Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Bilanço 2017 (Hayri Pekergin)

Turnuvaların son maçı zordur.

Hele Dünya Şampiyonası vizesini bir gün önce elde ettikten sonra son bir galibiyet için gerekli mental odaklanmayı sağlamak kolay değildir.

Bugün Kadın Milli Basketbol Takımı Letonya’yı yenerek bunu başardı.

Tüm oyunculara teşekkür etmemiz gerekiyor.

2015 Avrupa Şampiyonasında olduğu gibi 5. sırayı aldık.

2015’e göre gerileme yok.

Turnuvanın bilançosuna gelirsek;

Konuya yakın olanlar bilir. Düzgün bir bilanço analizi karşılaştırma yaparak mümkün olur.

Biz de 2015 ve 2017’yi karşılaştırarak devam edelim;

2015 Avrupa Şampiyonasında çeyrek finalin 3.çeyreğinde Sırbistan önünde savunmada ivme kaybederek ilk 4 sıradan uzak kalmıştık.

2017 Avrupa Şampiyonasında, Yunanistan önünde yine çeyrek finalin 3.çeyreğinde yine savunma direncini kaybederek bir yenilgi aldık.

Bu tekrarlanan senaryo, bundan sonraki hedefli turnuvalarda özellikle hem hücum hem de savunma olarak büyük yükleri omuzlayan 1 ve 2 numaralar arasında ortaya konacak görev paylaşımı ve bu kapsamda oluşacak rotasyon ile ilgili rotayı çizmemizi gerektiriyor.

Olcay Çakır ve Pelin Bilgiç’in point guard pozisyonunda, rakibi hırpalarken hücumun sorunsuz akmasını sağlayacak şekilde gelişim sağlayıp süre ve sorumluluklarını arttırması gerekiyor.

Bu şekilde maçların sonundaki kırılma anlarında Işıl Alben ve Birsel Vardarlı Demirmen’in diri kalmasını sağlamış olacağız.

Bundan sonraki dönemde forvet pozisyonundan gelecek katkılar, hem guardlarımız üzerindeki skor baskısını hafifletecek hem de rakip savunmaların işini zorlaştıracak şekilde çok boyutlu bir hücum sistemimiz olmasını sağlayacak.

Bu kapsamda 3 numaralarımız arasında Letonya maçında ön plana çıkan Cansu Köksal’ın ve bu pozisyonda onunla rekabet edecek diğer isimlerin gelecek performansı önem taşıyor.

Quanitra’nın artık daha dengeli, güçlü yönleri kadar zayıf yönlerini bilen, sakinleşmiş bir profilde sahaya çıkması, büyük faul sorunu yaşamadan turnuvayı tamamlaması gelecek için pozitif.

Ben bu turnuvada Tilbe Şenyürek’in daha yüksek enerji ile sahada daha belirgin işler yapmasını bekliyordum.

Açıkçası oynadığı pozisyon büyük fizik efor gerektiriyor. Bu eforu sezon sonundaki bir turnuvada ortaya koymak ise bu turnuvada kendisinden beklediğimiz güçlü bir odaklanma ile mümkün.

Quanitra, Tuğçe Canıtez ve Bahar Çağlar’ın yanına Tilbe Şenyürek ve arkadan gelen İlayda Güner ve İnci Güçlü’nün eklenmesi bizi pota altında farklı bir profile taşıyabilir.

twitter: @hayripekergin
(25-06-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi