Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Yannıer: Planlamamızda Bjelica ve Calathes yok

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Derya Yannier, Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalar yaptı.

  • Dünya Kupası’nda olan koçumuz yok, fizyoterapistimiz ve 3 oyuncumuz yok; Marko Guduric, Papaiannis ve Neto. Nigel’ın da özel bir durumu var, o daha gelmedi. Hafta arası gelecek.
  • Buradaki enerji, aile ortamı her zaman çok yüksek. Bence bunun arkasında da ofis ve kulüp çalışanlarının rolü gerçekten çok fazla. O aile ortamını oyunculara onlar sağlıyorlar.
  • Metecan’ın geçen sezon sonunda bir sakatlığı olmuştu ve sezonu bitirememişti. Onun hala %100 geri döndüğünü söyleyemem. Çalışmalara başladı ama zor bir sakatlıktan geçti. Geri dönüşü zor bir sakatlık. O yavaş yavaş geçiyor.
  • Scottie’nin durumunu daha önce anlatmıştık, şu anda çok detaya girmek istemiyorum. O da bu süreçte çok basketbol idmanı yapacak hazırlıkta değildi. Bütün yazı ayağını kuvvetlendirmek için geçirmişti. O da %100 takım idmanlarına katılacak durumda değil, o da yavaş yavaş geçiş sağlayacak.
  • Nick ve Nemanja konusunu basitçe cevaplayayım. Fazla detaya girmek istemiyorum çünkü süreç devam ediyor. Nick ve Nemanja ikisi de bizim kontratlı oyuncumuz. İkisi de karakterlerini çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz ve ilişkilerimizin çok iyi olduğu iki oyuncu. Bazen sporda, basketbolda bazen profesyonel kararlar almak gerekiyor. Biz hem kendilerine hem menajerlerine uzun bir süredir bu seneki planlarımızda kendilerini düşünmediğimizi ilettik. Şu anda hala kontratlı oyuncumuz olduğu için, bir çözüm bulunmadığı için kendileri de burada takımla olmak istedikleri için buradalar. Hem buranın hala bir parçası olmak istiyorlar hem de formda kalmak istiyorlar. İkisi de bizimle idmanlara başladı.
  • Kadromuza katılan hem Neto olsun hem Madar olsun özellikle guard rotasyonunda Şehmus’la beraber çok agresif, çok enerjik ve boyutlu bir 1 numara, tam net 1 numara rotasyonu olduğumuzu düşünüyorum. Onların yanında zaten 2 ve 2’den 1’e oynayabilecek Scottie gibi, Tyler gibi, Marko gibi oyuncularımız var. İşte onları Melih’le, Tarık’la Dyshawn’la hatta bazen Nigel’la tamamladığınız zaman kısa rotasyonumuz bu sene içimize sinene en yakın hale geldi diyebilirim.
  • Uzun rotasyonda da farklı beklentilerimiz vardı özellikle çember korumayla ilgili. Biraz yetenek seviyesini arttırmayla ilgili hedeflerimiz vardı. Burada Sertaç özellikle hem tecrübesiyle hem Türk olması ve Türkiye Ligi’nde de bize katkı verebilecek ve kurala takılmayacak olması sebebiyle değer verdiğimiz bir oyuncuydu. Ona teşekkür etmek istiyorum çünkü daha yüksek teklifler olmasına rağmen burayı tercih etti.
  • Nate bizim karakterine, takım kimyasına verecek katkıya ve spesifik olarak hem enerjisine, hem sertliğine hem de 4 numaradan şut katkısını almamız açısından bizim değer verdiğimiz bir oyuncuydu. Son olarak da 5 numara pozisyonunda Papagiannis’i ekledik rotasyonumuza. Zaten Motley’in devam eden bir kontratı vardı. Motley, Sertaç ve Papagiannis hem çember koruma hem blok tehdidi olarak hem de yetenek seviyesi olarak yukarı bir adım atmış olduk. Bir avantajı da bu 3 oyuncunun da birbiriyle beraber oynayabilecek olmaları. Hem Sertaç’ın hem Papagiannis’in dış şut tehdidi net olarak var. Hem de Motley’in geçen sene çok kullanmasa da aslında etkili bir orta mesafe tehdidi var. Hepsinin masaya getirebileceği farklı özellikler var. Dolayısıyla uzun rotasyonumuzda da epey çeşitli ve farklı kombinasyonlarla oynayabilecek bir rotasyonumuz oldu. Buraya Metecan’ı da eklemem lazım.
  • 15 kişilik kadromuzun dışında Hamza bizimle beraber. O da kolej takımıyla beraber çifte lisansla bizimle beraber olacak. Gelişimini yakından takip ettiğimiz, hem fiziksel sertliğine hem karakterine hem takım uyumuna ve bize katabileceği şeylere inandığımız bir oyuncu. O da kadromuzun bir parçası olacak.
  • Kombine satışlarımız devam ediyor. Şu ana kadar beklediğimiz düzeyde hatta biraz üzerinde talep var. Çok teşekkür ediyorum. Biliyorum zor zamanlardan geçiyoruz, ekonomimiz zor, herkes zorlanıyor ama insanların bu takıma sahip çıkacağını görmek bizim için çok sevindirici. Demek ki kurulan kadro onlara da umut veriyor. İnşallah taraftarımızla beraber Berlin’deki o salonda her tarafı sarı laciverte boyayacağımız bir Final Four yaşarız.

3 YORUMLAR

  1. Geçen sitemizde haber olarak vardı: “Barthel basketbolu bıraktı” deyu…Tek yorum yoktu.Sanirim nedeni bazılarının ayıplarını örtmek istemesiydi… Efes’in hormonlu uzun Barac’tan sonra tarihin en kötü Euroleague transferiydi. Tek kelime ile rezaletti.Milyon eurolar boşa gitti… Simsar Obra ile yancısı Gherardini’nin en büyük kazığıydı.Derya şimdi de Bjelica ile uğraşıyor.Calates bence kabul edilebilir çünkü Yunan koç (o da transfer konusunda şaibeli gerçi kimin öğrencisi!?!?!?! ) isteği de var, adamın kariyeri de… Velhasıl kelam , belki de Ataman dışında en dobra konuşan spor yöneticisi klasmanında dolayısıyla Derya’nın arkasında durmalı FB taraftarı…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi