Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Türkoğlu: Oyuncular Milli Takım’a Koşarak Gelmeli

TBf Başkanı Hidayet Türkoğlu, BSL kulüplerinin genel menajerleriyle yaptığı toplantıda Milli Takım’a daha hazır oyuncular gelmesi konusunda neler yapılabileceğini tartışmaya açtı.

Kulüplerin altyapılara daha fazla önem ve A Takımlarda yerlilere daha fazla süre vermesi gerektiğini belirten Türkoğlu oyuncuların eskiden olduğu gibi Milli Takım’a koşarak aşkla gelmesi gerektiğini belirtip bu konudaki tepkisini “Kızgınlıkla karar versem yabancı sınırlandırmasını kaldırırım.” sözleriyle ortaya koydu.

Basketfaul’un notu: Basketbolun ve Milli Takımın geldiği noktada Türkoğlu’nun kulüplerin görüşlerine başvurması olumlu bir gelişme. Demek ki “Her şeyi biz biliriz” ile olmuyormuş. Oyuncuların Milli Takım konusunda istekli olmamaları konusundaki tepkisinde de haklı ancak bizce bu konuda Kadın Voleybol Milli Takımı’nı incelemelerinde fayda var. Nasıl oluyor da tatil yapmadan yazın 4 ayını kamp ve turnuvalarda gıkları çıkmadan geçirebiliyorlar?

4 YORUMLAR

  1. Bu sözü Milli maç sonu canlı yayın röportajında sırıtarak maddi – manevi destek dilenen oyuncunun söylüyor olması çok manidar. Pes gerçekten…

  2. zorla oturtulmuş bir başkandan saçma açıklamalar dinliyoruz.bu arkadas nba de oynarken koşarak mı geliyordu.bu çocukların sakatlık paylarını federasyon mu ödüyor.başarı ;koşarak gelme ile oluşmaz. bu acayip fikirler nereden çıkıyor.hido efendi, basketbol federasyonu başkanı olarak altyapıdan bir tane oyun kurucu yetiştiremiyorsan; kendini ve ekibini sorgulamalısın.biz hala melih in alternatifi şutör yada nba den cedi ve furkan a tabiyiz.bu çocuklar eurolig de bile üst seviyede oynamadılar. olimpiyat elemelerin oyun kurucularımız Kenan ve berk uğurlu idi. ve niye buğrahan alınmadı.sayın gergin kendi takımında bile eurolig maçlarında oynatmıyordu.neyin havasındayız!!.berk milli takım seviyesinin çok altında bir oyuncu..hele gergin arkadaşın oynatacağı bir oyun kurucu hiç değildi.hido, ortaya bir şeyler söylüyor.milli takımın başarısızlığı Larkin ve willbekin kesilmesi şaka gibi. sahada oynayan ve yönetenler niye sorgulanmadılar.bu takımı sahaya süren teknik ekip ne halt yemiş ve kıçı kırık hırvatlar 3 kişi ile bizi yendiler.alperen hırvat maçında 5 faul alana dek teknik ekip nerede? hido ile spor bakanı kenarda geyiğine maçı izlediler. kazansalarda biz geldik basketbolu daha ileri götüreceğiz cümlelerini telaffuz edeceklerdi.basketbol altyapıya yatırımla ilerler..hido cum,ispanyol ve fransızların altyapı takımlarını izler misin? genç yaşlarda profesyonel takımlarda nasıl süre veriliri izle…ondan sonra koşarak gelmeyi düşün…bu söylemin bile G-ERGİN kokuyor.

  3. Hiçbir açıklama yapmayacağı açık. Ne biliyor ki, ne açıklayacak? Federasyon Başkanlığı döneminde Kadın Milli Takımının Dünya sıralamasında 11. sıradan 14. sıraya gerilediğini bilmeyen yok; Fenerbahçe’nin başarısını ülke kadın basketbolunun başarısı olarak gösterebilecek kadar utanma duygusundan yoksun. O başarı kulübe aittir, federasyona değil. O başarıyı kazanabilmek için Türkiye Liginde hiç oynatamayacakları yabancıları transfer ediyorlar. Takımlar da ülkeyi değil, kulübü temsil ediyorlar. Kupa da federasyona değil, kulübe getiriliyor. Zerre kadar payın yok, övünmeye de hakkın yok. Sen Milli Takımların Dünya sıralamasındaki yerinden sorumlusun. Sana ait olan tek başarı o… Daha fazlası değil. Ülke olarak senden tek beklentimiz, Ataman ile birlikte gitmeniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi