Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Para mı güzel gözüktü, oynayacağına mı inandı? (Necip Kapanlı)

Okben Ulubay’ın 25 Aralık 2016 tarihinde Basketfaul’e verdiği röportajdan bir kesit:
“Büyük kulüplerin farklı hedefleri var ve bu hedefler gençlerin gelişimini hiçbir şekilde sağlayamaz. Herkes oynayabileceği yere gitsin ve büyük kulüplerle çocuk yaşta uzun süreli sözleşmeler imzalamasın. Para güzel gözüküyor ama ilk başta parayı düşünmesinler, gerekirse alt liglerde oynasınlar ama mutlaka sahada olsunlar.”

Aynı Okben Ulubay aradan bir ay geçtikten sonra Yeşilgiresun Belediye’den Darüşşafaka Doğuş’a geçince akıllara iki olasılık geliyor:

  1. Parayı cebine, düşüncelerini bir kenara koydu.
  2. Gerçekten süre alacağına inanarak imzayı bastı.

Darüşşafaka Doğuş, Okben Ulubay gibi yükselen bir yıldızı transfer ederek mutlaka kendi adına iyi bir iş yaptı ancak uzun süreli sözleşmeyi imzalarken, Okben’in en azından sezon sonuna kadar Yeşilgiresun’da devam etmesini planlamaları hem oyuncu, hem kendileri için daha doğru bir planlama olmaz mıydı?

Doğuş, Darüşşafaka ile işbirliğinden sonra büyük ataklar yaptı, sponsoru olduğu Euroleague’e alındı, CSKA ve Real Madrid gibi büyük takımları devirdi, basketbolumuza yeni bir heyecan getirdi. Ama bütün bu yaptıkları, hatalarını ve basketbolumuza verdikleri zararları ortadan kaldırmıyor.

Darüşafaka Doğuş bir yandan altyapıdaki yapılanması ile Türk Basketbolu’na yeni değerler kazandırmaya çalışırken, bir yandan da kadroları şişirip birçok değeri değersiz hale getirdi.

Ender Arslan, Serhat Çetin, Oğuz Savaş bu takıma geldiklerinde Milli Takım oyuncusu idi. Şimdi Serhat Çetin bir alt lige indi, Ender Arslan ve Oğuz Savaş ise erken emekli hayatı yaşıyor ama bir şikayetleri de yok.

Furkan Aldemir, NBA denemesinden sonra geldiği Daçka’da en ufak bir gelişme gösteremeyerek büyük düşüş yaşıyor.

A Milli Takım aday kadrosuna çağrılan Metin Türen yok olmak üzereyken takas sonucunda Yeşilgiresun’a giderek kendisini kurtardı.

Darüşafaka Doğuş’a geçip de basketbolunu geliştiren, en azından koruyan tek isim Birkan Batuk.

Maç sırasında kenarda mısır yerken galibiyet primi uğruna takımın kazanması için dua eden Ersin Dağlı’yı, Manuchar Markoshvili’yi Türk oyuncu olmadıkları için saymıyoruz. Sözleşmeleri devam eden bu iki oyuncu da plansızlığın ürünleri.

Okben Ulubay’ın Darüşşafaka Doğuş’ta alacağı süreyi ve performansını izleyeceğiz. İnşallah bizim düşüncelerimizin aksine iki taraf da iyi bir hamle yapmıştır.

(29-01-2017)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi