Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Benim adayım Düzce Fatih Orta Okulu (Necip KAPANLI)

TBF’nin “Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü” için başvuru süreci başladı.

Geride bırakmakta olduğumuz yıla baktığımızda basketbolumuzda birçok fedakarlık, kahramanlık, centilmenlik örnekleri bulabiliriz ama içlerinden hiçbiri beni Düzce Fatih Ortaokulu Kız Takımı’nın Türkiye Şampiyonluğu kadar etkilemedi.

Turnuvanın ilk günlerinde İstanbul takımlarını devirmeye başladıklarında rakiplerini arayıp sormıştum: Yaşı küçültülmüş oyuncuları mı var? Başka illerden getirilmiş toplama bir takım mı?

Herkesten aynı cevabı aldım: “8 tane Düzceli kız çatır çatır oynuyor, hepimizi yeniyor.” Zaten sonunda da şampiyon oldular.

Aynı sınıftaki 22 kız arasından seçilmiş 8 oyuncu. Okulun bahçesinde beton bir saha ve tek pota. Düzce Spor Salonu’ndan haftada iki gün yararlanabiliyorlar ve antrenör-öğretmen Hakan Ateş kızları tek tek evlerinden alıp takımı otomobiline dolduruyor, antrenmandan sonra da saat 23 gibi evlerine bırakıyor. Oyuncuların ayakkabılarını okulun öğretmenleri aralarında para toplayarak alıyor. Düzce’de basketbollarının gelişimini sağlayacak iyi maç oynama imkanları yok ama okul müdürü, veliler, herkes basketbol delisi olmuş, takıma destek vermeye çalışıyor.

…Ve bu takım gidip Türkiye Şampiyonası’nda, yurdun her yerinden oyuncu getirip kadro kuran büyük İstanbul takımlarının oyuncularının yer aldığı, her türlü imkanara sahip takımları yenip Düzce’ye şampiyonluk kupasıyla dönüyor ve bütün Anadolu’ya mesaj veriyor: Çalışın, sizin de olur.

Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü için adayım Düzce Fatih Orta Okulu…. Müdüründen, velisine, öğretmeninden oyuncusuna kadar… Ana onlar 5 bin liralık para ödülünden daha fazlasını, bir spor salonunu hak ediyorlar.

Ayrıca Gaziantep Basketol’un yaşamına devam etmesi için bütün zorlukları yenmek için verdiği mücadeleyi kazanan genel menajer Boray Dai’nin ve basketbolumuzda havanın yumuşaması için centilmenlik konusunda öncülük yapan TOFAŞ ve Banvit’in de mansiyon ödülünü hak ettiklerini düşünüyorum.

(28-11-2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi