‘Köylerde İnternet Yokken, Basketbola 250 Milyon Harcayamam’
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz dönemde basketbol kulübüne 210 milyon TL harcandığını belirterek, “Ben şehrimde 147 tane köyde su yokken, 400’e yakın köyde internet ve telefon çekmezken, bu altyapıları yapmak yerine 250-260 milyon TL’yi basketbola harcamayı doğru bulmuyorum” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyespor basketbol takımının şehrin bir simgesi olduğunu belirterek, takımın devam edeceğini ancak maliyetlerin sponsorluklarla karşılanacağını söyledi. Gazetecilerin konu ile ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Zeyrek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz dönem basketbol kulübüne tam 210 milyon TL harcamış. Bizim de bu dönemde enflasyonla birlikte 250-260 milyon TL’lik bir para harcamamız gerekiyordu. Bu aslında bütçemizde olan bir para değil. Siz de biliyorsunuz bütçemizin sadece binde 7’sini harcayabiliyoruz. Bizden önceki başkan yalnızca müteahhitlere usulsüzlüklerle 10 liralık ihaleyi 12 liraya vererek, oradaki 2 lirayı basketbola, Manisa FK’ya harcamayı başarı sayan ve vatandaşına başarı gibi aksettiren bir başkandı” dedi.
“PARASI BELEDİYEDEN DEĞİL, SPONSORLARDAN ÇIKACAK”
Başkan Zeyrek, “Kendisi, kendi damatlarına gerek futbol kulübünde gerek basketbol kulübünde refah ve güzel hayatlar yaşatabilmek için Manisa Büyükşehir Belediyesinin 210 milyon TL’sini harcamıştır. Şimdi ben şehrimde 147 tane köyde su yokken, 400’e yakın köyde internet ve telefon çekmezken, bu altyapıları yapmak yerine 250-260 milyon TL’yi basketbola harcamayı doğru bulmuyorum. Benim yönetim anlayışımda böyle bir şey olmayacak. Sadece kendi damatlarını ve kendi şürekasını oyuncak haline getirebilmek için basketbol ve futbola bu şekilde para harcayan zihniyeti de buradan kınıyorum. Manisa basketbol takımı tabi ki devam edecek, etmelidir. Şehrin simgesidir, markasıdır. Bununla ilgili sponsorluk anlaşmaları yaptık. Bu sponsorluk anlaşmaları çerçevesinde Manisa basketbol takımı devam edecek. Hem de çok iddialı bir şekilde devam edecek. Ama bunun parası Manisa Büyükşehir Belediyesinden değil, sponsorların cebinden çıkacak” diye konuştu.
Başkan gayet güzel konuşmuş. Yerel yönetimler tabiki spor ve sanata destek olmalı sahip çıkmalıdır. Ama bunu olabildiğince sponsor desteğiyle yapmak daha yerindedir. Düşünsenize köyde elektriği olmayan adamdan alınan vergi ile altyapı hizmeti yerine basketbol takımı kuruluyor. ADALETSİZ
İnternet ve telefon belediyelerin işi mi yoksa o hizmeti veren şirketlerin mi? Ayrıca Manisa gibi bir şehirde basketbol takımına 210 milyon tl harcanması da akıl almaz, madem usulsüzlük var aç davayı hesap sor…
Evet belediyeler altyapı inşasında bütçe kullanır
Onların telekomünikasyon şirketleriyle olan anlaşmalarına ihalelere bağlı olarak ne kadarını karsilayacagina karar verir
👍
Köylere elektrik yoksa sorumlular getirsin.Internet yoksa sorumlular getirsin.Boyle bir zihniyet nedir?
O yoksa bu da yok.Halk olarak bizi hep böyle yöneticilerinden ülkede hiç bir şey değişmiyor
Köylere elektrik mi?şu mu?internet mi? götürülecek Götürürsün.Ama basketbolda oynansın
Ben verigilerimi veriyorum mu? Veriyorum. KARSILIGINIDA ISTİYORUM.
BU KAFA ILE HIC BIR SEY OLMAZ.
Belediyeler profesyonel sporlara destek olmamalı caykur da millete pahalı çay satmak zarar etmek zorunda kalıyor Belediyeler amatör bireysel sporlara destek olmalı asli hizmetini yapmalı
Şimdi adamın sözlerini bağlamından koparıp cımbızla çekip sanki basketbola para harcamam demiş gibi yorumlar gelir. Sadece başlığa bakılmazsa adam çok doğru şeyler söylemiş, eksik olan bir şey var o da altyapı yatırımına yaklaşımı nedir, bir belediye spora yatırım yapacaksa en başta sporcu yetiştirmeye yapmalı.
Doğru bir yaklaşım, bu iş belediyelerin öncelikli görevi değil, tebrik ederim…
Tebrik ediyorum yerinde bir açıklama.Bir grup oyuncu menajerinin cebini doldurmaktan öteye geçmeyen Belediye Basketbolu bu ülkede artık son bulmalı.Sadece Belediyeler değil Devletin tüm kurumları spordan elini çekmeli.Haksız rekabetin olduğu Voleybol branşı da dahil.Kamu malı oyunculara ve oyuncu menajerlerinin kullanımına sunulmamalı.
Yuzdeyuz katiliyorum. Spora yatirim degil sadece 3-5 menejer ve onlarin kuklalarinin cok dar bir zumrenin cebini doldurmaktan baska bir faydasi yok. Bosa giden paralar. Belediye profesyonel spora ve takimlara para harcamamali. Boyle bir bakis acisi galiba dunya uzerinde tek Turkiye de var.
Kamu kurumları, belediyeler maliyeti çok yüksek spor dalları yerine bireysel sporları desteklemeli; tabana yaymak daha kolay olur.
Devlet kurumları, şirketleri ve belediyeler vatandaş vergileriyle milyonlarca euro, dolara futbol,basketbol,voleybol gibi branşlarda rekabetçi takımlar kurup liglerde mücadele etmemeli hem de ülkede ekonomik çok ciddi sıkıntılar mevcutken. Sadece Türk oyuncular özellikle de gençlerle oyuncu yetiştirme ve geliştirmeye katkı için belli bir bütçede takımlar kurup mücadele ederlerse olabilir. Millete tasarruf yapın deyip de paraları gözü doymayan ve siyasi güç kullanıp hakkından fazla paraya transfer olan,olmaya çalışan sporculara ve menajerlere saçmanın anlamı yok. Buna en güzel örnekler de iktidarın bol para saçtığı ve kimsenin mali hesap sormadığı, vermediği varlık fonundaki banka voleybol takımları ve Thy…
Çok doğru söylemiş.
Basketbolun sponsor tarafından yapılması kararı doğru bir karar, buna karşı çıkan yok,ama bu sponsor ile yapılan anlaşmanın nasıl yapıldığı , takımın adımın ne olacağı, maçların Manisa’da mı olacağı ,Manisa adına oynanacaksa ,bunun ne kadar süreceği gibi konuların , Manisalı basketbol severlerin öğrenmesi en doğal hakkıdır. Bunun açıklama ve bilgilendirmesini de yapmak spor işlerine gelen yöneticilerin görevidir.Basketbolun eğlence sporudur diye açıklama yapılması son zamanlarda doğal olarak bir olumsuzluk yaratmıştır.Açıklasınlar bu detayları .Başkanın düşünceleri sonuna kadar doğrudur.👍
Diğer başkana sormak lazım var mı böyle birşey
Gelen gideni giden geleni karalayip duruyor olan vatandaşa oluyor
Belediyeler amatör spora el atmalı profesyonel sporcular maliyeti yüksek banvit Ülker vb basketbol dan çıktı 5-10 milyon dolarlık bütçeler belediyeleri hizmet yapmaktan alıkoyar
Belediye klüplerinin BSL’ye çıkması yasaklanmalıdır. Bu işi eğlence zannediyorlar…
Eğer yanlış bilmiyorsam, kanunlara göre belediyelerin ve il özel idarelerinin yıllık gelirlerinin %1’ini Gençlik Spor’a aktarması zorunludur. Bu kaynaklar halkın spor yapması ve sporun gelistirilmesi için kullanılır.
Birçok belediye pro spor kulüpleri kurarak ayrıca spor dallarına kaynak sağlamaktadır. Genellikle bunu öz kaynak veya sponsor kaynaklarından finanse ederler.
Bu noktada sorunlar başlıyor bence! Başarılı yapanları ayırırsak; kaynak bulmada usulsüzlükler, kaynağın yanlış yönlendirilmesi, kadrolaşma, sporcu seçiminde ideoloji, veya
pro kulüp yöneticisi görevlendirmeme vb vb yüzlerce sorun ortaya çıkıyor.
Bana göre belediyeler yalnızca amatör sporları desteklemeli, sporu halka yaymak için tesis yapmalıdır. Pro sporcu
yetiştirmemelidir.
Dünyada bu işi çok iyi yapan ülkeler model alınabilir.
Son 20 yılın spor bakanları içinde 1 tane sporun içinden gelen var mı?
Gerçi basketbol özelinde sporun dibinden gelen TBF yöneticimiz var ancak ne kadar başarılı tartışılır.
Belediye başkanının mesajını sadece manşetten okumak yanlış.
Belediyeler boyle yuksek butceli ve sadece dar bir zumreye hizmet eden spora katkisi cok az olan boyle takimlara para yatirmaktan vazgecmelidir. Spor boyle gelismez. Belediyeler halka hizmet etmek icin var 3-5 sporcu ve menejeri zengin etmek icin degil. Kaldi ki o sporcularin hicbiri o bolgenin insani degil. Kendi bolgesinin insanlari bekliyor bu yatirimlari.