Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Galatasaray Yönetimi ve Ergin Ataman (Necip Kapanlı)

Spor izleyiciler, özellikle stada, salona gelenler için oynanır ve yapılır. Kulüpleri, antrenörleri, branşı, organizasyonu, ligleri büyüten izleyicilerdir. İzleyici ne kadar çok olursa, iş o kadar büyür, sponsorlar devreye girer.

Seyirci, sporun en vazgeçilmez ve en büyük değeridir. Seyircilikten sonraki aşama ise taraftarlıktır. Onlar izlemekle kalmaz, tutkuyla takımlarının kazanmasını ister. Sonuca göre üzülürler, sevinirler.

Ama kulüpleri idare etmeye kalkıştıklarında yöneticilerin işine karışmış olurlar. Bugünlerde Galatasaray’da olduğu gibi… Kimin antrenör olacağına, kimin ayrılması gerektiğine onlar karar verecekse o zaman yönetimler ne işe yarar?

Ultraslan Grubu, ya da bu grubun belli bir bölümü geçen sezon Eurocup’ı Galatasaray’a getiren Ergin Ataman’ın istifasını istiyor. Ve bu isteğini dile getirirken kötü kelimeler de kullanıyor… Bu arada Galatasaray Yönetimi ise ölü taklidi yapıyor. Ya onlar da Ataman’ın ayrılmasını istiyor ve bu durumdan yararlanmaya çalışıyorlar, ya da taraftara “susun” demeye cesaretleri yok.

Ataman’ın bazı taraftarlarla arasının bozulmasında yine geçmişte yönetimlerin suskunluğunun payı büyük. Galatasaray taraftarı olay çıkarırken yönetimden birisinin dik durup tepki gösterdiğini hatırlayanınız var mı? Ergin Ataman tribünden rakibe yapılan küfürlerden sonra kızıp sandalyeyi tekmelerken acaba Galatasaray yöneticileri neredeydi?

Ataman’ın en çok eleştirilen yönlerinden biri antrenörlüğün dışındaki konulara da girmesidir. Bu eleştiriler çok yanlış değil ama acaba yönetim yapması gerekeni yapmıyorsa, Ergin Ataman bir boşluğu doldurmak istiyor olabilir mi? Kuvvetli bir olasılık…

Ergin Ataman’ın bu sezon yabancı konusunda isabet oranının yüksek olmaması sonucunda Galatasaray, Euroleage’de gerilerde kaldı, Türkiye Kupası’ndan elendi. Önünde sadece Türkiye Ligi kaldı.

Bundan dolayı gitmeli mi? 20 yıldır Arsenal’in başında olan Arsene Wenger’e, 23 yıl Utah Jazz’da çalışan ve son 13 yılında final göremeyen Jerry Sloan’a göre Ataman çok daha başarılı ama burası ne İngiltere, ne Amerika… Geçmişi çabuk unuturuz ve yarına da değil, bugüne bakarız…

Gitmeli, ya da kalmalı… Ama bu kararı tribünler değil, yönetim vermeli… Ve Galatasaray yönetimi gerçekten basketbolda başarı istiyorsa, ölü taklidinden bir an önce vazgeçmeli…

(20-03-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi