Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Günlerden Pembe (Necip Kapanlı)

Çok eleştiren, olayın olumsuz yönlerini ön plana çıkaran, mümkün olduğu kadar kimseyi beğenmemeye çalışan bir toplum haline geldik. Biz de zaman zaman bu trendin içinde yer almış olabiliriz ama bugün bardağın dolu tarafını görmeye çalışacağız.

Hakemler
Herkes hakemler konusunda şikayetçi. Tabii bu davranışı taktik olarak kullanan ve yatırıma dönüştürenlerin sayısı da oldukça fazla. Bu genel görünüş içinde gözden kaçan olay ise hakemlerin geçmiş yıllara göre çok daha fazla ekip halinde çalışmaya başlaması ve başhakem diktasının gücünü kaybetmesi. Çok hazır olmadan, alt liglerde karar verici maçlar yönetmeden BSL sularına atılan hakemler geçmiş yıllardan daha fazla suyun üzerinde kalmaya başladı. Bu teslim etmemiz gereken olumlu bir gelişme.

Türkoğlu ve doping
Hidayet Türkoğlu’nun doping cezasının başkanlığa seçilmesine engel oluşturduğu yolundaki davada karar yine verilmedi ve duruşma Mayıs ayına ertelendi. Dopingin savunulacak bir tarafı yok ama Türkoğlu yasaklı ilacı yüksek sözleşmeler için genç yaşlarda almadı. En büyük amacı NBA’de 1.000 maçı tamamlamaktı. TBF’nin CEO’su olduğu günlerden önce NBA’den kısa süreli kontrat alıp bu amacına ulaşmak istemişti ama hayali gerçekleşmedi. Türkoğlu’nun sadece 3 maç daha oynayabilmek için kendisini güçlü hissetmek için almış olabileceği ilaç, fiziksel testi geçmek için aynı ilacın hakemler tarafından kullanılmasından çok daha masum nedenlere dayanıyor.

Ahmet Kurt
Ahmet Kurt basketbol medyasına dergi çıkararak öncülük yaptığında daktilo devriydi. Basket Dergisi’ni yıllarca fedakarlıklar yaparak sürdürdü. Klavyeler daha sonra icat edilen bilgisayarlara bağlanıp evlere ulaştığında ise internet sayfasını oluşturup basketbol camiasına daha da yaklaştı. Basketbol onun için bir gönül işidir. Zaman zaman başka işleri nedeniyle sesini az duyduğumuz, onu özlediğimiz dönemler oldu. Ahmet Kurt basketboldan başka hesabı olmayan tavrıyla her zaman ihtiyaç duyulan bir akil adamdır. Onun uzu bir moladan sonra yazılarıyla aramıza dönmesinden çok mutluyuz. Hem Kurt’a, hem Basket Dergisi’nde görüşlerini paylaşan Erman Kunter’e hoşgeldin diyoruz. Basketbolun kötü kurtlardan korunmak için Ahmet Kurt’lara her zaman ihtiyacı olmuştur.

Radikal kararlara doğru…
İnişe geçen Türk Basketbolu geçmiş federasyonlarda kendi haline bırakılmıştı. Yeni federasyon ise birşeyleri değiştirmeye geldi ve bizce çok olumlu sonuçlar verebilecek planlarını lig kurulu toplantılarında paylaştı. Camiada birşeylerin düzelmesi için sabırsızlıklar var ancak alınacak kararların hukuki zemine oturması ve en doğru şekilde uygulanabilir olması titiz bir çalışmayı gerektiriyor. Yıllarca ümitsizce bekledikten sonra yeni yönetimi süre konusunda zorlamadan biraz daha bekleyelim. Yönergeleri değiştirmek veya yeni yönerge hazırlamak göründüğü kadar kolay değildir. Biz çok iyi kararlar alınacağından kuşku duymuyoruz.

(21-04-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi