Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

‘Ben Olduğum Sürece Erşan Hakemlik Yapamaz’

Erşan Kartal’ı 20 yıldır tanırım. Hakemliği ile ilgili eleştirilerim olmuştur ama bildiğim bir şey varsa, o da bu camiadaki en dürüst kişilerden biri olduğudur. Zaten bu nedenle de takımlar o’nu deplasman maçlarında görmek istemişlerdir.

Geçen sezon başlarında yönettiği maçın ardından hakemlerin kullandığı bir aparata zarar verdiği ve Bursaspor Başkanı ile karşılaşmanın akşamı telefonda yaptığı tartışma gerekçe gösterilerek 1 yıl 4 ay cezalandırıldı. Süresi itibariyle cezanın anlamı Erşan Kartal’ın lisansının iptal edilmesi anlamına geliyordu. Sonrasında Kartal cezaya itiraz etti, Tahkim Kurulu 15 dakikada anlayıp karar vereceği dosyası, TBF’nin itirazı da eklenince 8 ayda sonuçlandırdı. Bu karar doğrultusunda cezası indirilen Kartal’ın hakemlik yapmasına hukuki bir engel kalmadı. Ancak MHK Kartal’ı seminerlere davet etmedi. Kartal federasyondaki bazı kişilerle konuyu görüştüğünde aldığı yanıt şu oldu: “Hidayet Başkan ‘Ben olduğum sürece Erşan Kartal hakemlik yapamaz’ diyor.”

Buyruklar, hukukun önüne geçince bir kişinin ağzından çıkan sözler emir kabul ediliyor.

İşin bu noktaya gelmesinin nedeni ise Erşan Kartal’ın Bursaspor maçı sonrası yaşadığı olaylar, yaptığı yanlışlar değil. Bir aparat kırıldıysa parasının ödersin, geçer gider… Erşan Kartal bir yönetici ile tartışan ilk hakem de değildi. Perde arkasında Erşan Kartal’ın özel hayatında yaşayıp resmi makamlara yanlış aksettirilen bir olay var. Detaylarını burada açıklamanın faydası yok… Bu olayı Erşan’ın ağzından dinledim ve yalan söylemediğinden adım kadar eminim. Çünkü Erşan yalan söyleyemeyecek kadar direkt bir adam.

Erşan Kartal’a ihtiyacımız olsa da hakemlik yapıp yapmaması basketbolumuz adına çok şeyi değiştirmeyebilir ama söz hakkı tanınmadan infazı, insani bir davranış değildir ve vicdanlarda kabul görmez. Kartal’ın hakemlik dışında TBF’ye ait olmayan bir organizasyonda görev almasının engellenmeye çalışılması ise bir nefret suçudur. Allah onları ıslah etsin… Görevde kalmak adına ikiyüzlülük yapanları da… (Necip Kapanlı)

20 YORUMLAR

  1. Başı kesik tavuk gibi sağa sola çarpan bir nereye gittiğini ne yaptığını bilmeyen bir basketbolumuz ve camiamız var…😞

  2. Görevde kalmak adına ikiyüzlülük yapanlar cümlesi belkide yazının en doğru kısmı.Bir MHK başkanı düşününki hakemlerinin arkasında duramayan.MHK üyelerini saymıyorum bile çünkü işleri güçleri el kaldırıp durmak,bir çoğu Erşan’la aynı sahada düdük çaldı.Ama utanmadan da aramışlardır Erşan’ı kardeşim takma kafanı biz yanındayız dostuz arkadaşız diye.Ama günün sonunda alınan karara fikirlerini bile söyleyememişlerdir.Çünkü koltuklarından olma korkusu yaşayan vasıfsızlardır.Kaç yıldır emek veriyor bu çocuk.Mutlaka yanlışları hataları olmuştur ama bir gencin geleceğini bu kadar kolay harcamak yakışmadı.

  3. İktidarın ülkeyi getirdiği noktanın sonuçları bunlar. Tahkim kararı almış,hukuki engel de yok keyfe keder ben varken hakemlik yapamaz ne demek,ben kanun,kural,karar,otorite,kurul falan takmam demek peki ona bu cüreti ve cesareti veren kim,danışmanı olduğu kişi. Konuyla çok alakası olmayabilir ama ülkemizdeki zihniyetin ne olduğunun iyi anlaşılması bakımından bilgi olarak yazalım, Türk Hava Yollarından yandaşlara yer açılsın diye haksız yere işten atılıp,işe iade davalarını kazanan binlerce emekçi sosyal hakları için de dava açıp kazandılar üstelik yargıtay da onadı ama şirketin başındaki kişi yargıtay kararını yıllardır uygulamıyor,kararı takmıyor,millete hakkını vermiyor ! Bu şahıs bu cüret ve cesareti kimden alıyor,tbf başkanının aldığı kişiden! Alın size ülkenin geldiği noktadan iki farklı olaydan aynı örnek !

  4. Gerçekten yıllarca Erşan Kartal ile maç yöneten seyahat eden yemekyiyen gezen tozan ama şimdi MHK üyesi olan arkadaşlarının hiç yüzü kızarmıyor mu? Bu kadar önemli MHK de sadece adınızın geçmesi, orada kukla gibi bulunmanız. Aranızda bu toplumda güya saygın meslek sahipleri var. Bu titre ihtiyacınız mi var? Hiç sıkılmıyor musunuz camianın yüzüne bakarken. Herkes kukla olduğunuz için arkanızdan alay ediyor. Hakemken arkasından söylemediğinizi bırakmadığınız adamın kuklası olmak nasıl bir duygu acaba?

  5. Yahu gülerim ağlanacak halimize 🙂
    Acaba bu haberin bir değeri var mı insanlar üzerinde? Bu kadar önemli bir olaya sadece 3 kişi yorum yazmış. İnanamıyorum. Bu adama çok yazık oldu. Kendi hataları vs bir yere bırakın Türkiyedeki en dürüst hakem. Zerre eyyam göremezsiniz bu arkadaştan. Yahu kimsiniz? Nesiniz? Hayır mı yaaa? Devletin kanununun yasalarının onay verdiği bir kişiye hangi cüretle hangi hadle “başkan burda olduğu sürece sen hakemlik yapamazsın” diyebilirsiniz. Siz kimsiniz? Yahu bir kişi de çıkıp bişe diyemiyor mu? Şaka mısınız?

  6. Konu MHK den açılmışken maddi/manevi çıkarlarını korumak için yapmayacakları iş olmadığını bilmeyen var mı. Hepsi büyük gibi gözüken ama adam kayırmadan, torpilden, görev sayısını arttırmaktan, harcırahtan başka bir şey düşünmeyen küçük bir (ayrıcalıklı)grup.

  7. Egosunu tatmin etmek adına hukuk kurumu kararını hiçe sayan sadece basketbol camiasının başındaki eski basketbolcu Hidayet bey mi? Her kurumun başındaki kişi aynı davranış biçimini gösteriyor. Demek ki bu dönemin konjonktürü bu. Hayırlı olsun. Erşan Kartal konusu baştan sona anlamsız bir biçimde gelişti. Bir hakem aparata zarar vermiş. O aparatı tazmin eder geçer gider. Bir kulüp başkanı ile tartışmış. Nedenini öğrenirsin, hakeme bir kaç maç, hakeme telefon açan kulüp başkanına da gerektiği kadar ceza verirsin olur biter. Ülkenin en gözbebeği olması gereken hakemini silmeye kalkmanın altında yatan asıl gerekçe nedir? Bunu sorgulamak gerekmez mi? Dahası o kulüp başkanına Erşan’ın telefonunu kim vermiştir. Bu olay KVKK’ya göre suçtur. Bu konu araştırılmış mıdır Erşan Kartal’a ceza verilirken. Aklımda daha çok soru var ama sizleri fazla sıkmayayım. Son söz ; 60 yıldır basketbol sahasında nice tuhaflıklar gördüm de bu kadar sinir bozucu olanını ilk kez görüyorum. Allah beterinden korusun.

  8. Tüm basketbol hakemleri derneklerin yönetimlerini Erşan Kartal olayında süreci yönetemeleri ve süreç boyunca gösteremedikleri “karakterli” tutum için kutlamak lazım. Yapamadıkları tüm açıklamalar erşan hocanın ne kadar yanında olduklarını gösterdi. Bugun erşan hocanın başına gelenler karakterli olan her hakemin başına gelebilir. diğerleri için zaten problem yok. Bu olayda tepkisini koyamayan meslektaşının yanında olamayan hatta protesto edemeyen bir oluşumunda yaşamasına gerek yok. Bu rezillik tüm derneklere yeter.

  9. Balık baştan kokar dedikleri bu olsa gerek.
    Birilerini yönetecek olanlar önce kendini yönetmeyi bilmeli.Liyakatlı olabilmek için önce kendinden başlamalı.Bu ülkede sporcu,antrenör yada başkaca işleri yapan birileri olabilirsin ammaa yönetici olamazsın!Yeni yeni okulları açıldı ammaa yinede yönete bilmek kendi paratiğiyle başlayan bir süreçtir yönetici olabilmek.En azından,insanlar atamayla ve liyakatsız değil kendi yöneticilerini kendileri seçe bilmeli.Arkadaş ve dostların desteklemesi elbetle önemlidir. Ancak;hakemlerin ve sporcuların kendi iradeleriyle sendikalaşması bir kez daha ortada bir gerçekliktir. Ülke olarak birkez daha görüluyorki demokratik bir yönetim bir ihtiyaç ve gerekliliktir.
    Sevgiler…

  10. Kendin doping yap ceza al abd de bile bir takıma imza atacakken arabalarda şehir turu atmışken fake yapıp başka takıma 5 milyon için imza atan adam değil mi ya bu hido? sen kimsin ki memeği ile senin basketbolculuğundan çok daha uzun süre hakemlik yapan bir adama bunları diyebiliyorsun? Hakemlerden haz etmem aralarında iki elin parmağını geçmeyecek ADAM var onlarıda bunlar yiyor eğilmemiştir bükülmemiştir ondandır Erşan hoca kesin bunun bir arkadaşına kural ne diyorsa o demiştir ondandır bunların acısı belli bu devir bitince sizler yargılanmayacaksınız sanıyorsunuz değil mi :))

  11. hakem arkadaşlar sözüm size.

    belki yenisiniz, yıllarınızı bu camiada düdük çalarak geçireceksiniz. Belki de tecrübeli, yılların tecrübesi, yaşanmışlığı var. Bir de ne var biliyor musunuz?

    Liyakatsizlik. Bir adam ve o adamın kuklaları, ağzını açıp, tek bir cümle sarf ederek sizin tüm emeklerinizi, hayallerinizi çöpe atabilir. Bu Erşan abide böyle oldu, sizde de böyle olacak.

    “Bana bir şey olmuyor ki, bana ne!” diyen hakem arkadaşlar, mağdur olduğunda Erşan abiyi hatırlasın. Siz bugün buna tepki göstermediniz, gelecekte sizin mağduriyetlerinize de kimse tepki göstermeyecek!

  12. “Ben oldukça bu ülkede faiz artmaz……” Belli olmaz arkadaşlar …. Bu federasyon başkanı varken Sayın Kartal hakem olur mu bilmem ama kesin olan şey şu: Basketbol asla ayağa kalkamaz !

  13. Sevgili Necip’im,
    şahane yazmışsın,Allah kimseyi özgüvenli cahillerle,
    şımartılmış aptallarla ve çocuk kafalı yetişkinlerle muhatap etmesin

  14. Eskiden neler oluyordu neler, şimdi internet var, teknoloji var, kamera var. Bundan 30 yıl önce ne filmler çevrilirdi de kimse bilmez duymazdı. Erşan Kartal konusuna gelince ne demek ben olduğum sürece Erşan hakemlik yapamaz demiş? Acaba MHK Başkanı mı diyor bunu da Federasyon Başkanı’nın üzerine sarıyor. Bırakın artık bu aptalca egoları bir kenara da Basketbol için çalışın

  15. Yalan haber yapanlar yanlışı göremeyenler bu mevkiler size kalmaz.siz 22 yıllık bir hakemi çok iyi yetişmiş bir genç hakemi iftira ve yalanlarınızla nasılda linç ettiniz.ailesine ve kendisine acılar yaşattınız..daha beterini yaşayın inşallah..ama hak yerini bulacak birgün gülen biz olacağız…utanın bee..bu yazıları Google dan kaldırın..şiddet filan yok…Erşana aşık bir kadının intikamı bu..kimseye yüzvermeyen oğlum asla kadına şiddet yapmadı yapmaaaz….hidayet oğlumuz sen. Kendi ne bak..haberlerini okuyup görüyoruz..bunu erşaNa yapmıcaktın..mahkemeler devam ediyor.az daha bekleyin..nasıl olsa sonuçlanır. O zaman ben o yüzünüzü görürüm inşallah🥺😲

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi