Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Her son yeni bir başlangıçtır (Hayri Pekergin)

Yakın Doğu Üniversitesi Şampiyon.

Değil bir ay, iki hafta sonra kimse 76-75 skorda Candace Parker’ın son saniyede 2 tane faul atışı kaçırdığını konuşmayacak.

Kimse bütün sene takımın skor yükünü çeken Quigley’in ilk yarıda 4 sayıda kalıp maçı da 6 sayı ile tamamlandığından söz etmeyecek.

Yerli rotasyonda Bisel Vardarlı Demirmen’in odaklı oyununa desteğin yalnızca Tuğçe Canıtez’den geldiği hatırlanmayacak.

Hatırlanacak olan Yakın Doğu Üniversitesinin Şampiyonluğu olacak.


Hollingsworth’ün final serisinde Fenerbahçe’nin sahip olduğu Gruda, Lavender,Verameyenka gibi güçlü pivotlar önünde Robinson ve Leuchanka’nın çok sınırlı desteğine rağmen üstün başarısı konuşulacak.

Kayla McBride, Vandersloot tercihlerinin doğruluğu, Vandersloot’un 14 asisti ile gelen 31 sayının takım kimyası üzerindeki etkisi hatırlanacak.

Sınırlı yeteneğini üst düzey odaklanması ile telafi edip ekstra sayı katkısı ile maç kazanma matematiğine büyük katkı yapan Eldebrink’in görev oyuncusu rolünü ne kadar iyi yerine getirdiği anlatılacak.

Bahar Çağlar ve Olcay Çakır Turgut’un hücumda sorumluluk almaktan geri adım atmadan savunma tarafını güçlendirmeleri “daha iyi olabilirler ama işlerini de yaptılar” olarak değerlendirilecek.


Türkiye’nin en çok kupa kazanan, güçlü kadroları en çok defa limana kazasız yanaştırmış olan coachu Zafer Kalaycıoğlu için bu sezon alınan üç kupa ile yeniden doğuş anlamında bir sayfa açıldı.

Tecrübeli coach’un bana göre sezon içinde akışı pozitif olarak etkileyen en önemli kararı Eldebrink’i takımdaki hücum sisteminin sorunsuz işlemesinde bir katalizör ya da bir sigorta olarak kullanması oldu.

Sezon boyunca ve sertlik derecesi yüksek hedef maçlarda, finalin son maçında olduğu gibi YDÜ takımı geride kalsa da disiplinden kopmadı ve her seferde geri gelmesini bildi.

Hücumda işler iyi gitmediğinde savunma düzeni iyi işleyen bir “hedge” mekanizması gibi çalıştı.


Yakın Doğu Üniversitesi finansman yapısı ve sponsorluk ilişkileri ile ekonomik şartların oldukça sıkı olduğu bir dönemde başarıya ulaşarak, gelecekte kooperatif finansman modellerine örnek olabilecek bir yapı oluşturdu.

Elbette böyle parçalı bir yapıyı bir arada tutmak kolay değildi. Bu da yönetim başarısı hanesine yazıldı.

Basketbolda yöneticilik ve idarecilik iki ayrı önemli rol.

Yakın Doğu Üniversitesi hem yönetim hem basketbol operasyonunun idaresi olarak sezon başında ortaya koyduğu üç hedefe de ulaşma başarısı gösterdi.


Basketbolda dün yok.

Bugün ise saat 24:00 de sona eriyor.

Yarın var. Her zaman gelecek hedefler var.

Her son tüm takımlar, oyuncular ve coachlar için yeni bir başlangıcın ilk sayfası anlamına geliyor.

Twitter: @hayripekergin
18-05-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi