaa her hangi bir ISPANYOL takiminin macini canli seyir edin. Bilmem anlatabildim mi. Saygilarimla. Hollandadan Hasan Ulu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi