Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Tahkim noktayı koydu: TBF kaybetti, Erşan Kartal kazandı

(Kaan Şahin)

Tahkim Kurulu Erşan Kartal’ın 4 aylık cezasına TBF’nin yaptığı itirazı reddetti. Bu karar sonucunda Erşan Kartal istediği taktirde hakemliğe dönebilecek..

SÜREÇ

  • Erşan Kartal, Bursaspor-Büyükçekmece Basketbol maçından sonra hakemlerin süreyi başlatmak için kullandıkları aygıtı fırlatıp kırılmasına neden oldu, ayrıca karşılaşmanın ardından Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin ile mesajlar üzerinden tartıştı.
  • TBF, Kartal’a 1 yıl, 4 ay ceza verdi. Yönergelere göre 6 aydan fazla ceza alan hakemlerin lisansları iptal ediyor.
  • Tahkim Kurulu, Erşan Kartal’ın hakemlik kariyerini sona erdiren TBF Disiplin Kurulu’nun verdiği 1 yıl, 4 aylık ceza kararını bozdu ve 4 aya indirdi. Bu karara TBF cezanın artırılması, Kartal tarafı indirilmesi için Tahkim Kurulu nezdinde itiraz etti.
  • İtirazları reddeden Tahkim Kurulu 4 aylık cezayı onadı ve Erşan Kartal’a hakemlik yapması için engel kalmadı.

4 YORUMLAR

  1. Ersan dusuk toleransla mac yoneten bir hakem oldugunu biliyoruz, ancak sahanin iki yaninda da kimin olduguna bakmadan ayni dudukleri calmaktan imtina etmedigine de sahidiz. Evet onun yonettigi maclar caldigi gereksiz dudukler nedeniyle normalden uzun suruyor ve faul atislarindan gelen sayilar neredeyse basket sayilarina yaklasiyor. Ama Ersan Kartal basketbol sahasi disinda kalan hicbir seye tamah etmeyen birisi. Umariz hakemlige devam eder ve bu kez kitaba degil adaleti de gozeterek pozisyon bozmayan temaslara daha az duduk calarak biz seyircilerin de seyir zevkine katki sunar.

    • Bu nick name ile yazı yazıp Erşan’ı eleştirebiliyorsan sende hakem camiasının içinden birisin. Bir seyirci olarak bu derece yorum yapabilmen imkansız. Keşke adını açıkça yazıp yaptığın eleştirinin altına adını yazabilseydin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi