Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Fenerbahçe Çok Kararlıydı (Selam Gökçe)

Anadolu Efes Will Clyburn-Tibor Pleiss ikilisine Ercan Osmani’nin de katılımı ile Fenerbahçe uzunlarını altedebileceğini planlamış olmalı. Ancak hem bu alanda başarılı olamadılar, hem de iyi olabilecekleri yerden yenildiler. Dış üçlüden zaman zaman Shane Larkin dışında ıstedikleri etkinliği sağlayamadılar. Elijah Bryant ve Darius Thompson beklenen düzeye varamadılar.

Tomislav Mijatovic takımını fabrika ayarlarına döndürmek istiyor, bu çabasıyla göreve geldiğinden beri kazanıyordu. Bu yönüyle kendisini kutluyorum. Özellikle Anadolu Efes’ teki aidiyet duygusu artıyor izlenimi veriyorlar. Hesaba katılmayan ya da ‘katılamayan ‘ olgu ise oyuncuların artık eski oyuncular olmadığı.

Efes, maç genelinde offensive pattern değişiklikleri yerine 1-1 rakip eksiltmeye ya da post-up la üstünlük kurmaya çalıştığı eski modeli ile oynadı. Ama Fenerbahçe’nin defensive çabukluğu, yardımlaşması buna ciddi bir sorun çıkardı.

Fenerbahçe ise taktiksel disipline sadık kalarak oyununu giderek kabul ettirdi. Çok ve etkili pas yaptılar ve çok fazla ikinci atış şansı buldular. Bu atışları yüksek yüzde ile degerlendirebilselerdi maç sevimsiz bir hale gelebilirdi.

Efes’in ribaund sorununa çare bulması şart. Ayrıca Ercan, Tibor ve Clyburn’un defensive alanda ayaklarının çok yavaş kaldığı da gözden kaçmadı.

Koç Mijatovic in oyuncu tercihlerine saygılıyım. Elbette ki takımını bizlerden daha iyi biliyordur. Ancak maçı izlerken Tyrique Jones ya da Oturu’ dan biri sahada olsa daha mı iyi olurdu düşünmeden edemedim. (Galiba Oturu sakat)
Haddimi aşıp koçun işine karıştım. Affola..

Öte yandan Fenerbahçe kupayı kazanmaya öyle kararlıydı ki rakip kadro nasıl olursa olsun kazanırız izlenimi verdi.

Bir cümle de takımını inanılmaz güzellikte yöneten Nick Calathes’e: Gerçekten büyük bir profesyonel olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sportmenlik ve iyi niyet çok güzel ve değerli idi.

Sampiyonu ve finalist’i tebrik ediyorum.

2 YORUMLAR

  1. Fb harika savunma yaptı uzun zamandır bu kadar kararlı savunma yapan takım izlememiştim umarım devamı gelir Avrupa basketbolu savunma üzerine kurulu olunca bana büyük keyif veriyor

  2. Efes’in en önemli 4 oyuncusu Larkin 32, Clyburn 34,Pleiss 35, Beaubois 36 yaşında ve bu oyuncular yılda 80 civarı maç oynuyorlar,
    üstlerine çok yük biniyor, isteksizlik,yavaşlık vs normal. Bu oyuncuların bu sezonki sakatlık,
    formsuzlukları vs aslında geçen sene başından kalan sorunlar zira bu yaştaki oyuncularla uzun süreli kontratlar eski koç zamanında yapıldı,
    sıkıntıları bu sene kendini iyice gösteriyor ama yönetim buna nasıl göz yumdu anlamak zor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi