Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img

Rio’ya vedanın ardından (Fatih SÖYLEMEZOĞLU)

Nihayet takım görüntüsü içerisinde turnuvadaki en iyi mücadelemizi verdik ama yeterli olmadı. İlk günden beri sokamadığımız şutlar bu gün de başımıza bela oldu ve şeytanın bacağını bir türlü kıramadık.

Fransa’da ise kenardan gelen Thomas Heurtel adeta maçın kaderini belirledi. Özellikle son çeyrekteki performansı ile maça nokta koyan Heurtel’den aynı başarıyı Anadolu Efes maçlarında da istikrarlı bir şekilde bekliyoruz.

Olimpiyat elemelerinde 6. Kez yer alan millilerimiz maalesef bu seferde Olimpiyat vizesini alamadı. Aslında bu anlamda hiç kimsenin beklentisi yüksek değildi. Jenerasyon değişikliği ile birlikte, oyuncularımızın sezon boyu kendi takımlarında yeterince süre alamamaları neticesinde başarı beklentimiz mucizelere kalmıştı.

Yarından itibaren hiç vakit kaybetmeden başkan Harun Erdenay’ın Türk basketbolunun bundan sonraki gidişatına yeniden yön vermek adına çalışmalara başlayarak cesur kararlar alması gerekmektedir.

Tüm camianın beklentisini harekete geçirip sinerji yaratmak için hem siyasi, hem de sportif desteğin tam olduğu bu günlerde atılımı yapamazsak her şey için çok geç olabilir.

Basketbolun sorunlarını kapı arkalarında dedikodu boyutundan, açık platformlarda bilimsel tartışma ortamına çekebilmek adına herkesin elinden geleni yapması gerekmektedir.

Altyapılardan başlayarak en tepedeki organizasyonlarımıza kadar her şeyin çağın gereklerine uygun hale getirilmesi bu görevi yapan insanların boynunun borcudur. Bu atılım acilen yapılmadığı takdirde sorumluları Türk spor tarihi affetmeyecektir.

Bu vesile ile tatil döneminde milli takım için özveri içerisinde mücadele edip ellerinden geleni yapan sporcularımıza, teknik heyetimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
(10-07-2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

15,872TakipçilerTakip Et
36,695TakipçilerTakip Et
65,321AboneAbone Ol

REKLAMLAR

popüler

zonguldak psikolog
zonguldak bireysel terapi