Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

BSL’de 6. Haftanın Analizi (Erdi Özten)

ÇAĞDAŞ BODRUM SPOR: 83 – ONVO BÜYÜKÇEKMECE: 79

  • İki takımın da savunma sahasında sert başlamadığı ilk bölümde farkı yaratan bireysel performanslar oldu. Geçiş oyunlarından elde edilen sayıların katkısı ile hücumu çeşitlendiren ve Johnson&Artis ile çok yüksek yüzde yakalayan ev sahibine karşı Reed dışında skorer çıkartamayan Çekmece üstünlüğü rakibine verdi. 3 uzuna dönen ve Alibegovic’in fiziksel avantajını sırtı dönük oyunlarla kullanıp, yardımlara yüzdeli ceza kesen ev sahibi farkı açmaya devam etti. Hücumda organize olmakta zorlanan Çekmece skoru geriden takip ederken, Ray’in kıpırdanması ve özellikle Emircan’la beraber yükselen savunma enerjisi sayesinde farkı tek hanelere indirerek devreye girmeyi başardı.
  • İkinci yarıya tempolu başlayan ve adam değişme savunmasına içeriden atak eden Çekmece ritmi ele geçirdi. Bodrum ise Artis ve Alibegovic’le skoru önde götürmeyi başardı ama yapılan erken atışlar ile ritimden uzaklaştı. Topu paylaşmaya devam eden ve Leon&Bruinsma ikilisinden aldığı şut katkısı ile ivmesi artan Çekmece skora yaklaşmaya devam etti. İlk yarıda ki 3 uzun denemesini tekrar eden rakibine alan savunması ile cevap veren deplasman ekibi skoru dengelerken, Bodrum aradığı skoreri bulamadığı bölümde yaptığı top kayıpları ile hücumda sorun yaşadı. Son bölümde öne geçip, maçı bitirme şansı yakalayan deplasman ekibi kritik hücumlarda skor üretemedi. Uzatmada son anlara girildiğinde oyun yine ortadayken, Bodrum Reed’in 1×1’lerini savunmayı başararak galibiyete ulaştı. Yapılan 21 top kaybına rağmen, maç başı yakalanan fark ve kritik anlarda ki savunma enerjisi ile kazanan ev sahibi galibiyeti elde etti. Çekmece ise Perez&Ray ikilisinden yine istediğini alamamasına rağmen, Leon&Emircan’ın ekstra katkıları ile kazanma şansı yakaladığı maçı küçük detaylarla kaybetti.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ: 86- DARÜŞŞAFAKA LASSA: 93

  • Bahçeşehir ikili oyunlar üzerinden skor bulup, sabırlı hücum ederek iyi başladığı oyunda üstünlüğü ele aldı. Savunma sahasında daha fiziksel oynamaya başlayan deplasman ekibi, Withers’ın dış atış isabetleri ve McCormack’in Boutsiele karşısında kurduğu üstünlük ile oyunu dengeledi. Daçka; kısaları ile özellikle tepeden perdeleme açısını değiştirerek kurgulanan aksiyonlarla çembere rahat atak ederken, düzen içerisinde istediği aksiyonları yaratan taraftı. Bahçeşehir ise Hadi’den gelen ekstra katkı ile oyunda kalmaya çalışırken, Boutsiele- McCormack eşleşmesinden üretim sağlanamaması ve bireysel çözüm arayışı ile akıcılığı sağlayamadı. Hücumda ki verimsizlik savunma sahasında ki sorunlar ile birleşince Daçka oyunu kontrol altına aldı. Oyunun devamında tepeden 4 numara ile kurgulanan aksiyonları kullanmaya devam eden deplasman ekibi Withers’ın şut, Allmann’ın penetre üzerinden bulduğu sayılarla farkı açmayı başardı.
  • İkinci yarıya Bahçeşehir farkı kapama arzusu ile düzen dışı deneme atışları ile başlarken, Daçka daha dengeli geçirdiği bölümde kontrolde kaldı. Oyunun devamında daha verimli hücumlarla çembere atak etmeye başlayan Bahçeşehir, bunun ödülünü alarak skora yaklaştı. Kısa bir sekansla tekrar ivmelenen ve doğru tercihleri yüksek yüzde ile birleştiren Daçka farkı yeniden açtı. Ev sahibi Cavanough+4 kısa denemesi ile hücum temposunu yükseltip, Bouteille’in de devreye girmesi ile hareketlendi. Buna karşılık çembere atak ederek ve McCormack’in hücum ribaundlarına verdiği katkı ile kontrolü kaybetmeyen Daçka önde kalmaya devam etti. Withers’ın dış atışlar, Rahkman’ın çembere atak ederek fark yarattığı deplasman ekibi, Allmann&Jones ikilisinin 11 sayıda kalmasına rağmen çok iyi bir takım performansı ve üretilen 93 sayı ile deplasmanda ilk kez kazandı. Bahçeşehir ise savunma kaynaklı yaşadığı sorunlarla potasında 93 sayı görüp, hücumda akıcılığı bulamadığı günde sahadan mağlup ayrıldı.

BEŞİKTAŞ EMLAKJET: 76 – MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR: 73

  • Hücumda istediği başlangıcı yapamayan ve Needham’ın top kayıplarından kaynaklı çemberinde kolay sayılar gören Beşiktaş, maçın ilk 4 dakikasında sayı üretemedi. Manisa’da hücum düzenlerini istediği seviyede kullanamazken, Terry ‘nin enerjisi skorda farkı yarattı. İki takımın da sayı üretmekte zorlandığı ilk çeyreğin sonlarında yardım savunmalarına karşı yüzdeli dış atışlar oyunun dengede kalmasını sağladı. İlerleyen bölümde Yiğit ve Needham ile dış atışlarda isabetler bulan Beşiktaş skorda öne geçerken, sabırlı hücum ederek çembere yakın oynamaya devam eden deplasman ekibi skora ortak olmaya devam etti. Beşiktaş Terry’nin olmadığı bölümde çift 4 sahada kalan rakibine karşı hücum ribaundlarında etkili olurken, skorda denge bozulmadı.
  • Devre başında iki takım da savunma dengesini bozup boş atış bulma noktasında problem yaşadı. Yarı saha hücumlarının tıkandığı noktada, ribaund sonrası tempoyu yükseltmeyi başaran Beşiktaş skorda öne geçti. Bu bölümde sorunu dış atışlara yönelmek yerine çembere giderek çözmeye çalışan Manisa istediğini alarak farkın açılmasına izin vermedi. Düşük yüzdeler devam ederken, Hammonds&Mitchell ile ivmelenen Beşiktaş bu maç özelinde ciddi fark yakaladı. Skorda geri düşmesine rağmen savunma direncini kaybetmeyen Manisa, Russell’ın adam eksilterek kendine ve etrafına pozisyon yaratmasıyla tekrardan oyunu dengeye getirdi. Matthews&Mithcell’la boyalı alana atak ederek skor üreten Beşiktaş’a karşı Russell önderliğinde son ana kadar oyunun içerisinde kalan Manisa öne geçmeyi başaramadı. Ev sahibi geniş rotasyonun etkisi ile son dönemde daha diri kalıp, hücum ribaundlarında yarattığı farkla galibiyete ulaşmayı başardı. Manisa ise dar rotasyon ve hücumda ki düşük performans nedeni ile oyunda sürekliliği sağlayamayarak galibiyete ulaşamadı.

PINAR KARŞIYAKA: 95 – BURSASPOR INFO YATIRIM: 75

  • Oyuna iç sahadaki yüksek enerjisini sahaya yansıtarak başlayan Karşıyaka çembere çok rahat ederek skor üretti. Bursa ise rakibin enerjisine karşılık vermeye çalıştığı ilk bölümde oyunun temposunu ayarlama noktasında problem yaşadı. Hızlanan oyun Karşıyaka’nın istediği akıcılığı sağlamasını kolaylaştırırken, içeriden dışarıdan yüksek yüzdeyle oynayan ev sahibi farkı çift hanelere çekti. Savunmasını oturtamayan ve net ribaundu alamadıkça hücumu yarı sahaya kalan Bursa üretim problemi yaşadı. Tempoyu istediği seviyede tutan ve Kenan’ın liderliğinde verimli hücum etmeye devam eden Karşıyaka ilk çeyrekte yakaladığı farkın üstüne koyarak, 53 sayı attığı devreyi farklı şekilde önde kapadı.
  • İkinci yarıya Floyd’un agresif oyunu ve savunma dengesini bozarak etrafına yarattığı pozisyonları değerlendirerek başlayan Bursa, savunmada standardını oturtamayarak farkı kapatma şansını değerlendiremedi. Vitto’nun devreye girmesi ve devamında Kenan’ın sırtı dönük oyunları üzerinden yaratılan pozisyonlarla ritmini tekrar bulan ev sahibi oyunu kontrol etmeye devam etti. Farkı istediği seviyede tutan ve Hillard&Brown ile dışarıdan yüzdeli oynamaya devam eden Karşıyaka evinde fire vermeden devam etti. Ev sahibi ekip rakibinden 17 asist daha fazla yaptığı, topu ve skoru çok iyi paylaştığı günde oyunun başında kontrolü altına aldığı maçtan galip ayrıldı. Bursa ise savunma sahasında kendi standardından uzakta kaldığı ve toplamda 9 asist (Floyd hariç 3) yaparak hücumda üretim sorununu ciddi seviye yaşadığı günü mağlubiyetle kapadı.

REEDER SAMSUNSPOR: 73 – ANADOLU EFES: 93

  • Çembere yakın oynayarak skor üreten ve Zizic’in varlığından boyalı alan bitiriciliği ve hücum ribaundları kısmında faydalanan Efes’e karşı, Samsun bireysel çözümlerle oyunda kaldı. Çembere yakın sayı üretmekte zorlanan ev sahibi, Crawford başta olmak üzere dış atışlarda yakaladığı yüksek yüzde ile skorda öne geçti. İlerleyen bölümde oyunun seyri benzer şekilde devam ederken, Efes boyalı alandan rahat skor üretmeye devam etti. Konate’nin yokluğunun etkisi ile Zizic’le eşleşemeyen Samsun, denediği farklı opsiyonlara rağmen boyalı alan savunmasına çözüm üretemedi. Hücümda da çembere çok yaklaşamayan ve çözümü dış atışlarda arayan ev sahibi, ilk çeyrek yüzdelerini yakalayamayınca fark Efes lehine açılarak devam etti.
  • İkinci yarı yüksek tempoda başlarken ev sahibi Mooney ve Crawford ile 1×1’ler üzerinden skor üreterek oyuna ortak olmaya çalıştı. Alan savunmasına dönen rakibine karşı Melih’in dış atışları sayesinde kontrolü kaybetmeyen Efes skoru önde götürmeye devam etti. Mooney’in ikili oyunlarda terse atak ederek takımını skorda tuttuğu bölümde Samsun farklı savunma denemeleri yapmaya devam etti. Zizic’i tekrar hatırlayan ve hücum temposunu arttıran Efes, rakibin düşen savunma direncine paralel skor üretiminde rahatladı. Zizic’in dışarıda olduğu kısımda Levi’yi 5’e atan ve hücumu kısaların düzleminden uzaklaştırarak ivmelenen Samsun, savunmada istediği sertliği yakalayamayarak skoru geriden takip etmeye devam etti. Zizic’in çok ağır bastığı günde, boyalı alan etkinliğini maçın başından sonuna kullanan deplasman ekibi galibiyete ulaştı. Uzun rotasyonunda Konate’nin yokluğunun etkisi ile çemberi savunmakta zorlanan ev sahibi ise hücumda da iç dış dengesini sağlayamadığı günü mağlubiyetle kapadı.

GALATASARAY EKMAS: 75 – TÜRK TELEKOM: 76

  • İkili oyunlarda yönlendirme savunması ile başlayan Galatasaray, Wallace’ın savunmasında problem yaşayarak Telekom’un skorda öne geçmesine engel olamadı. Hücumda ise savunma dengesini bozup pozisyon yaratacak kısasını bulmayı başaramazken, Halilovic’in 1×1’leri ve hücum ribaundları üzerinden skor üretti. Wallace’ın etkinliğine Adams’ın da katılımı ile boyalı alana rahat atak etmeye devam eden Telekom skorda önde kaldı. Özellikle forvette ki ikili oyunlarda iletişim sorunu yaşayan rakibine karşı, savunma dengesini bozarak yaratılan dış atışlarda yüksek yüzde ile oynayan deplasman ekibi farkı açtı. 1×1’ler üzerinden çembere atak ederek skor üretmeye başlayan Galatasaray, ilk 3 sayı isabetini de bularak hücumda ivmelendi. Bu dönemde topa baskının artmasına paralel uzunların pas istasyonu olduğu dönemde top kayıpları yapan Telekom ritimden uzaklaşarak farkı koruyamadı.
  • İkinci yarıya daha organize başlayan ve bulduğu pozisyon kalitesini yükselten Galatasaray dış atışlarda ki düşük yüzdeye rağmen oyuna ortak oldu. Artan topa baskı karşısında organize olmakta zorlanan Telekom ise bireysel çözümlerle oyunda kaldı. Wallace’ın devreye girmesiyle kontrolü yeniden alan rakibine karşı, rotasyonu sürekli değiştirerek aradığı kısa grubunu bulmaya çalışan Galatasaray skorda tekrar geri düştü. 4 kısa + Sadık ile eşleşmeli alan savunmasına dönen rakibine karşı tepeden atak ederek skor üreten Telekom, oyunu önde götürmeye devam etti. Son bölümde Bost’un devreye girişi Galatasaray’ı oyuna ortak ederken, Telekom son hücumu maç boyu istediğini aldığı boyalı alana atak üzerinden kurgulayarak kazandı. 9 asistte kalmasına karşın, Wallace başta olmak üzere skorer isimlerinin 1X1’lerinden istediğini alan ve savunma konsantrasyonu ile rakibi ritme sokmayan Telekom önemli bir galibiyet elde etti. Maç boyu farklı rotasyonlar ve farklı savunma düzenleri ile oyunun içerisinde kalmaya gayret eden Galatasaray ise 3/27’lik dış atış yüzdesinin ciddi etkisiyle konrolü ele geçiremeyerek sahadan mağlup ayrıldı.

TOFAŞ: 86 – FENERBAHÇE BEKO: 95

  • Oyuna Maye’in tuttuğu isim üzerinden atak ederek başlayan Fenerbahçe istediğini alırken; savunmada sırtı dönük eşleşmede dezavantaj yaşamamak için O’Brien’ı Hayes ile tutup, Tarık’ı Maye ile eşleştirdi. Tempoyu arttıran ve Homesley’in ikili oyun aksiyonları ile sayı üretmeye başlayan ev sahibi skoru dengeledi. Oyunun devamında Tofaş’ın top tarafından yardıma gelerek yaptığı savunmayı, topsuz kat ve pas ile cezalandırarak ivmelenen deplasman ekibi farkı açtı. Rotasyon sonrası akıcılığını kaybeden rakibine karşı net ribaundu alarak tempoyu yükselten Tofaş skora yaklaşmayı başardı. Mola sonrası Motley&Madar ile toparlanan Fenerbahçe, yarı sahada istediği üretimi sağlayamayan rakibine geçiş oyunlarında da ceza kesince fark çift hanelere geldi. Tofaş yarı sahada Homesley’in ikili oyunları dışında pozisyon yaratmakta zorlanırken, tempoyu yükseltmek için ihtiyaç duyduğu savunma sertliği ve ribaundu bulamadıkları dönemde farkın açılmasına engel olamadı.
  • İkinci yarıya savunmada daha istekli başlayan Tofaş; yarı sahada Wiley’ı bulup, açık sahada da dış atışları yüksek yüzde ile değerlendirince oyuna ortak oldu. Fenerbahçe Homesley’in erken ve yüksek ikili oyunlarını savunmada sorun yaşarken, Tofaş’ta Motley’in hücum ribaundlarına engel olamadı ve denge devam etti. Hücumu çeşitlendirmek için Tolga’nın sırtı dönük hücumlarını kullanan Tofaş istediğini elde ederken, Özgür bu bölümde değerli skor katkısı verdi. Hücumda ivmelenen ev sahibi savunma sahasında ise tepeden kolay eksilerek ve özellikle köşeden bulunan şutları savunmada sorun yaşayarak öne geçemedi. Savunma sertliğini arttırarak rakibi top kayıplarına zorlayan ve hücumda iç dış dengesini sağlayan Fenerbahçe farkı yeniden açarak, kontrolü ele geçirdi. Sestina’yı 5’e atarak sahayı genişleten ve Tofaş’ın yardımlarına close out ataklar üzerinden verimli hücum eden deplasman ekibi kontrolü kaybetmeyerek galibiyete ulaştı. Tofaş ise savunmasını oturtup tempoyu bulabildiği dönemlerde fark yaratırken, bunu maçın tamamına yayamayıp kritik bölümlerde öne geçme şanslarını değerlendiremediği maçtan mağlup ayrıldı.

YUKATEL MERKEZEFENDİ BELEDİYE BASKET: 63 – ALİAĞA PETKİMSPOR: 61

  • Adam değişme savunmasına karşı topu içeri vererek başlayan Petkim, sabırlı hücumlar sonunda Simmons’u bularak skor avantajını ele geçirdi. Oturu’yu 4’e atarak farklı bir yapıyla oyuna başlayan Denizli ise organize olmakta problem yaşadı. Vrenz’in skora verdiği katkı ile beraber Oturu’nun ikili oyun devrilmeleri ev sahibini hareketlendirirken, kısaların 1×1’leri ile hücumu statikleşen ve pas sirkülasyonu azalan Petkim çeyrek başında ki ritmini kaybetti. Mahir’i bularak iç dış dengesini tekrardan yakalayan ve Efianayi’nin şut katkısı ile farkı açan deplasman ekibine karşı Oturu’nun üzerinde ki konsantrasyonu sayı paslarına dönüştürmesi ve Berke’nin skor katkısı ile cevap veren ev sahibi oyuna ortak oldu. Yapılan 10 top kaybı ve Lomazs’ın geçen haftaya benzer düşük performansına karşın savunma sertliğiyle beraber hücumda ki kısa süreli ivmelenmeler ev sahibi adına skoru dengeye getirdi.
  • İkinci devreye yüksek enerjiyle başlayan Denizli, Oturu ve Berke ile skor bularak öne geçti. Savunma sahasındaki performansın açık saha sayılarına dönüşmesiyle beraber kontrolü tamamen ele geçiren ev sahibi farkı açtı. Krizden, ikili oyun savunmasında iletişim kaynaklı basit hatalar yapan rakibine yüzdeli ceza keserek çıkan deplasman ekibi skora ortak oldu. Petkim’de uzunların kendi skorunu yaratabilen isimler olmaması hücum opsiyonlarını kısaların yaratıcılığı ile sınırlandırırken, Denizli’de Oturu’nun kenarda olduğu bölümde hücumda zorlandı. İki takımın da hücumda pozisyon üretemediği ve dış atış isabeti bulamadığı son bölümde çembere atak ederek maçı kazanma noktasına getiren Petkim, son hücumda ki dış atış denemesinden isabet bulamayarak sahadan mağlup ayrıldı. Denizli’de Oturu’nun alışılmış performansına ek olarak Pecarski ve Berke’nin verdiği katkı son derece değerliydi. Ana oyun kurucusuz ve 4 yabancıyla oynadığı maçı 20 top kaybı yapmasına karşın kazanmayı başaran ev sahibi ekip ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi