Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Yazlar’a göre BGL rüzgarı dindi

Gelişim Koleji Genel Menajeri Namık Yazlar, yeni sezonda uygulanacak yeni Basketbol Gençler Ligi (BGL) statüsü ile ilgili açıklamalarına devam etti.

“Gençler ligini deplasmanlı şekilde oynama düşüncesi hep konuşuluyordu. Ancak ilk defa altı yıl önce TBF yönetiminin değişmesiyle BGL adıyla hayata geçirildi” hatırlatması yapan Yazlar, “O dönemde TBF’yi, antrenörleri, oyuncuları, hakemleri, kulüpleri, velileri, eski basketbolcuları, medyayı herkesi tatlı bir heyecan sardı. Hemen ilk sezon ortasında prospect oyuncu havuzu oluşturulup kamplar düzenlendi. Bu kampa BGL antrenör ve yöneticileri ayrıca eğitim kurulu üyeleri, eski oyuncular da davet edildi. Hatta Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan, Hüseyin Beşok gibi isimlerin katılıp oyuncularla sahada tecrübelerini aktardıkları bile olmuştu. Veli eğitim semineri düzenlendi. F4 organizasyonu birkaç yıl şık bir şenlik havasında yapıldı hatta MVP’ye araba hediye edildi. İşin maddi boyutu olan konaklama ve transferler konusu ise kulüpleri rahatlatacak düzeydeydi. Şimdi ise davetle hak kazanan kulüpler 300 bin TL katılım ücreti ödüyor. Zorunlu olmadığımız halde hak ederek girmekten dolayı ödüllendirilmemiz gerekirken böyle bir katılım ücreti veriyoruz. Sezon içinde deplasmanlar sonrası ise maalesef masrafın yarısı kadar bir düzeyde katkı alıyoruz.” dedi.

F4 KALKTI, KAMPLAR İPTAL EDİLDİ
Yazlar şöyle devam etti: “F4 organizasyonu yerini tek maçlı finale bıraktı. Sezon içi eğitim kampları iptal edildi. Bu sene de statü değişti bakalım nasıl bir etki yaratacak?

Pandemi ve fanuslu sezon da hevesleri kırdı. Geçen altı sezonun sonunda altyapı yatırımında eskiye göre değişikliğe giden kulüp pek olmadı. İşi ciddiye alan kulüp sayısı artmadı ve kulüp içi altyapıdan oyuncu yetiştirme içeriğinde düzenleme ihtiyacı hisseden veya şevki artan kulüp olduğunu da söyleyemeyiz. Taşıma suyla kerhen altyapı organizasyonu yapan kulüpler yoluna yine aynen devam ediyor. BGL’nin elbette yararlı yanları oldu, örneğin İstanbul dışındaki illerin kulüpleri en çok faydalanan kulüpler oldu ve kaliteli maç oynama sayısı arttı bu iller için. Staff yapılanması belirli bir disipline sokuldu, maç yönetimleri yerel liglere göre daha kaliteli oldu.

YATIRIM YAPAN KULÜP SAYISI ARTTMADI
Ancak söylemek istediğim şu; ilk heyecan yok ve daha donanımlı oyuncular yetişmedi. Hakkıyla altyapıya yatırım yapan kulüp sayısı artmadı. İlk fikir olarak çok güzeldi ancak sonrasında maalesef kademeli gelişme yaratılamadı. Bu değerli organizasyonun heyecanının geri gelmesi ve kalitesinin artması statü değişikliği ile değil maddi manevi teşvik edici ek katkılarla olacağı düşüncesindeyim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi