Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Şans Hakemlerin Yanındaydı…

Bitime 39 saniye kala Anadolu Efes 81-79 öndeyken Telekom’dan Jarrod Jones uzaktan isabeti buldu ve 82-81 öne geçti. Hakemler 3 sayı verdiler ancak vücut dilleri kararsız olduklarını gösteriyordu. O sırada itiraz hakkı kalmamış olan Efes tarafı da atışın iki sayılık bölgeden yapıldığını düşünüyordu.

Ardından Efes hücumunda önce Will Clyburn, sonra Daniel Oturu’nun atışları sayı olmadı ve 17 saniye kala hücum sırası Telekom’a geçti. Efes’ten bazı oyuncular faul yapmaya teşebbüs etti, bazıları son Telekom basketinin iki sayılık olduğu, yani pozisyonun incelenmesinden sonra skorun 81-81 olarak değiştirilebileceğini düşünerek faul yapmadı.

Maç bittikten sonra ise hakemler Jarrod Jones’un şut pozisyonunu inceleyip 3 sayı kararında kaldılar.

Oysa kural şöyle diyor:
34.3.7. Hakemler, atışın iki-sayılık ya da üç-sayılık bölgeden atılıp atılmadığı konusunda kararsızdır. Hakemler sadece şunun için görüntüyü inceleyeceklerdir: Atışın iki-sayılık ya da üç-sayılık bölgeden atılıp atılmadığı. İnceleme, oyun saati durduğunda ilk ölü top sırasında yapılacaktır.

İlk ölü top… Yani sayı olduktan, top yeniden oyuna sokulmadan önce…

Şöyle düşünün… Eğer atış 3 değil, 2 sayılık bölgeden yapılmış olsa Telekom son topu kullanmaya çalışır, Efes’ten ise hiçbir oyuncu faule yeltenmez, maçın uzatmaya gitmesi için savunma yapardı…

Neyse ki 3 sayı kararı değişmesi ve kimsenin başı ağrımadı… Ama bundan sonra benzer durumla karşılaşabilecek hakemlerin bu kuralı iyi bilmesi ve doğru uygulaması gerekir… Hakemler her kuralı hatırlayamasa bile mantık yürüterek dahi doğruyu bulabilir… Şans her zaman hakemlerin yanında olmayabilir…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi