Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Basketbol Nirvana’da masaya yatırıldı

24 oturumla gerçekleşecek Nirvana Basketball Weeks, ilk gününde 8 farklı oturumla başladı.

Ali Emre Dedeoğlu’nun moderatörlüğündeki ilk oturumda, açılış konuşmalarının ardından TÜBAD Başkanı Çetin Yılmaz, basketbol antrenörlüğünde dikkat edilmesi gereken hususlara değinirken, Nirvana Hotels Sportif Direktörü Burçin Badem günümüz basketbolunun durumunu ele aldı, TBF Başkan Yardımcısı Ömer Onan ise Basketbol Federasyonu’nun projelerini ve geleceğe yönelik hedeflerini ele aldı.

“Kulüplerde İstikrar-Başarı Denklemi ve Taraftar İlişkileri Yönetimi” konulu ikinci oturumda, Anadolu Efes Kulübü Genel Menajeri Alper Yılmaz, Beşiktaş A Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Nedim Yücel ve Ayos Basketbol Takımı Sportif Direktörü Turgay Çataloluk, basketbol kulüplerinin mali durumundan, yönetimdeki istikrardan, seyirciyi tribünlere çekebilmenin inceliklerinden ve hem Euroleague hem de yerel ligler düzeyinde sağlıklı bir gelir modellemesi yaratabilmenin öneminden bahsettiler.

Burçin Badem’in yönettiği, “Sporcu Psikolojisi, Burnout ve Kaygı Yönetimi” başlıklı üçüncü oturumda Davranış Bilimleri ve Yönetim Bilimleri Danışmanı Aysim Altay, insan bünyesinin yapısı ve kaygıyla başa çıkma yöntemleri hakkında detaylı bilgi verirken, Anadolu Efes Spor Kulübü Spor Psikoloğu Sn. Alkım Kabaca da gençlerde rekabet unsurunun ve motivasyonun doğru tanımlanmasının ve bu konuda ailelere düşen görevlerin öneminden bahsetti.

“Basketbolcu Ailesi Olmak ve Genetik Yönelim” başlıklı oturumda, Prof. Dr. Korkut Ulucan, genetik biliminin ve gen ölçümlerinin sporcuların kariyer planlaması ve başarıya giden yol haritası yaratabilmek adına artık büyük bir önem arz ettiğinden bahsederken, Prof. Dr. Rıdvan Ekmekçi beden yapısı, genetik yatkınlık ve beslenme dâhil, sporcu sağlığını etkileyen faktörleri ve bu alanda hangi çığır açıcı gelişmelere imza atıldığını anlattı.

“Kulüplerde Süreklilik ve Sponsorluk” konulu oturumda Doç. Dr. Sn. Gülberk Salman marka değeri yaratmanın detaylarını ele aldı, imaj ve marka sadakatinin yanı sıra yatırımların hangi doğrultuda ve nasıl bir planlama dâhilinde yapılması gerektiğinden bahsetti. Infront Sports & Media AG İdari Direktörü Sn. Ender Uslu ise iyi ve pazarlanabilir bir ürün yaratmanın inceliklerini ve kurumsal kimlik inşasını da içeren pazarlama tekniklerini dile getirdi.

“E-Sporda Basketbol” konulu son oturumunda, Cosmos Sports Center Medya Sorumlusu Mir Demir Demirer’in moderatörlüğünde TESFED Genel Koordinatörü Talha Karataş Türkiye E-Spor Federasyonunun projelerinden, faaliyetlerinden ve e-spor millî takımlarımızın başarısından bahsederken, Kronoloji Yayınları’nun Kurucusu, Editör ve E-Spor Uzmanı Sn. Efe Özenç de e-sporun bir spor olup olmadığı, yapısı, sorunları, olumlu yanları ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

1 Yorum

  1. Acil üniversite ligi lazım.
    Bgl kapatılsın onun yerine aynı paRa ve mesai üniversite ligine harcansin.
    Üniversite ligi tbl den sonra en önemli lig olsun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi