Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

BSL’de 7. Haftanın Analizi (Erdi Özten)

ONVO BÜYÜKÇEKMECE: 75 – PINAR KARŞIYAKA: 93

  • Maça isabetsiz atışlarla başlayan ve geri koşmakta sorun yaşayan Büyükçekmece, ikili oyun savunmasında da iletişim ve konsantrasyon açısından düşük seviyede başlayınca Karşıyaka skorda öne geçti. Perez’in skor katkısı ile beraber Vernon’a karşı çembere atak ederek kurgulanan hücumlar ev sahibini oyunda tuttu. Karşıyaka açık saha fırsatlarını agresif şekilde kullanmaya devam ederken, Çekmece savunma tarafı kuvvetli yerli grubun yanına topu Ray’e teslim ettiği bölümden istediğini aldı. Ray’in tepedeki yönlendirme savunmasına karşı çembere atak ederek kendisine ve etrafına yarattığı pozisyonlar onları hareketlendirirken, Karşıyaka kontağın zorlaştığı ikili oyun savunmasında iletişim sorunları yaşayarak bu bölümde problem yaşadı. Reed-Perez ikilisine geri dönen ev sahibi savunmada düşüş yaşarken, hücumda da sahadaki 5’in vaad ettiği skor gücünü bulamadı. Ribaund ve açık saha agresifliğini koruyan Karşıyaka, yarı sahada da yüzdeli dış atışlarla farkı açmayı başardı.
  • Yüksek hücum temposu ile beraber savunma dengesini bozacak fırsatları yaratan ve devamında ikinci,üçüncü ataklarla topu paylaşarak devreye iyi başlayan Karşıyaka hücum ribaundları ile de fark yaratınca ivme tamamen deplasman ekibine geçti. Kısa sekanslar hariç hücumda ritim bulmakta zorlanan Çekmece ise düşen savunma direnci ile beraber farkın artmasını engelleyemedi. Alan savunması ile ritmi değiştirmeye çalışan ev sahibi kısa süre başarılı olurken, Brown’un dış atışları son çeyrek öncesi Karşıyaka’nın oyunu kırmasını sağladı. McCollum gibi skorer bir ismi kaybettiği dönemde farklı isimlerden katkı almayı başaran ve top paylaşımını üst seviyeye çıkartan Karşıyaka, ribaund ve geçiş oyunları agresifliğini de sahaya yansıtarak kazandı. Savunmasını oturtamayan ve istediği erken ikili oyun fırsatlarını bulamayan Çekmece ise; topsuz verimi düşük kısa rotasyonu ve oyunu içeriden çeşitlendirecek uzunlara sahip olmamasının total etkisi ile hücum sürekliliğini yakalayamayarak kaybetti.

TÜRK TELEKOM: 89 – REEDER SAMSUNSPOR: 69

  • Telekom maça düşük tempoda başlayıp, Samsun’un agresif ikili oyun savunmasına karşı istediği pas sirkülasyonunu yakalayamazken; deplasman ekibi ise Crawford’un skorer oyunu ile öne geçmeyi başardı. 1×1’ler üzerinden çembere atak eden ve geçiş oyunları ile ritme giren ev sahibi oyunu dengeledi. Okben organizasyonu sağlama noktasında verimli oynarken, dış atışlarla ritmi ele geçiren ev sahibi farkı açtı. Samsun bu bölümde bireysel denemelerden istediğini alamazken, adam eksiltme ve savunma dengesini bozma noktasında fark yaratacak kısayı bulamadı ve üretkenlik problemi yaşadı. Selçuk Ernak ile rotasyona giren Boran; takımı adına savunmada fiziksel teması arttırırken, hücumda da skora önemli katkı verdi. Samsun’un düşen savunma direnci ve topa baskının azalması ile paralel, ikili oyun sonrası devrilen oyuncularını da bulan ev sahibi çift haneli farkla devreye girdi.
  • Düşük tempoda başlayan devrede oyun ev sahibi kontrolünde devam etti. Samsun hücumda pozisyon yaratmakta zorlandı ve top kayıplarıyla ritim bulma şansını yakalayamadı. Momentumu değiştirmek için Levi’yi 5’e atarak kısalan ve alan savunmasına dönen rakibine karşı Telekom organize olmakta zorlanırken, Samsun bu bölümde düşük hücum performansı nedeni ile skora yaklaşamadı. Son bölümde adam değişme savunmasına iyi hücum edemeyen ve düşük yüzdeleri çemberinde açık saha sayısı olarak gören Samsun skora sahadan mağlup ayrıldı. Telekom ikinci çeyreğinde fark yaratıp, devamında tempoyu belirlediği oyunda top paylaşımı ve dış atış yüzdelerinin etkisi ile kazanmayı başardı. Kısalarından istikrarlı katkı alamayan ve uzun rotasyonu daralan Samsun ise oyunun başı hariç ortak olamadığı skoru lehine çevirebilecek oyun gücünü maç boyunca yaratamadı.

DARÜŞŞAFAKA LASSA: 75 – GALATASARAY EKMAS: 72

  • Oyun başında Daçka adına McCormack orta mesafe tehdidi ile fark yaratırken, Bost’un organizasyon katkısı ve Sadık’ın skorer başlangıcı ile Galatasaray daha organize taraftı. Ev sahibi McCormack’in fiziksel avantajını kullanma opsiyonundan uzaklaşıp, kısaların bireysel tercihlerinde düşük yüzdelerde kalınca yakaladığı açık saha fırsatlarını değerlendiren deplasman ekibi farkı açtı. Rıdvan takımı adına kenardan enerji getirirken, Göksenin’in sırtı dönük oyunları ile hücumu şekillendiren ve sahayı iyi paylaşarak doğru hücum eden Galatasaray kontrolü bırakmadı. Forvetten köşeye oynanan ikili oyunlarda devrilen oyuncunun savunmasında problem yaşayan Daçka, Sadık ve Halilovic’in bu noktada ki skor ve asist üretimini durduramadı. Bost’un kenara gelişi ve rotasyonla beraber Galatasaray ikili oyun üretiminde ve hücum organizasyonunda problem yaşarken, Can-Rıdvan ikilisi ile daha dengeli ve çembere atak ederek hücum eden Daçka, savunma sahasında da performansını yükseltince skoru dengeleyip öne geçti. Rotasyona devam eden Galatasaray maç başında ki ritmini bulamayıp, savunmada da düşüş yaşayınca çeyreği 19 sayı geride kapadı.
  • Devre başında Daçka pozisyon üretmekte zorlandı ve McCormack savunmasında fiziksel mücadeleyi iyi veren rakibine karşı dış atışlarda da isabet bulamayarak farkı koruyamadı. Galatasaray’da bu bölümde dış atış yüzdelerinde sorun yaşadı ama çembere yakın oynayarak ve hücum ribaundlarında ki etkinlik ile geriden gelerek öne geçti. McCormack eşleşmesini Sadık’la perdeleme sonrası dışarı açılarak kullanan Galatasaray’a karşı Daçka bu eşleşmede ki fiziksel avantajı değerlendiremedi ve oyunu kısaların tercihleri üzerinden yönlendirmeye devam etti. Üçüncü çeyrek farkını çembere yakın oynayarak yaratan Galatasaray son bölümde ise çözümü daha çok dış atışlarla aradı ve 15 tane 3 sayılık atış denediği çeyrekte hücumu istediği seviyeye çekemedi. Faul hakkı dolan rakibi karşısında çembere gidip, serbest atış çizgisine gelerek skor üreten Daçka yakın giden oyunda avantaj yarattı. Dar rotasyon, skorer isimlerden alınamayan katkı ve bir çok istatistikte geride olmasına karşın mücadele kısmında geri adım atmayan ve kritik dakikaları daha doğru oynayan ev sahibi galibiyete ulaştı. Oyunda belli bölümlerde fark yaratan Galatasaray ise, hücumda ki doğrularından uzaklaşıp süreklilik sağlayamadığı maçta sahadan mağlubiyet ile ayrıldı.

ANADOLU EFES: 85 – TOFAŞ: 75

  • İkili oyun savunmasında Zizic’i topa agresif çıkartarak bu noktada ki defektini ortadan kaldıran ve rakibin ikili oyun üretimini sınırlandıran Efes, hücumda da set temposu ile pozisyon üretmekte sıkıntı yaşamadı ama düşük yüzdeler nedeni ile istekli başlangıcı skora yansıtamadı. Yarı saha üretiminde sorun yaşayan Tofaş ise 1×1’ler ve geçiş oyunları ile skor üreterek oyunda kaldı. Winston’un aksiyonları keskin oynamaya başlaması Tofaş’ı yarı sahada hareketlendirirken, isabetsiz erken atışlar iki takımında istediği ritmi bulmasını engelledi. Top tarafından gelinen yardımlara adapte olarak, Thompson ile iyi hücum eden Efes öne geçti. Çözüm arayan ve ikili oyun savunmasını topa agresif çıkarak, sıkıştırmaya çeviren rakibine karşı bu kez de kısa devrilmeleri kullanarak iyi hücum eden ev sahibi farkı açtı. Tofaş farklı savunmalarla oyunda kalmaya çalışırken, ikili oyun ve 1×1’ler sonrası yardımları yüzdeli cezalandırmaya devam eden Efes devreye önde gitti.
  • Erten’e ilk çeyrekte hazırlanan şutu Beaubois’a kurgulayarak başlayan, set temposuyla fark yaratan ve Thompson’un ekstra dribblingleri ile çembere gidip skor bulan Efes; savunmada da sert başladığı devre başlangıcıyla farkı ciddi seviyelere çekti. Hücumda çözüm üretemeyen ve savunma direnci giderek düşen rakibine karşı, iç dış dengesini sağlayıp iyi hücum etmeye devam eden ev sahibi farkı açmaya devam etti. Rotasyon ve rakibin düşen savunma konsantrasyonunu değerlendirerek hareketlenen Tofaş farkı azalttı ama ortak olacak noktaya getiremedi. Thompson’un dışarıda olduğu dönemlerde organize olmakta zorlanan ev sahibi ekip, savunma standardını belli seviyelerde tutarak kontrolde kaldı. Savunma kalitesini maçın uzun bölümlerine yayan ve hücumda dönem dönem temposunu yükselten Efes çift maç haftası öncesi galibiyete uzandı. 7 yabancılı kadroda, farklı isimlerle ideal rotasyonunu aramaya devam eden Tofaş ise yarı saha hücumunda süreklilik sağlayamadığı ve ilk çeyrek dışında skora ortak olamadığı maçtan mağlup ayrıldı.

FENERBAHÇE BEKO: 90 – YUKATEL MERKEZEFENDİ BELEDİYE BASKET: 64

  • Oturu’nun erken iki faul alıp kenara gelmesiyle hücum planları sekteye uğrayan Denizli, yine bu soruna paralel Motley eşleşmesinde problem yaşayarak skorda geriye düştü. Yarı saha ve açık sahada Motley’in hem skorer hem pas istasyonu olarak verdiği katkı ev sahibinin üretiminde faktör olurken, diğer isimlerin istenilen yüzdede başlamaması farkın açılmasını engelledi. Yeni tranfer Mason’un oyuna girişiyle ikili oyun üretimi artan Denizli skora ortak olmayı başardı. Papagiannis eşleşmesi de Motley’de olduğu gibi Denizli savunmasına problem yaşatırken, açılan farka karşın panik olmadan hücum eden ve savunma sahasında temaslı oyundan geri adım atmayan deplasman ekibi devre sonunda skorda dengeyi sağlamayı başardı.
  • Oturu-Motley eşleşmesini ters taraftan yardıma gelip, ikili sıkıştırmalarla savunmaya çalışan Denizli rakibin üretimlerini engelleyemezken, Mason skorer kimliğiyle sorumluluk alıp takımını oyunda tutmaya devam etti. Fenerbahçe savunma sertliğini arttırıp, dış atış isabetlerini de bulmaya başlayınca momentumu lehine çevirdi. Son çeyreğe de arka arkaya dış atış isabetleri ile başlayan ev sahibi, rakibin düşen savunma konsantrasyonundan faydalanarak oyunu kırmayı başardı. Denizli; Mason savunmasında agresifleşen ev sahibine karşı hücuma yön verecek ikinci ismi bulamayıp, oyunun başında kenara gelen ve ritmini bulamayan Oturu’nun da standardının altında performansından ötürü sürekliliği sağlayamadı. Hücum noktasında çeşitliliği sağlayamayan ve oyunu savunma sahasında ki performansı ile belirli yere getiren Denizli bu noktada ki konsantrasyonunu kaybedince farkın açılmasını engelleyemeyerek sahadan mağlup ayrıldı. Üçüncü çeyreğin ortasına kadar kısalarının ritimsiz oyunu nedeni ile hücum performansını bulamayıp, maçı istediği tempoya getiremeyen Fenerbahçe ise çok yüzdeli oynayarak domine ettiği 33-15’lik son çeyrek skoru ile galibiyete uzandı.

ÇAĞDAŞ BODRUM SPOR: 82 – BEŞİKTAŞ EMLAKJET: 90

  • Maça savunmada alıştığımız fiziksel ve sert başlangıcını yapan Beşiktaş; hücumda da savunmanın verdiği opsiyonları doğru okuyup, yakalanan iç dış dengesiyle beraber farkı çift hanelere çekti. Savunmada istediği başlangıcı yapamayan Bodrum ise hücumda da oynanan ikili oyunlar sonucu topu dolaştıracak boşlukları yaratamayarak pozisyon bulmakta zorlandı. Ahmet’in oyuna girmesi ve özellikle Kerem’e karşı sahip olduğu fiziksel avantaj Bodrum hücumlarının hareketlendirdi. Beşiktaş ise ters eşleşmeleri verimli kullanmaya devam edip, rakibin devam eden düşük savunma konsantrasyonuna yüzdeli ceza keserek çeyreği 34-18 önde bitirerek çok ciddi fark yakaladı. Devrenin devamında hücumda bir nebze toparlanan Bodrum, adam değişme ve çıkış oyunu savunmalarında problem yaşamaya devam ederek farkı azaltamadı.
  • İkinci devrede tempo ilk yarıya oranla daha yüksek seyrederken, Beşiktaş farkı belli seviyelerde tutmaya devam etti. İçeride oluşan dezavantajlı eşleşmeleri önlemek için ters taraftan erken yardım pozisyonu alan rakibine karşı ilk devreye benzer şekilde ceza kesen deplasman ekibi farkı korumaya devam ederken, Bodrum’da Artis’in agresifliği ve Ahmet-Kerem eşleşmesini kullanmaya devam ederek skora yaklaşmaya çalıştı. Adam değişme savunmasından istediğini ilk kez aldığı bölümle beraber savunma enerjisi daha da artan ev sahibi ekip, Artis&Ahmet ile skor bulmaya devam edip farkı tek hanelere çekti. Hücumda Delgado’nun kısa devrilmeleri ile çözüm üreterek skorda kalan ve avantajını korumaya devam eden Beşiktaş galibiyete ulaştı. Bodrum ilk çeyrekte ki düşük savunma performansını erken hücumlarla telafi etme çabası ile oluşan farkı, kalan 3 çeyreği önde kapatmasına ve çok ciddi efor harcamasına rağmen kapatamadı. Beşiktaş ise savunmada sert, hücumda doğru tercihler ve yüzdeli başlangıcın neticesinde elde ettiği farkı belli seviyelerde koruyarak galibiyete ulaştı.
    ALİAĞA PETKİM SPOR: 94 – MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR: 74
  • İki ana yönlendiricisinin olmadığı günde, Cruz’u da kenarda başlatarak savunma yönü ağır basan bir ekiple oyuna giren Manisa bu bölümden istediğini alamadı. Savunmada ki basit hatalar ve hücumda ki üretim sorununun açık saha sayılarına dönüşmesi Petkim’in rahat skor üretmesine sebep olurken, iç sahada yine çok yüksek yüzdelerle başlayan ev sahibi kontrolü ele geçirdi. İkili oyunlar ve çıkış oyunlarını efektif kullanırlarken Thomas’ın skorda, Zoriks ve Efianayi’nin organizasyonda ön plana çıkışı ile farkı çift hanelere çıktı. Cruz’un ikili oyunları ile verimliliği artan Manisa, savunmayı hareket ettirecek top hareketini ilk kez sağladığı bölümde biraz olsun ivmelendi ama savunmada ki fiziksel temastan uzak oyun ve çok sayıda iletişim hatası nedeniyle skora yaklaşma şansı yakalayamadı. Devrenin sonuna doğru Petkim yüzdeleri düşerken, çembere yakın opsiyonları kullanmaya başlayan ve iç dış dengesini bulan deplasman ekibi kısa sürede farkı tek hanelere çekmeyi başardı.
  • Adam eksiltme ve sahayı iyi paylaşma noktasında sorun yaşayan Manisa hücumda ritmini bulamazken, Petkim’in yüksek yüzdeli oyunu devam etti. Adam değişme savunmasına kısalarla hücum etmek yerine topu içeri Terry’e vererek atak ettiği bölümde Manisa’nın verimi yükselirken, Thomas ve Efianayi’nin 1×1’lerinden çözüm üretmeye devam eden Petkim farkı korumayı başardı. Cruz üzerinde ki baskıyı arttıran ve yüksek ikili sıkıştırmalarla agresifleşen ev sahibi rakibin üretim kanallarını kapatırken, ters eşleşmeleri kısaların yüksek şut yüzdesi ile cezalandırarak oynamaya devam etti. Önemli skorerlerinden yoksun olmasından dolayı hücum kapasitesi azalan Manisa, savunma tandanslı hale getiremediği oyunu özellikle ters eşleşmelerde kısaların 1×1 savunmasında yaşanılan sorunlar neticesinde kaybetti. Petkim ise 3 yabancı kısasından 65 sayı bulup, asist sayısında geride olduğu maçı 1×1 hücumlardan elde ettiği yüksek verim neticesinde kontrol ederek kazandı.

BURSASPOR INFO YATIRIM: 104 – BAHÇEŞEHİR KOLEJİ: 92

  • İki takımın da savunmada düşük performansla başladığı maçta; Bahçeşehir erken aksiyonlar ve 4 numara ikili oyunlarından Cavanaugh’un bitiriciliği ile sonuç alırken, Bursa’da çıkış oyunlarını ve Hamilton’u kullanma çabasında başarılı oldu. Bahçeşehir pas adedinin düşük kaldığı hücumlarda bireysel yeteneklerle skor üretirken, Bursa maçın devamı için değerli olan paylaşım ve düzen içerisinde üretimi daha başarılı yapan taraftı. 3 uzun denemesinden David-Berkay eşleşmesinde eksiye düşerek vazgeçen deplasman ekibi, yerlilerin çoğunlukta olduğu rotasyona paralel savunmada biraz olsun toparlanırken bu kez de hücumda üretim problemi yaşadı. Ev sahibi ekip küçük farklarla önde götürdüğü oyunda Brown liderliğinde yay gerisinden bulduğu isabetlerle farkı açmayı başarırken, yakaladığı açık saha fırsatlarını değerlendiren Bahçeşehir skora yaklaşarak devreye girmeyi başardı.
  • Hamilton’un ikili oyun devrilmesi, Young ile Cavanaugh’a yapılan atak ve geçiş oyunları ile üretime devam eden Bursa, skoru paylaşmaya devam ederek devreye iyi başladı. Özellikle Cavanaugh savunmada hem fiziksel temastan uzak oyunu, hem de topun karşısında kalamadığı bölümlerle takımına problem yaşatırken, savunmada ki sorunlara ek olarak hücumda da ritim bulamayan Bahçeşehir farkın açılmasını engelleyemedi. Adam değişme savunmasında Michineau’nun Hadi karşısında çembere giderek bulduğu sayılar sonrası alınan moladan iyi dönen ve hücumda Boutsiele’yi kullanarak ritme giren deplasman ekibi skora yaklaştı. İlk yarıda ciddi avantaj yarattığı Brown-Bouteille eşleşmesini yine bir çıkış oyunuyla kullanarak krizden çıkan Bursa, kısa sürede farkı yeniden çift hanelere çekti. 1×1 savunmada sorun yaşayan rakibine karşı çembere giderek skor bulmaya devam eden ev sahibi kontrolde kaldı. Savunmada sorun yaşamaya devam eden ve bu maça dek ortalama 74 sayı atan rakibinden 104 sayı yiyen Bahçeşehir sahadan mağlup ayrıldı. Önceki galibiyetlerinde savunma kimliği ön planda olan Bursa ise skoru paylaştığı ve 26 asistle oynadığı maçta, iç dış dengesini yüksek yüzdeyle sağlayarak hücum performansı ile kazandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi