Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Onlara çok şey borçluyuz (Necip KAPANLI)

Bandırma Kırmızı-Eskişehir Basketbol maçını izlerken Bandırma’nın genç oyuncularının ileride yapabileceklerini düşünerek büyük heyecan duyarken içime kaygı ve hüzün de çöktü. Banvit’in yeni sahibi olan Brezilyalılar basketbol organizasyonuna nasıl bakacak? Devam ettirecekler mi, yoksa “Basketboldan bize ne mi?” diyecekler.

Türk Basketboluna, Türk çocuklarına çok şeyler katan o güzel aile, yani Görener’ler mutlaka satış işlemi sırasında basketbolu Brezilyalılar’a anlatmışlardır. Efes Pilsen basketbol takımını kurduktan sonra piyasadaki payını yüzde 20’lerden 75’lere çıkardı. Ülker bütün dünyada basketbol sayesinde bilinen bir marka oldu. Biz ve dünya, Banvit tavuğunu Banvit Basketbolu ile öğrendik. Umarız şirketin yeni patronları da aynı şekilde bakmaya devam eder.

Kötü olasılıkta ise gücü olan herkesin bu organizasyonun sürdürülebilmesi için elinden gelen herşeyi yapması gerekir. Orada 2000 doğumlu 2.12 m boyunda oyuncular var. Orada gelecekte A Milli Takım’da oynamaya hazır onlarca oyuncu var. Orada iyi bir organizasyon ve çok değerli koçlar var. Her biri başka kulüplere kolaylıkla geçebilir ama o zaman Türk Basketbolu çok büyük bir altyapı okulunu kaybetmiş olur. Orada oyuncu, antrenör, yönetici olarak kim varsa Bandırma’da devam edecek organizasyonun içinde kalmalılar. Banvit’in patronları sıcak bakmayacaksa basketbola hevesli bir sponsor vasıtasıyla o harika basketbolcu fabrikası Bandırma’da üretime devam etmelidir. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun da çözüm arayışı içinde olacağından kuşkumuz yok.

Güzel insanlar; Vural, Ömer ve Turgut Görener’e, başkan Özkan Kılıç’a, genel menajer Turgay Çataloluk’a, Banvit Basketbolunu bu noktaya getiren herkese minnettarız. İnanılmaz işler yaptınız. Oyuncu, antrenör, yönetici, hepsinin önünde insan yetiştirdiniz. Türk Basketbolu size çok şeyler borçlu… Teşekkürler…

(12-01-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi