Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Türkoğlu’ndan Larkin, Wilbekin, Cedi Açıklamaları

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBL sponsorluk anlaşması ile ilgili tören sırasında devşirme oyuncular ve Cedi Osman hakkında soruları yanıtladı.

  • Cedi Osman yazın bizimle görüştü. O süreç biraz daha farklı, bazen biz de anlamlandıramıyoruz. Bizim yanımıza gelip, milli takımda oynamak istemediğini söyledi. Biz de o süreçten sonra kimseyi buraya zorla getirmeyiz. Hiçbir sakatlığı olmayıp, milli takımda neden oynamak istemediklerini onlara sormak gerek.
  • Tahkim Kurulu’nu milli formaya olan duyarlılığından dolayı kutlamak istiyorum. Milli forma her şeyin üstündedir. Wilbekin ve Larkin’in milli takıma yaklaşımlarından dolayı rahatsızlık duyduğumuzu ve bu süreci başlattığımızı herkesin bilmesini isteriz. Bundan sonra bir yabancı devşirirsek de bu olanlar bir emsal olacaktır. Bu olanın bizim için doğru olduğuna inanıyoruz. Artık bu konu hakkında kimsenin yorum yapmasını da istemiyorum, gereksiz bir yere çekiliyor.

10 YORUMLAR

  1. Sayın başkan , 2006 Dünya Kupası öncesinde NBA sezonunda çok yıprandığı ve dinlenmesi gerektiğini öne sürerek milli takımdan affını istediğini ve o turnuvaya katılmadığını unutuyor dolayısıyla şimdi söyledikleri kendisi açısından büyük çelişki … Kapalı kapılar ardında ne yaşandığını bilemeyiz , şahsen kim haklı kim haksız ben de emin olamıyorum fakat herkesin üstünde hemfikir olduğu başarısızlıkları o gelmedi , şu telefonu açmadı diye iki üç oyuncunun üstüne atmak artık kısa günü de kurtaramayacak.

  2. Geçen sene Ömer milli takım yöneticilerinin telefonuna dahi çıkmadığında bir daha çağırmayacağız,ceza vereceğiz bilmem ne diyordunuz, ona mecbur kalınca tekrar paşa paşa aradınız o da kendi piyasasını düşünerek geldi,iyi de oynadı sonra da transfer yaptı. Cedi keyfine gelmedi,sanırsın Nba finallerinde oynadı, zorla getirtemeyiz diyorsun doğru ama sonuçta milli takımın 1 senesi boş geçecek,kadroda olsaydı durum farklı olabilirdi, o zaman ona da ceza verilmesi gerekmez mi? Onun ayrıcalığı ne? Milli takım her şeyin üstündeyse ki öyle ‘bu takım maddi,manevi her şeyi hak ediyor’ sözünü canlı yayında kim,niye söyledi peki? Milli forma primle,parayla,arabayla bilmem neyle giyilir mi? Wilbekin ve Larkin’e Türk olmaları için federasyon ve kulüpler teklif yaptı,yani oyuncular bu işe talip olmadılar, kulüpler de ciddi paralar verdiler o zaman o paraları da geri isteyin de görelim. Milli takımın başarısızlığında neden sorumluluk almıyorsunuz,tek suçlu parayla devşirdiğiniz,para verdik aidiyet isteriz dediğiniz yabancı oyuncular değil siyasi güçle o koltuğa oturmuş,başarısızlıkta ortada kaybolan,suçu başkalarına atan sen, arkadaşların olan yöneticiler ve koçluk yapması için kendisine iyi para veren birisine durmadan teşekkür eden,sayın diyen,teveccüh etti buyuran koçtur başkaları değil !!!

  3. Kendisini o mevkiye tepeden inme getiren kişi gibi emir vermeye ne de güzel alışmış, bu konu hakkında kimsenin yorum yapmasını istemiyormuş, kepazelikte, nobranlıkta, küstahlıkta son nokta !!!

  4. Milli takima gelmeyen oyuncudan sirf takimi HAKSIZ avantaj saglasin diye turk kontenjaninda oynamasini beklemek!

    Bu taraftarlarin utanmasi da yok gercekten. Bu kurali kacirilan her mac icin uygulamak gerek.

    • Diğer ülkeler de yapıyor diye milli takım başarılı olsun diye kolaycılığa kaçıp yabancı devşiren ve onlara Türk statüsünde yerel ligde oynama hakkını da verene laf söyle sen. Devşirme oyuncu milli maçta da haksız avantaj sağlamıyor mu? Geçmişte bu olayı bu ülkeye ilk Efes getirdi, bir sürü Balkan kökenli oyuncu getirip Türk vatandaşı yaptı onları Türk statüsünde yerel ligde oynattı sonra diğer kulüpler de onun izinden gitti. Bu işin tek çözümü var o da devşirme ligde Türk olarak oynamayacak. Ve de asıl utanması gereken bu işe geçmişten günümüze göz yuman federasyon ve milyonlarca genç nüfustan oyuncu çıkarıp geliştiremeyen,
      işin kolayına kaçan kulüplerdir !

  5. Sn. Hidayet bey,
    Egitimsizliginiz, becereksizliginiz ve kayirmaciliginiz her konuşmamızda malesef sizi ele veriyor.
    Oyuncu iken size sempatim vardı. Ama şimdi bu halinizi gördükçe hem üzülüyor hem de size aciyorum.
    Bir kurumun en yetkilisi olmak, aldığınız karar , yürüttüğünüz projelerle ve uygulamalarla size ve kurumumuza saygınlık kazandırması gerektirir.
    Siz hem kendinize, hem kurumumuza hem de tüm paydaşlara çok fazla haksızlık ediyorsunuz.
    Anlattığınız konu bile işini çok iyi yapan insanlar tarafından kırmadan, dökmeden halledilebilirdi.
    Ama bunun için adanmışlık, hakkaniyet ve tabiki de bilgi gerekir.

  6. Hido akıllı adam vesselam…Kendisini başa getirenlerin izinde harika gidiyor, tam ülkeye uygun başgan…Onun en büyük destekçisi ve yol arkadaşı Efes ve Fb’yi de işi bittikten sonra tam zamanında süpürdü ortalıktan…Yine konjönktürel bir hareket…Alkışı hak ediyor…Memleketin hali ile TBL ‘nin hali muhteşem örtüşüyor… Bu satırlarda ağlayanlar da; klasik iş işten geçtikten sonra , mükemmel şekilde algılarına manipülasyon yapılan ve yanlış kişi üstünde tepinip , memleketi Amsterdam semalarından yorumlayanlara benziyor… O yüzden bunlar zaten herşeye müstehak… Bu satırlarda ağlayanların lütfen eski yorumlarını okuyun, Ataman herşeyi açıkça anlatmasına rağmen günlerce sadece ve sadece Ataman’ın kendilerine yaşattıklari travmalar nedeniyle üzerinde tepinip durdular.Hido ne kahkaha atmıştır bunlara… Muhteşem şekilde tüm sorumluluktan kaçıp, bu Sazanları keyifle çekirdeğini çıtlatarak izledi ve 3 ay sonra iki kelime ile olayı bitirdi…Ah Ataman ne gerek vardı tüm gelişmeleri ayrıntılı anlatmaya bilmez misin bunlar dürüstlükten anlamaz, gerçeklerden hoşlanmaz , genellikle tuttukları takım yöneticiliği sayesinde hayallere, komplolara,düşmanlaştırmaya ve kinciliğe körü körüne inanırlar…Hido gene beyfendilik yapmış adam yerine koyup cevap vermiş haddinizi bilin…Neyse cümleten geçmiş olsun…Sizler ders almayacağınız için yine başınıza birşeyler gelir fazla kafaya takmayın…

  7. Hido ! 2013’te DOPINGden NBA’de CEZA aldın !! Nasıl oluyor da ,kariyerinde CEZA almış bir oyuncu Fed.Baskanligi yapıyor, önce bunu sorgulamak lazım.?!?.Fed statusünde kesin hüküm var.Baskanliga aday olmak için ,Doping cezasi alMAmış olmak.(9.madde c fıkrası) .Emin Çölaşan yazdı bunu.Basganlikta ne katmış Basketbola??

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi