Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Önceliğimiz kulüp bayrağı mı, Türkiye bayrağı mı? (Necip Kapanlı)

Slovenya’nın nüfusu Ankara’nın Keçiören ilçesinin iki katı kadar… Ya da Keçiören’e bir de Çankaya’yı eklerseniz, Slovenya’nın nüfusuna ulaşırsınız. Hem küçük bir ülke olmasının yarattığı sempati, hem yeni bir şampiyonu izlemenin heyecanı ile finalde çoğu tarafsız insanın kalbi Slovenya’dan yanaydı.

Sırbistan çok büyük eksiklerle gelmemiş olsa Slovenya şampiyon olamazdı ama yine de çok ama çok büyük bir başarı elde ettiklerini tartışılmaz bir gerçek. 

Türkiye’de her kafadan bir ses çıkıyor ve herkes basketbolumuzla ilgili düşüncelerini dile getiriyor. 80 milyon nüfusumuza, çok daha güçlü ekonomi ve imkanlarımıza karşın finale bu kadar uzak kalmamıza, Slovenya’ya gıpta ile bakmamıza neden olan durumumuzu bir an önce net bir şekilde tespit edip radikal önlemler almalıyız.  

Ama galiba daha önce şu soruların yanıtını vermeliyiz? Gerçekten Türk basketbolcusunun, milli takımın daha iyi olmasını istiyor muyuz? Yoksa yapılacak hamlelerin kulüp takımlarına zarar verebileceği endişesi ile bugünkü durumumuza razı mıyız? 

Milli Takımımızı önemsiyor muyuz, gerçekten çok seviyor muyuz? Ljubljana’da finale oynayacak olsa 7 bin Türk Slovenya’ya gider miydi? Önceliğimiz milli takım mı, kulüp takımı mı? Farklı görüşe sahip olanlardan hangi taraf egemen?

Hem güçlü milli takım, hem güçlü kulüp takımı yaratmak imkansız değil ama kolay da değil. Bunu İspanya, Rusya başardı ama Fransa başaramadı. Birinin diğerine engel olacağı düşüncesini taşıyorsak bunu başarmamız mümkün değil. Önce neyi istediğimize karar vermeliyiz. 

(18-09-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi