Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Anne; Hüzünde Teselli, Kederde Umut ve Zayıflıkta Güçtür (Naci Özonay)

Değerli Antrenör, Öğretmen, Yönetici Arkadaşlarım ve Okurlarımız,

İnsanın dile getirebileceği en temiz, en duru sözcük “anne”, en güzel sesleniş “anneciğim”dir. Bunlar küçük oldukları kadar yüce; umut, sevgi ve şefkatle yoğrulmuş, insan yüreğinin tüm inceliğini, tatlılığını ve sıcaklığını yansıtan çok güzel sözcüklerdir.

Anne hayatta her şeydir: Hüzünde teselli, kederde umut ve zayıflıkta güçtür. Sevginin, şefkatin ve bağışlamanın kaynağıdır.

Annesini yitiren, başını koyacağı bir göğsü, ona dua eden bir eli ve onu koruyan bir bakışı yitirir.

Doğadaki her şey anneden söz eder: Güneş yeryüzünün annesidir, onu ısısıyla beslemek için emzirir, ışıklı kollarıyla sarıverir ve ancak akşam olunca, denizin dalgalarının ritmiyle, kuşların ve ırmakların şarkılarıyla yatıştırıp uyuttuktan sonra bırakır.

Yeryüzü ağaçların ve çiçeklerin annesidir, onları dünyaya getirir, emzirir ve sütten keser; sonra ağaçlar ve çiçekler sulu meyvelerine ve canlı tohumlarına karşı şefkatli birer anneye dönüşürler.

Varoluş içindeki her şeyin annesi de güzellik aşk dolu, ebedi Evrensel Ruh’ tur.

Anne sözcüğü, toprağın bağrındaki tohum gibi saklıdır yüreklerimizde; sevinçte olduğu gibi acıda da dökülür dudağımızdan, gül kokusunun açık havada da, yağmurlu havada da yayılması gibi.*

Değerli Antrenör, Öğretmen, Yönetici Arkadaşlarım ve Okurlarımız,

Evlatları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, koşulsuz seven, fırtınalarda sığınacağı bir liman olabilen, dualarını esirgemeyen, koruyan, kollayan emek sarf eden annelerimizin ve anne gibi evlatlarımıza değer veren, hayatına dokunan herkesin Anneler Gününü kutlar, esenlikler dilerim.

Saygılarımla

*Halil Cibran  Kırık Kanatlar  s:54

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi