Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Kolejliler… (Fatih SÖYLEMEZOĞLU)

“SIMSIKI TAŞ GİBİ, SIMSIKI TAŞ GİBİ DİMDİK, DİMDİK… KOLEJ GELİYOR ŞİMDİK…”

Tarihe mal olan yukarıdaki efsane tezahüratın güftecisi ve bu sitenin sahibi olan eski kolejli Necip Kapanlı’nın Kolej spor kulübünün içinde bulunduğu durumu anlatması ve konunun aciliyetine rağmen kimsenin kılını kıpırdatmaması neticesinde bende bir şeyleri hatırlatmak istedim.

31 Ocak 1928 tarihinde “Türk Maarif Cemiyeti” adı ile temelleri atılan eğitim kuruluşunun içinden 1954 yılında doğan “TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü” yarım asrı geçen bu süreç içerisinde Türk sporuna bir çok yıldız oyuncu kazandırdığı gibi, bir çok şampiyonluklara da imza atmıştır.

Türk spor tarihinde bu özellikleri ile marka olan kulüp maalesef bu günlerde hiç hak etmediği şekilde zor günler geçirmektedir. Ancak gün, bu duruma düşmesinin nedenlerini/sorumlularını bulup tartışma günü olmadığı gibi, kulübü yeniden ayağa kaldıracak yeni bir yol haritası ile kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli projeleri devreye sokarak bir an önce bu kısır çekişme ve problemlerden kulübü arındırma günüdür.

Ankaralı bir basketbol sever olarak Kolejliler Spor Kulübünün göz göre göre eriyip yok olmasını izlemek yerine, her platformda kulübün ayağa kaldırılması için seferberlik ilan edilmelidir diye düşünüyorum.

Bu güne kadar binlerce mezun veren örnek eğitim kuruluşunun yetiştirdiği sayısız değerli iş adamı ve bürokratları harekete geçirmek, sponsor firma ile vakıf başkanını yeniden bir araya getirerek şahsi çekişmeleri bir kenara bırakarak, kolejliler ruhunun yeniden canlandırılmasına ön ayak olmaları için çaba göstermek bu günlerde her kolejlinin asli görevi olmalıdır.

Camia olabilmek ve aidiyet duygusu bu günler için gerekli değilse, ne zaman gereklidir..?

En son rahmetli Mehmet Mağdenli döneminde vakfın da desteği ile başarılara imza atan kulübün, 2003 yılında Sayın Selçuk Pehlivanoğlu vakıf başkanı olduktan sonraki dönemde inişli çıkışlı bir grafik seyretmesinin nedenlerini en iyi bilen yine sayın Pehlivanoğlu’dur.

Aynı zamanda büyük fedakarlıklar göstererek alt yapılarda basketbolcu olarak ter döktüğü kulübüne sponsor desteği veren Rönesans Holding’in başarılı sahibi ve kulüp başkanı Sayın Erman Ilıcak’ın da problemleri en iyi bilen kişilerden birisi olduğu aşikardır. Dolayısı ile hem Sayın Selçuk Pehlivanoğlu’nun, hem de Sayın Erman Ilıcak’ın kişisel egolarını bir tarafa bırakarak yeniden ve acilen “Kolejliler” ruhunu ayağa kaldırmaları öncelikli görevleridir, yoksa tarih kendilerini affetmeyecektir.

Bunun için tarafları bir araya getirecek kolejli bir üst akıla ihtiyaç vardır. Yoksa yarın basketbol ligleri başladığında marka değeri anlamında, hem efsane “kolejliler” adının zarar göreceği, hem de dünya piyasalarında en üst seviyelere tırmanmış olan sponsor firma “ Rönesans Holding’in “ zarar göreceği çok açıktır. Dolayısı ile Türk basketboluna verecekleri zarar da tartışılmazdır.

Tarafları acilen bir araya getirecek bu üst aklı bulup, kendilerini bir araya getirerek çözüm için kapıyı aralamalarını sağlamak ise bana göre mezunlar derneğine düşmektedir.

Çünkü, “ Vizyonumuz; köklü geçmişi ve sarsılmaz değerleri ile geçmişten geleceğe mezunlarımızı birliktelik çatısı altında toplamak, kucaklamak ve Kolej ruhunu yaşatmaktır. “ diyen mezunlar derneği için artık söylemlerini eylemlere geçirme zamanıdır.

Mezunlar derneği tüzüğünün 2. Maddesi demektedir ki ;

“Dernek, 1963 yılına kadar Türk Eğitim Derneği, sonrasında TED Ankara Koleji’nde eğitim görenleri bir araya toplayarak, aralarında sosyal dayanışmayı sağlamak, okullarına, Türk Eğitim Derneğine ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübüne destek olmak amacıyla kurulmuştur.”

Son sözümüz şahıslara, TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü boynunuzun borcu değildir, sizler olmasınız da bu kulüp olur. Amacınız bağcı dövmek ise, bunu kulüp üzerinden yapmak minimum kolejli olmaya ihanet etmek anlamına gelir ki, hiç birinizin bu anlayışta olduğunu zannetmiyorum. Ya bir an önce çözümün parçası olun, ya da bir an önce bırakın ki, çözüm üretebilecek kolejlilerin önü açılsın.

Tüm spor kamuoyunun ve basketbol camiasının beklentisi kişisel işlerinizdeki başarıları acilen kulüp yönetimine de yansıtmanızdır. Liglerin başlamasına sayılı günler kala hala sahaya çıkacak bir kadro oluşturulamadığını hatırlatarak, geç gelecek çözümün kimseye fayda sağlamayacağını bir kez daha hatırlatmak isterim.

(28-08-2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi