Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Banvit ve Ötesi (Şükrü Yaravlı)

udwigsburg içinde birçok amatör spor kulübünü barındıran 90 bin nüfuslu bir yerleşim merkezi. Banvit’in dün Final Four dışı bıraktığı MHP Riesen 1960 yılında kurulmuş. Ayrıca 1912’de kurulmuş profesyonel bir buz hokey takımına ve bir de profesyonel Latin dansları kulübüne sahipler. Nüfusu Bandırma’nın yarısı kadar olan Ludwigsburg için spor, bir kültür ve gelenek. Tıpkı Bandırma’da olduğu gibi. Elli yılı devirmiş Bandırmaspor futbol heyecanı yaşatırken, Bandırma Jets Amerikan Futbol Kulübü de bize kentteki çeşitliliği gösteriyor. Ve tabii ki bu yazıyı yazdıran dün akşamki zaferin sahibi, 1994 yılında kurulan ve 13 sezondur da süper ligde mücadele eden nazar değmesin dediğimiz Banvit Basketbol Kulübü.

Banvit basit bir “basketbol takımı olma” projesi değil. Kente basketbol üzerinden gönderilen sportif bir mesaj. Yenilse de yense de sosyal bir olgu. Namı Bandırma’nın çok ötesine yayılmış bir üçlemenin yönetmeni:

1- A Takım: İstikrarını 13 yıldır koruyan ve bulunduğu yerde olmayı önemseyen, küsmeyen, mücadele eden ve bunun karşılığını bir süper lig finali, iki Türkiye Kupası finali, bir ULEB EuroCup Final Four’u oynayarak ve bu yıl da Türkiye Kupasını kazanarak alan, daha da önemlisi 2006-07 sezonu En Centilmen Taraftar Ödülüne sahip bir camia.

2- Altyapı ve Banvit Kırmızı: Kısa zamanda ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edebilecekleri bir kulüp haline gelmek kolay değil. İyi bir altyapı için fiziki şartları hazırlamanın yanında, bunu donanımlı teknik ve idari insan gücüyle birleştirerek ortaya çıkan pozitif gücün altyapısına sirayet etmesini düşünen bir kulüp. Oyuncuların genç takım biter bitmez hemen A takımda performans gösterecek güç ve tecrübeye ulaşmasının kolay olmadığı bilinciyle Banvit Kırmızı’yı kurarak geçiş metodu üreten vizyon sahibi bir yapı.

3- Sosyal Sorumluluk: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bandırma Şubesiyle ortak yürüttükleri “Banvit Basketbol Kulübümüz ve Banvit’le Kızlar Okula” projesinin yanında yaz aylarında Bandırma, Gönen ve Erdek’te gerçekleştirdikleri şenlik havasında geçen açık hava basketbol turnuvalarıyla da Güney Marmaralı gençleri bedenen ve ruhen besleyen bir kulüp.

FIBA Şampiyonlar Ligi Final Four’una kalma başarısını gösteren, Bandırma’yı ve tüm basketbolseverleri gururlandıran Banvit Basketbol Kulübünü tebrik ediyor ve basketbol felsefelerinin, üretim gücü yüksek birçok küçük şehir ve kasabalardaki yeni oluşumlar için örnek olmasını diliyorum.
(30-03-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi