Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Yazlar: BGL’nin ilk günlerdeki heyecanı kalmadı

Basketbol Gençler Ligi’nde (BGL) İzmir’i temsil eden kulüplerden olan Gelişim Koleji’nin Genel Menajeri Namık Yazlar, yeni sezon öncesi yeni lig sistemini değerlendirdi.

“Yapılan toplantıda bizlere sunumu yapılan BGL’deki yeni statü ile ilk tur maçları oldukça azalacak ve her kulüp için az maç yapma riski ortaya çıkacak” vurgusu yapan Yazlar, “Ancak bu noktada kaliteli maç sayısının çoğalacak olması da ligin değerini artırabilir. Her şeyi yaşayarak tecrübe edeceğiz. Ancak şu da bir gerçek ki, BGL’nin ilk kurulduğu yıllardaki heyecanı maalesef kalmadı. Olumlu etki yarattığı alanlar olsa da bir altyapı hamlesi getirdiği söylenemez” dedi.

Gelişim Koleji’nin okullar ve kulüp düzeyinde basarılı bir sezon geçirdiğini kaydeden Yazlar, “BGL’de sezonu ilk dört içinde bitirdik. İki oyuncumuzun Super Lig kulüplerine transferi bitmek üzere. İki oyuncumuz da TB2L’ye transfer oldu. Alttan gelen 2006 ve 2007’li oyuncularımızın da bu sezon vitrine çıkacak olması bizleri heyecanlandırıyor. Yeni takviyelerle beraber yine ses getirip oyuncularımızı sözleşmeli liglere hazırlayacağız. Ana hedefimiz milli takımlara oyuncu verip BSL başta olmak üzere sözleşmeli liglere oyuncu yetiştirmek. Bu ikisi oluyorsa zaten derece bir şekilde gelir, gelmiyorsa da hiç önemi yok. Bu anlamda teknik ekibimize güveniyorum.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi